Læs også:

Close
død, otto warmbier, usa, amerika, nordkorea, fange, krimi, retssag, dømt, arbejdslejr, koma, hjerneskade, udlevering, tyveri, propagandabanner

NEWS: Amerikaner løsladt fra Nordkorea er død

Nyheder  | 

Amerikaner løsladt fra Nordkorea er død · Familiefar anholdt for angreb mod moské i London – Imam hyldes · Politi finder rekordstor nazi-samling i Argentina · Kritiseret Aros-værk kørt over med græsslåmaskine · Dødstal for højhusbrand stiger

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Amerikaner løsladt fra Nordkorea er død

Den 22-årige Otto Warmbier, der i sidste uge blev løsladt fra Nordkorea, med svære hjerneskader, er død på et hospital i Ohio. Det skriver Ritzau.

Warmbier blev sidste år fængslet og dømt til 15 års arbejde i en straffelejr, fordi han havde taget et politisk banner ned fra en væg på det hotel han boede på i Nordkorea og forsøgte at smugle den med ud af landet.

I marts 2016 mistede den unge studerende bevidstheden i fangelejren og gik i koma i marts 2016. Ifølge Nordkorea skyldtes komaen en pølseforgiftning, der blev behandlet med sovemedicin. Tiden i fangelejren og komaen havde givet Warmbier alvorlige neurologiske skader, konkluderede lægerne i USA, da han kom hjem.

Læs mere: Nordkorea løslader amerikaner, der er blevet hjerneskadet i fangenskab

Læs også: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

død, otto warmbier, usa, amerika, nordkorea, fange, krimi, retssag, dømt, arbejdslejr, koma, hjerneskade, udlevering, tyveri, propagandabanner
Otto Warmbier i 2016 i forbindelse med hans anholdelse i Nordkorea. Han kom hjem til USA med svære hjerneskader og nu er han død. (Foto: Polfoto)

 

Familiefar anholdt forangreb mod moské i London – Imam hyldes

Den 47-årige familiefar Darren Osborne er blevet identificeret som gerningsmanden, der natten til mandag pløjede ind i en gruppe muslimer tæt ved en moské, der ligger ved Seven Sisters Road i London. Det skriver Politiken.

Angrebet efterforskes som en terrorsag, og en gennemsøgning af  Darren Osbornes forstadshus i Pentwyn peger på spor som viser, at angrebet var tydeligt rettet mod muslimer. Darren Osborne er ikke tidligere kendt af sikkerhedstjenesterne.

Darren Osborne blev først arresteret for mistanke om mordforsøg, og senere blev mistanken udvidet til mord og terrorrelaterede forbrydelser.

Den 30-årige imam Mohammed Mahmoud hyldes i engelske aviser, efter han lagde sig imellem den vrede menneskemængde og Darren Osborne efter torpederingen foran moskéen. Den 47-årige blev trukket ud af sin bil og slået kort efter påkørslen, men Mohammed Mahmoud fik stoppet gruppen.

Det var også ham, der senere fik signaleret til politiet, at man havde fat i den formodede gerningsmand, der ifølge flere vidner slog om sig og råbte, at han ville dræbe muslimer.

Læs mere: En er død og flere sårede, efter bil påkører mennesker tæt ved moské i London

Mohammed Mahmoud, darren osborne, terror, seven sisters road, moske, påkørsel, døde, sårede, ramadan, krimi, politi, mulig terror, gerningsmand, anholdt,
Politiet står vagt ved Seven Sisters Road, hvor flere mennesker blev påkørt ved en moske. (Foto: Polfoto)

Politi finder rekordstor nazi-samling i Argentina

Politiet i Argentina er overbevist om, at det har fundet den største samling nazigenstande i landets historie. Det skriver Ritzau.

Genstandene blev fundet i et hus i den argentinske hovedstad, Buenos Aires, i et skjult værelse bag et biblioteksrum i huset.

Der er blandt andet blevet fundet en buste af Adolf Hitler, forstørrelsesglas i en boks med hagekors, legetøj til at indoktrinere børn og en genstand til at måle størrelsen af et menneskeligt hoved. I alt er omkring 75 genstande blevet fundet.

– Vores første undersøgelser indikerer, at dette er originale genstande, siger Argentinas sikkerhedsminister, Patricia Bullrich, som fortæller, at hører fotografier med til mange af genstandene.

