Læs også:

Close
grøntsagsspagetti

Grøntsagsspaghetti med laks og spicy tomatsauce

Mad  | 

December er fyldt med julemad, og det er der bestemt ikke noget galt med. Men ind imellem er det rart med et alternativ og et sundere et af slagsen – som her med en grøntsagsspaghetti

Her er en lækker ret med grøntsager, laks og spaghetti fra bogen Ingefær. Retten er også god at bruge til “leftovers” til dagen efter.

 

2 portioner / tilberedningstid: 40 minutter

Ingredienser

Spaghetti:

350 gram squash

100 gram fuldkornsspaghetti

Tomatsauce:

5 store, solmodne tomater, ca. 400 gram

2 fed hvidløg

20 gram ingefær, skrællet vægt

1 usprøjtet citron

1 lille håndfuld dild

1 lille håndfuld persille

1 spiseske ekstra jomfruolivenolie

himalayasalt

Grillet laks:

200 gram laks

2 teske ekstra jomfruolivenolie

himalayasalt

friskkværnet hvid peber

 

 

grøntsagsspagetti

Sådan gør du

Spaghetti:

Skyl squashen grundigt, kør den igennem spiralizeren, og kom den i en sigte. Hvis du ikke har en spiralizer, så skær tynde skiver på langs på et mandolinjern eller med en skarp kniv, og skær dem derefter i tynde strimler ligeledes på langs.

Vent med at koge pastaen, til du er klar til at lave fyldet, så du sikrer, at den ikke bliver kold, inden du er færdig.

Kog pastaen i letsaltet vand efter anvisningen på pakken. Hæld pastavandet fra i en sigte, og bland spaghettien med den rå squash.

 

Tomatsauce:

Overhæld tomaterne med kogende vand, og lad dem stå et minut. Hæld vandet fra, og pil skindet af dem, når de er afkølet lidt. Fjern stilkene i tomaterne, og skær kødet i små tern.

Hak hvidløg fint og riv ingefæren groft. Skyl citronen, og skyl og slyng krydderurterne. Svits hvidløg og ingefær i olien et par minutter, uden at det bruner, tilsæt tomaterne, og lad det simre i tre til fire minutter. Smag til med lidt salt.

 

Laks:

Skær laksen i mindre stykker, og vend dem godt i olien. Drys med salt og peber, og grill dem på en varm grillpande to til fire minutter på hver side, til de er gennemstegte, men stadig saftige.

Bland saucen i pastaen sammen med krydderurterne, drys med citronskal, og læg laksestykkerne på.

Velbekomme!

 

Vidste du

Tomaternes røde farve stammer fra plantestoffet lycopen, som blandt andet har vist sig at kunne beskytte øjnene mod ødelæggende UV-stråler. I forsøg har man dokumenteret, at optagelsen og udnyttelsen af det kraftfulde plantestof stiger, når du som her koger tomaterne. Ved kogningen sprænges plantecellerne, så lycopenen frigøres og derfor bliver lettere at optage nede i tarmen. Resultatet er, at varmebehandlingen i dette specifikke tilfælde ligefrem løfter det ernæringsmæssige udbytte.

Få flere lækre ingefæropskrifter i bogen:

ingefærbog

Læs også:

Træt af redigerede kroppe

Svømmehallen samler alle størrelser. (Foto: Polfoto).

Sådan bliver du vinekspert på 5 minutter

Pige ser på vinflaske (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·