Læs også:

Close
Katrine og Carole (Foto: Privat)

Derfor bør du få dig en veninde i udlandet

Mit liv  | 

Der findes mange forskellige venskaber, og hvert venskab er helt unikt for netop dig. I mine øjne er et venskab, hvor din veninde bor i udlandet en helt enestående chance

For 2,5 år siden mødte jeg min schweiziske veninde, Carole, på en sprogrejse, og fra dag et af blomstrede et unikt venskab. Selv om det kan være svært at holde kontakten ved lige, når man er mange tusinde kilometer fra hinanden, er der også en masse fordele ved at have “friends abroad”.

At sætte pris på selv de mindste ting

Når det i forvejen er så svært at finde tid til hinanden, sætter man virkelig pris på hinandens selskab. Du nyder tiden med din veninde endnu mere, og du ved, at du skal få det bedste ud af de dage, I er sammen.

thumb_dsc_0339_1024
Vi var begge to forelskede i Cinque Terre, da vi rejste sammen i Italien. (Foto: Privat)

Derfor er der ikke tid til uenigheder, småskænderier og bitterhed, som i sidste ende også giver et rigtig sundt venskab. Desuden vil jeg mene, at I kommer til at kende hinanden langt bedre end for eksempel din veninde, du har kendt gennem fem år, for når I endelig er sammen, er I det 24/7.

Læs også: Sådan kender du forskel på en falsk og en ægte ven

DCIM100GOPRO
Vi gjorde meget brug af GoPro-kameraet, da vi sås sidst. (Foto: Privat)

Læs også: Stor guide: Roadtrip til Norditalien

Åbner op for en ny verden

Du kommer helt sikkert til at opleve en helt ny kultur (medmindre i begge bor i Skandinavien). Det er både spændende og udfordrende. Men ligegyldig hvad kommer du hjem rig på oplevelser og fyldt med nye indtryk.

Jeg glemmer aldrig, da jeg oplevede, hvordan Carole boede og hvilke omgivelser, hun var omringet af hele livet. Jeg var målløs i flere dage efter besøget. Desuden er vores uddannelsessystem helt anderledes, og man kan virkelig mærke på hende, hvor hårdt hun skal knokle for at komme til næste klassetrin. Så sætter man virkelig pris på skolesystemet herhjemme.

thumb_dsc_0494_1024
Denne vej, med det smukke udsyn, kører Carole på hver dag. (Foto: Privat)

Altid et sted og bo

Jeg elsker og rejse, og der er ikke noget bedre end at kombinere en rejse med at se sin langdistanceveninde. I behøver ikke altid ses i dit eller din venindes hjemland, men kan også tage en tur ud til hendes naboland for eksempel.

Der var jeg heldig, at min venindes naboland var Italien, og at vi ovenikøbet kunne låne en bil, så vi kunne lave et roadtrip ud af det. Den tur kan du læse mere om her.

dhhdhd-1-kopi
Vi kører på en af de mange italienske veje. (Foto: Privat)

Du ved, du også altid kan overnatte hos hende, når du skal ud at rejse eller på anden vis til landet, hun bor i. Det er lidt ligesom dit andet hjem. For eksempel har Carole en lejlighed oppe i bjergene, hvor jeg kan komme og stå på ski og samtidig få set hende.

Knæk sprogbarrieren

Noget helt andet og virkeligt brugbart er, at din veninde formentlig kan andre sprog end dig. Det kan du bruge til franskprøven eller spanskprøven, du ellers har det så svært med. Du ved, hun altid vil hjælpe og være der for dig.

For eksempel skulle jeg op i tysk til eksamen, og det var ikke just min stærke side, men Carole hjalp mig igennem, ved at vi havde timelange Facetime-opkald, hvor vi øvede det tyske sprog igennem igen og igen.

image1
En af vores timelange Facetime-opkald (Foto: Privat)
TIP: En god måde at få nye venner fra udlandet på er at tage på en sprogrejse eller på anden vis opleve verden alene. Det giver bare noget andet, når du ikke rejser med familien eller med dine sædvanlige venner i udlandet. Du er på egne ben og ved, at du skal opsøge folk, før du ikke er alene.

Samtidig fik vi snakket om alt mellem himmel og jord, og samtalen endte med, at vi besluttede at tage til Italien sammen.

Desuden kan det virke grænseoverskridende at skulle snakke et fremmedsprog med en anden. Med en langdistanceveninde kan du netop komme ud af denne comfortzone, fordi du er nødt til at snakke et andet sprog, for at jeres kommunikation skal fungere.

Kommunikationen forbedres

Det allerførste, der falder en ind, når man tænker på at have udenlandske venner, er, hvordan i alverden man skal kunne holde kontakten. Det er der, Facebook og de sociale medier kommer ind i billedet. Det er nemlig blevet så nemt at holde kontakten ved lige nu om dage.

At have en langdistanceveninde ikke bare forbedrer dit sprog, men også din kommunikationsform. Du bliver bedre til at opsøge hende, og du ved, du ikke bare kan se hende til et hurtigt cafébesøg, men skal gøre noget for at I ses.

image1-1
Et udsnit af vores planlægning af Italien turen. (Foto: Privat)

At jeg skulle planlægge et to uger langt roadtrip med Carole var også noget af en udfordring, men i sidste ende fik vi stablet en fantastisk tur på benene. Samtidig blev vi meget bedre til både at kommunikere og planlægge.

Læs også: 12 tips til at rejse på budget

Læs også: Det skal du huske, når du lægger feriebudget

Med en langdistanceveninde er der ingen grænser for, hvad I kan opnå. Udtrykket “kærlighed har ingen grænser” slår virkelig igennem her. I vil gøre alt for hinanden og dele alt med hinanden.

Jeg er ikke et eneste sekund i tvivl om, at Carole vil være i mit liv for altid.

Læs også: 4 fordele ved at være langdistanceveninder

 

 

· Mere fra samme kategori ·