– Det er en måde at kommercialisere genstandene, ved at vise at de var en del af rædslerne. Der er fotos med “Føreren” (Adolf Hitler, red.) med genstandene, siger hun.

Politiet prøver nu at finde ud af, hvordan genstandene er kommet til Argentina, der blev et tilflugtssted for mange højtstående nazister efter Anden Verdenskrig.

argentina, nazi, nazist, nazisme, nazister, nazigenstande, genstande, hagekors, hitler, anden verdenskrig, holocaust, krigsforbrydelser,
En kæmpe samling af nazigenstande er blevet fundet i Argentina. (Foto: Polfoto)

 

Entreprenør har klippet en bid af omstridt kunstværk

Det omstridte kunstværk, der gik fra museet Aros og videre ud i Aarhus’ natur er blevet en del mindre. Det er dog sket ved en fejl. En græsslåmaskine er nemlig kommet til at æde noget af det røde og hvide kunstværk i Mindeparken i Aarhus. Det skriver DR.

Det er kun én procent af det forsvundne kunstværk, der er blevet fjernet på grund af græsslåning. Det siger Kim Gulvad Svendsen, der er chef for Drift og Myndighed i Teknik- og Miljø-forvaltningen i Århus Kommune. Han forklarer, at slid førte til græsslåningen.

– Han har simpelthen ikke kunnet se det, fordi malingen er slidt så meget af. Så vores entreprenør er kommet til at klippe omkring 50 kvadratmeter af de 5000 kvadratmeter, der er bemalet, siger Kim Gulvad Svensen, der kalder det “smadderærgerligt”, at fejlen er sket.

Det er den tyske kunstner Katharine Grosse står bag værket uden titel, som er en del af udstillingen ‘The Garden’. Værket skal få folk til at “genoverveje vores syn på haven, som idealiseret natur”, og værket har skabt voldsom vrede og forargelse.

Læs mere: NEWS: Kunstværk i modvind for at overmale naturpark med akrylmaling

Læs også: Omdiskuteret Aros-værk bliver ikke fjernet

The Garden, End of Times Beginning of Time, kunst, aros, natur, miljø, klima, akrylmaling, maling, graffiti, spraymaling, aros, aarhus, kritik, tilladelser, fokus
Aros er i modvind efter at lægge grund til et kunstværk, der overmaler et stort stykke natur med giftig akrylmaling. (Foto: Tine Høisgaard Jørgensen)

 

Dødstal for højhusbrand stiger

Mindst 79 personer meldes nu døde eller savnede efter højhusbranden i Grenfell Towers i Kensington i London.

– Det vigtigst for mig er nu at finde svar til de familier, der er blevet ramt hårdt af branden, siger Londons politichef, Stuart Cundy, ved et pressemøde.

Politiet har brugt de seneste 48 timer på at afgøre, hvor mange der fortsat savnes efter branden.

Fem savnede er dog fundet i god behold, fortæller Stuart Cundy.

– Heldigvis har vi over de seneste dage også fundet fem personer, som man troede var savnede, og jeg er så taknemlig for, at de faktisk er sikre og i god behold, siger han.

Natten til onsdag i sidste uge udbrød der brand i højhuset Grenfell Tower i London-bydelen Kensington. Over 250 brandmænd blev kaldt ud til slukningsarbejdet, hvor flere hundrede beboere kan have opholdt sig i de 120 lejligheder. Branden er formentlig startet på 3. eller 4. etage og har lynhurtigt spredt sig til alle andre af de øvre 24 etager i højhuset.

​Allerede torsdag meddelte de britiske brandmyndigheder, at man ikke forventede at finde flere overlevende inde i bygningen.

Se mere: Dødstal fra højhusbrand i London vokser – Theresa May kritiseres

Læs mere: Kæmpe brand i London: Beboere rådes til at komme ud og ikke vente på hjælp

Læs også: Mindst 12 døde efter brand i kæmpe lejlighedskompleks i London

Se også: Minister: Beklædning på højhus var ulovlig

grenfell towers, dødstal, savnede, london, kensingtin, england, brand, ild, flammer, beboelsesejendom, beboelse, lejligheder, beboere, brandvæsen, politi, evakuering, evakueret, theresa may, boliglov, kritik, regering, lov
Kritikken hagler ned over Theresa May imens dødstallet stiger efter højhusbrand i London. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·