Læs også:

Close
chokoladekage rufus

Djævelsk god chokoladelagkage – Rufus Giffords opskrift

Mad  | 

Vi har været så heldige at få den amerikanske ambassadør i Danmarks yndlingsopskrift på chokoladekage: En chokoladeLAGkage

Chokoladekage er nok et af de mest googlede ord, man kan finde. Og med god grund. For hvem er ikke en sucker for et godt stykke chokoladekage? Hvis du er det, så er chokoladelagkage formentlig lige noget for dig!

En chokoladekage er nemlig ikke bare en chokoladekage. Og dette er også en chokoladelagkage ikke at forglemme. Men denne lover vi, du vil blive vild med, hvis du har de der chokoladecravings, som mange af os kender så godt. Chokoladelagkagen tager lidt tid at lave, men den er ikke svær.

Opskriften stammer fra Rufus Giffords kogebog, Ambassadørens Køkken.

chokoladekage rufus

Ingredienser
100 gram mørk chokolade af god kvalitet
4 deciliter varm friskbrygget kaffe
7 deciliter sukker
6 deciliter hvedemel
4 deciliter kakaopulver
2 teske natron
2 teske bagepulver
1¼ teske salt og peber
4 æg
1½ deciliter vegetabilsk olie
4 decilieter kærnemælk, rystet, til den skummer
1 teske vaniljesukker

Sådan laver du Rufus Giffords chokoladelagkage

 

Bunde:

Tænd ovnen på 150°, og smør to springforme. Beklæd bundene med bagepapir, og smør papiret.

Hak chokoladen fint, kom den op i en skål, og hæld den varme kaffe over. Lad det stå lidt, rør rundt, indtil chokoladen er smeltet, og blandingen er glat.

Sigt sukker, mel, kakao, natron, bagepulver og salt ned i en stor skål.

Pisk æggene med en elmikser i en anden stor skål, til de er tyknet lidt.

Tilsæt langsomt olie, kærnemælk, vanilje og kaffe-chokolade- blandingen til æggene, pisk, til det er godt blandet.

Tilsæt melblandingen, og pisk videre ved jævn hastighed, til dejen er akkurat glat.

Fordel dejen i to springforme, og bag dem i midten af ovnen i cirka en time, indtil der ikke hænger dej ved, når man stikker en tandstikker ned i midten.

Lad bundene køle af i formene på en rist. Lad forsigtigt en kniv glide rundt langs kanterne, og vend bundene ud på risten. Fjern metalbund og bagepapir, og lad kagebundene køle helt af.

De kan eventuelt bages en dag i forvejen, pakkes ind i film og opbevares ved stuetemperatur.

 

Chokoladefrosting:

Frostingingredienser
450 gram mørk chokolade af god kvalitet
2½ deciliter piskefløde
2 spiseske sukker
2 spiseske lys sirup
50 gram smør

Hak chokoladen fint. Bring fløde, sukker og sirup i kog ved jævn varme i en mellemstor gryde, pisk, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, tilsæt chokoladen, og pisk, til den er helt smeltet. Skær smørret i tern. Pisk smør-ternene i frostingen, et ad gangen, til massen er helt glat.

Kom frostingen op i en skål, og lad den køle af til en smørbar konsistens. Rør i den nogle gange undervejs (det kan være nødvendigt at sætte frostingen lidt på køl for at opnå en smørbar konsistens).

Skær bundene igennem, og læg dem sammen med halvdelen af frostingen. Fordel resten på kagens sider og overflade i et jævnt lag. Server den ved stuetemperatur.

 

Tip: Kagen kan, omhyggeligt indpakket, holde sig på køl i op til tre dage.

 

 

Vil du se flere lækre opskrifter fra ambassadøren? Tjek bogen ud.

Amerikanske ambassadør

Læs også:

Citronchokoladekage

10 madvarer du helt sikkert udtaler forkert

Saadan udtaler du madvarer forkert

· Mere fra samme kategori ·