Læs også:

Close
katakomb, katakomber, paris, paris katakomber, frankrig, teenagere, faret vild, blevet væk, eftersøgning, sporhunde, fundet,

NEWS: To teenagere reddet efter tre dage i Paris’ katakomber

Nyheder  | 

To teenagere fundet efter tre dage i katakomber · Nordkorea løslader amerikaner, der er blevet hjerneskadet i fangenskab · Dødstal fra højhusbrand i London vokser – Theresa May kritiseres

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

To teenagere reddet efter tre dage i Paris’ katakomber

To teenagere er blevet fundet efter at have været faret vild i tre dage i de mørke tunneller, katakomberne, der smyger sig rundt under den franske hovedstad, Paris. Det skriver The Guardian.

Teenagerne blev fundet ved hjælp af sporhunde og et eftersøgningshold, og de blev straks bragt til hospitalet, hvor de blev behandlet for nedkøling.

– Det er kun takket været hundene, at vi fandt dem, sagde eftersøgningsledere fra Paris’ brandvæsen efterfølgende.

Katakomberne er mere end 250 kilometer lange gange, der ligger i jorden under Paris. Siden 1955 har det været ulovligt at befærde sig i gangene, der visse steder kun er 15 grader varme, og bortset fra en lille oplyst museumsrute, ligger det meste af gangene hen i bælgravende mørke.

Katakomberne er fyldt med mere end seks millioner skeletter og nøjsomt stablede kranier fra dengang, hvor man måtte tømme Paris’ overfyldte kirkegårde i 1700-tallet.

katakomb, katakomber, paris, paris katakomber, frankrig, teenagere, faret vild, blevet væk, eftersøgning, sporhunde, fundet,
To teenagere er reddet efter tre dage i Paris’ katakomber, der er fyldt med seks millioner skeletter. (Foto: All Over)

 

Nordkorea løslader amerikaner, der er blevet hjerneskadet i fangenskab

Efter 15 måneders stilhed er den 22-årige amerikanske Otto Warmbier blevet løsladt fra Nordkorea til USA.

Han blev anholdt og idømt 15 år i arbejdslejr for at stjæle et banner fra sit hotel. Nu siger Nordkorea imidlertidig, at han har ligget i koma hele tiden. Selv er Otto Warmbier i stand til at blinke, men kan intet forstå og er blevet hjerneskadet. Det skriver Berlingske.

Læger fra Cincinnatis universitetshospital i Ohio, hvor Warmbier er indlagt, siger, at amerikaneren har lidt et omfattende tab af hjernevæv og slet ikke reagerer eller svarer i forhold til omgivelserne. Han har ikke talt, siden han kom tilbage til USA, og han udviser ikke nogen tegn på meningsfulde bevægelser.

Lægerne kan ikke se, hvad der skyldes hjerneskaden, men de mener, at der er tale om mangel på blodtilstrømning til hjernen, der måske kan være udløst af hårdhændet anholdelse med pres på hjerte eller lunger.

Ifølge Nordkorea faldt Otto Warmbier i koma efter at have fået en kødforgiftning og efterfølgende en sovepille. Men det tror hans familie ikke på.

Læs også: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

otto warmbier, usa, amerika, nordkorea, fange, krimi, retssag, dømt, arbejdslejr, koma, hjerneskade, udlevering, tyveri, propagandabanner
Otoo Warmbier i 2016 i forbindelse med sin anholdelse i Nordkorea. Nu er han kommet hjem til USA og er svært hjerneskadet. (Foto: Polfoto)

 

Dødstal fra højhusbrand i London vokser – Theresa May kritiseres

Efter en voldsom brand i et højhus i Kensington i London har slået flere mennesker ihjel og såret endnu flere, hagler kritikken nu ned over premierminister Theresa May. Kritikkerne mener nemlig, at en rapport om brandsikring er blevet ignoreret.

Detaljerne omkring branden er endnu ikke helt fastlagte, men man mener, at en mindre brand i en af de nederste etager spredte sig med eksplosiv kraft og antændte hele det 24-etager store højhus på få minutter. Kritikkere mener nu, at den britiske regering har forsinket behandlingen af en rapport med anbefalinger om indførelse af nye regler for brandsikring i højhuse.

Kritikken er særlig følsom for Theresa May, fordi hendes nyudnævnte nærmeste rådgiver, Gavin Barwell, er tidligere boligminister og kan have et politisk ansvar for eventuelle mangelfulde regler.

Dødstallet efter branden er steget fra 12 til 17 mennesker. Mere end 70 er indlagt med skader efter branden og mange beboere, hele familier, er stadig meldt savnet fra de øverste etager i bygningen.

Der var stadig flammer i dele af bygningen, halvandet døgn efter branden udbrød, og brandvæsenet er først lige begyndt at lede efter ofre i bygningen. En gammel mand blev fundet i live et døgn efter, men nu mener brandvæsenet ikke, at der er håb om at finde flere ofre i live.

Læs mere: Kæmpe brand i London: Beboere rådes til at komme ud og ikke vente på hjælp

Læs også: Mindst 12 døde efter brand i kæmpe lejlighedskompleks i London

london, kensingtin, england, brand, ild, flammer, beboelsesejendom, beboelse, lejligheder, beboere, brandvæsen, politi, evakuering, evakueret, theresa may, boliglov, kritik, regering, lov
Kritikken hagler ned over Theresa May, mens dødstallet stiger efter højhusbrand i London. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·