Læs også:

Close

Opskrift: Citrontærte med chokolade

Mad  | 

Det kan godt være, det er januar – men der er altid plads til denne lille opskrift på citrontærte

Her er en frisk tærte med citronmousse og chokolademousse, der passer perfekt som dessert oven på en god middag. Eller bare fordi.

Jeg ville gerne lave en kage, som var meget let i konsistensen og havde noget friskt, samtidig med at den havde en sød tone.

Mums! (Foto: Privat)

Det søde og det sure i denne tærte går rigtig godt i spænd. Jeg vil mene, det er en tærte som langt de fleste kan lide.

Tærten tager lidt tid at forberede, men du ender med et virkelig lækkert resultat.

Det skal du bruge:
400 gr chokolade (55%)
3 økologiske citroner
8 dl piskefløde
50 gr sukker
3 blade husblas
250 gr mel
100 gr stuetempereret smør
75 gr flormelis
1 æg
Tærteform med løs bund

Opskrift på citrontærte 

Mørdejsbund: 

Mel, flormelis, smør og æg æltes sammen. Når det er en samlet masse, sættes dejen på køl i 30 minutter. Efterfølgende rulles dejen ud, så den passer til din smurte tærteform. Læg eventuelt tørrede kikærter eller bagekugler på tærtebunden, når den bages, så kanterne ikke glider ned.

Bag bunden i cirka 30 minutter ved 175 grader, eller til den er sprød og gylden. Lad tærten blive kold, og sæt den på et tærtefad.

Citronmousse: 

Husblas lægges i blød i koldt vand. Citronsaft og skal hældes i en gryde sammen med 1 dl fløde og sukker. Giv det et lille opkog, vrid husblassen fri for vand, og tilsæt den varme fløde.

De resterende 3 dl piskefløde piskes til flødeskum. En smule af den kolde flødeskum kommes i den varme fløde. Bland de to masser sammen, hæld din citronmousse på tærtebunden, og lad den stå på køl, indtil cremen har sat sig.

Chokolademousse: 

Chokoladen smeltes over vandbad. 2 dl fløde skal have et lille opkog. Når fløden koger, tilsættes den smeltede chokolade. De resterende 2 dl piskefløde piskes til en flødeskum. Tag en smule af den kolde flødeskum, og tilsæt den varme chokoladecreme, således at cremen får en lavere temperatur.

Chokoladecremen tilsættes den kolde flødeskum, og massen hældes oven på tærten. Lad tærten stå, til den har sat sig.

Pynt kagen, som du har lyst. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

God fornøjelse!

· Mere fra samme kategori ·