Læs også:

Close
london, kensingtin, england, brand, ild, flammer, beboelsesejendom, beboelse, lejligheder, beboere, brandvæsen, politi, evakuering, evakueret

NEWS: Kæmpe brand i London: Beboere rådes til at komme ud og ikke vente på hjælp

Nyheder  | 

Kæmpe brand i London – beboere frygtes fanget · Lise Nørgaard fylder 100 år · Seks drab på en nat i amerikansk storby · Uber-stifter tager orlov en flere skandalesager og personlig sorg

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kæmpe brand i London: Beboere rådes til at komme ud og ikke vente på hjælp

En beboelsesejendom på 27 etager i London står i flammer. Byens borgmester Sadiq Khan skriver, at der er sendt 40 udrykningskøretøjer og 200 brandmænd ud til stedet, og man frygter, at der er beboere, der er fanget i ilden. Det skriver TV2.

Politiet råder ikke folk til at vente på hjælp, men har i stedet bedt folk udenfor bygningen om at tage kontakt til dem de kender inde i bygningen, og råde beboerne til at tage en våd klud over mund og næse og løbe ud af bygningen.

Ifølge The Guardian kan vidner på stedet høre folk råbe om hjælp fra bygningen, og tv-værten George Clarke siger til Radio 5 Live, at der er mennesker fanget i bygningen.

– Jeg står 100 meter derfra og er dækket af aske. Det er hjerteskærende. Jeg har set folk, som vifter med en lommelygte oppe på toppen. De kan tydeligvis ikke komme ned, siger han.

Bygningen hedder Grenfell Tower og ligger nær Latimer Road i North Kensington. Der er 120 lejligheder i bygningen. Der er stadig beboere, der bliver evakueret fra bygningen og to lokale kirker serverer kaffe og morgenmad til lokale og evakuerede.

Brandvæsenet blev tilkaldt klokkken 01.54 dansk tid.

london, kensingtin, england, brand, ild, flammer, beboelsesejendom, beboelse, lejligheder, beboere, brandvæsen, politi, evakuering, evakueret
En kæmpe beboelsesejendom står i flammer i Kensington i London. (Foto: Polfoto)

Lise Nørgaard fylder 100 år

Forfatteren Lise Nørgaard fylder 100 år i dag. De fleste kender hende nok, fordi hun skrev klassikeren “Matador”. Lise Nørgaard står også bag klassikere som “Huset på Christianshavn”, “Kun en pige”, og har siden hun startede som journalist på Roskilde Dagblad i 1935 skrevet om alt fra Andens Verdenskrig til royalt bryllup i Grækenland.

Det Lise Nørgaard dog helst vil huskes for, er hendes kampagnejournalistik på Politiken, hvor hendes artikler var med til at gøre Strøget i København til en gågade, hvor den før i tiden havde biler kørende igennem sig.

– Jamen, du kan tro, dengang, der ringede folk, og sagde, at nu var det nok med mig. Det ønskede man altså ikke. Jeg kan huske, at min sekretær stod og sagde ”Er du rigtig klog? Hvordan kan jeg så komme til frisør med min bil?” Ja, hun er da blevet klippet siden. Folk var rasende og de handlende mente, de ville gå fallit. Det mente jeg altså ikke. Det gjorde de heller ikke, siger hun til TV2.

lise nørgaard, forfatter, journalist, strøget, gågade, kampagnejournalistik, matador, kun en pige, huset på christianshavn, forbillede, kvinde
Lise Nørgaard fylder 100 år i dag. (Foto: Polfoto)

Seks drab på en nat i amerikansk storby

Seks personer er dræbt om mindst to såret og i livsfare efter flere forskellige skyderier i den amerikanske storby Baltimore. Alle skyderierne er sket i løbet af et døgn.

Politichefen sender nu flere betjente på gaderne for at få sat en stopper for drabene. Det skriver Ritzau.

– Vi er lige så vrede, frustrerede og irriterede som alle andre. Vi har ansvaret for borgernes sikkerhed i Baltimore, og vi vil fortsætte med at arbejde for fuld kraft, indtil vi får et bedre og mere sikkert sted. Og det kan du stole på, siger politichef Kevin Davis.

Baltimore har været plaget af en drabsbølge i 2017, hvor 159 mennesker indtil videre er blevet dræbt i byen, der huser omkring 600.000 indbyggere.

drab, skyderi, krimi, baltimore, usa, amerika, kevin davis, politi, politichef, død, såret, livsfare, by
Seks drab på et døgn har fået Baltimores politichef Kevin Davis til at sende mere politi på gaden. (Foto: Polfoto)

Uber-chef tager orlov efter en stribe skandaler

Uber-chef, Travis Kalanick, tager orlov på ubestemt tid, efter flere skandaler. Det skriver DR.

Det er ikke kun i Danmark, at privatkørseltjenesten Uber har været i modvind. Siden 2014 har Uber været i konflikt med myndighederne i det meste af Europa. I marts sagde firmapræsident Jeff Jones op efter syv måneder i jobbet, en anden chef blev fyret på grund af sexchikane, og nu siger den øverste chef Travis Kalanick så stop for en stund.

Det har Kalanick meddelt sine ansatte i en mail, hvor han forklarer, at en del af beslutningen blandt andet skyldes, at han for nyligt mistede sin mor.

Travis Kalanick har selv været centrum i en sag i februar, hvor han blev optaget på vej ud af en Uber-bil, imens han sagde:

– Nogle mennesker vil bare ikke tage ansvar for deres eget lort. De bebrejder alle andre for alt i deres liv. Held og lykke.

Årsagen til udbruddet var, at Uber-chaufføren Kalanick havde kørt med havde klaget over, at Uber havde skåret kraftigt i taksterne, og at det havde ført til en personlig konkurs for chaufføren. Optagelsen spredte sig hurtigt på nettet, og Uber-stifteren måtte efterfølgende undskylde til sine ansatte og chaufføren.

Meddelelsen om Kalanicks orlov kommer samme dag, som et advokatselskab har udarbejdet en rapport om arbejdsmiljøet i virksomheden. Flere medarbejdere har nemlig fortalt om sexchikane, homofobi, og trusler om vold fra chefer.

Derudover har der været sendt mails fra Travis Kalanick til ansatte op til en firmatur om regler for sex mellem medarbejdere, at opkast gav bøde og hvis man endte i detentionen måtte man selv betale for at komme ud. Her brokkede direktøren sig også over, at han ikke måtte have sex med sine ansatte.

Sidste uge blev 20 personer fyret efter beskyldninger om chikane, mobning og diskrimination, og millionsøgsmål, vildledninger af chauffører og Trump-samarbejde har også været med til at sætte Uber i modvind.

Læs også: Uber lukker tjenesten i Danmark

travis kalanicj, uber, uber-direktør, uber.stifter, virksomhed, pirattaxa, kørselstjeneste, sexchokane, homofobi, mobning, modvind, medarbejdere
Uber-chef Travis Kalanick melder sig ud af Trumps erhvervsråd efter kundestorm. Nu tager han orlov (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·