Læs også:

Close

Uber lukker tjenesten i Danmark

Nyheder  | 

Uber opgiver og lukker tjenesten i Danmark

Tjenesten, der er blevet kaldt alt fra et billigt alternativ til taxa til pirattjeneste har valgt at opgive det danske marked og lukker ned for tjenesten.

– Vi er ærgerlige over og kede af, at vi er tvunget til at lukke i Danmark, hvor 2.000 chauffører har leveret prisvenlig og pålidelig transport til 300.000 passagerer, siger talsmand for Uber, Kristian Agerbo på et pressemøde.

Agerbo forklarer, at det ikke nødvendigvis er et endegyldigt farvel til Danmark, men et signal til de danske politikere blandt andet efter vedtagelsen af den nye taxalov. Uber har ligeledes et udviklingscenter i Aarhus med 40 medarbejdere, der udvikler teknologien bag Uber.

Tjenesten lukker den 18. april 2017.

Se også: Ny taxilov kan være dødsstødet for Uber

Uber siger farvel og tak til Danmark. (Foto: Polfoto)

2000 danske chauffører

Uber er et amerikansk koncept, der bliver stiftet i 2009 af Garret Camp og Travis Kalanick, efter de to havde været på en tur i den franske hovedstad Paris, hvor de ikke kunne skaffe en taxa.

Uber kom til Danmark i 2014, har 2.000 chauffører og 300.000 kunder.

Læs også: #Uber-sagen: Retssag kan gøre Uber ulovlig

Er det slut med Uber?
Ny taxalov har fået Uber til at give op på Danmark. (Foto: Polfoto)

Konflikt med taxabranchen

Siden Uber åbnede i Danmark, har tjenesten været i konflikt med den etablerede danske taxabranche.

I første omgang gik retssagerne på Uber-chaufførerne og hvorvidt de begik piratkørsel, blandt andet, fordi de ikke altid betalte skat af de penge, de fik for at køre for Uber.

Dernæst blev der gjort klar til en retssag mod selve Uber. Konflikten mellem Uber og de danske taxaselskaber førte til en ændring af taxaloven, der talte til taxaernes fordel, men ikke til Ubers, hvilket har ført til tjenestens lukning her.

Danmark er ikke det eneste land, hvor Uber har opgivet og i lande fra Frankrig, til Brasilien og Kina ligger taxabrancherne i konflikt med Uber, primært, fordi chaufførerne i tjenesten ikke betaler skat.

Læs også: Ubers næstkommanderende stopper efter syv måneder

Pirattaxi nej tak
Flere taxaer kører med klistermærker, der siger ”Pirattaxi nej tak”. Siden Uber kom til København i 2014, har der været taxi-krig i hovedstaden som her ved Hotel Hilton ved Kastrup Lufthavn, hvor Uber afholdt en konference. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·