Læs også:

Close
Roadtrip til Italien

Stor guide: Roadtrip til Norditalien

Rejser  | 

Italien er efterhånden feriestedet for rigtig mange mennesker verden over. Det blev det også for vores skribent Katrine Juel Friis, som tog på roadtrip i Norditalien med sin schweiziske veninde

Der er mange steder og byer at vælge imellem, når feriedestinationen er Italien. For mig var Norditalien et godt bud på et hyggeligt og oplevelsesrigt roadtrip. Det er tæt på Schweiz, hvor min veninde er fra, og så er der så mange smukke byer man kan se.

Sådan fik jeg det ultimative veninderoadtrip i Norditalien:

Hvordan planlægger man et roadtrip?

Et roadtrip kommer ikke bare af sig selv, og der skal derfor lægges meget tid og mange kræfter i, før det bliver en vellykket tur. Det kan også være svært at arrangere en tur, hvis du og din veninde bor langt væk fra hinanden, men så er det jo sådan, at Facetime, Skype og Facebook er din gode ven.

Tre gode råd til at planlægge turen:

  1. Skriv alt ned, så i ikke glemmer noget, mens I får den ene gode ide efter den anden. Det er så ærgerligt at glemme noget.
  2. Når I endelig er blevet enige om det område, I vil køre rundt i, er der bare om at komme i gang med en brainstorm over de byer og steder, I vil besøge. Husk, at man nogle gange skal gå på kompromis, og hvem ved, måske er den by, din veninde valgte, federe end den, du havde tænkt på.
  3. Begynd at beregne afstanden og hvor lang tid, det tager at køre mellem hver by. Hjemmesiden roadtrippers er rigtig god til både at finde de gode attraktioner, udregne prisen på benzin og beregne køretiden mellem hver destination.

På mit roadtrip blev destinationerne Milano, Cinque Terre-kysten og Recco, Brescia og Gardasøen, hvor turen så endte i Zürich i Schweiz, hvor min veninde Carole bor i et særdeles flot hus. En perfekt måde at afslutte ferien på, og så fik jeg også lært lidt om den schweiziske kultur.

Find et sted at bo, når du er på roadtrip

Vi skulle også finde steder at bo, og der faldt valget på at bruge airbnb, fordi det både er billigt, unikt og man kan få lokale tips til de diverse byer, man besøger.

Et godt tip er at bruge Airbnb’s smarte funktion “wish list” til hver destination, du vil besøge. Så er det bare at tilføje så mange boliger som overhovedet muligt til hver “wish list” og i fællesskab sortere, så I til sidst har fundet den perfekte bolig. Det kan godt tage noget tid, men det er det hele værd.

Vi kom for eksempel til at have et værelse med denne udsigt:

https://www.instagram.com/p/BIPHL97g9Z3/?taken-by=katrine_friis

Du kan dog også finde gode hoteller og værelser på både trivago og hotels.com.

Selve turen

Når dagen endelig er kommet, hvor I skal ud at rejse, eller sågar skal møde hinanden efter 1 år adskilt, som var mit tilfælde, er det også godt at være på forkant.

Det er smart, hvis I hjemmefra har skrevet ned, hvad I maksimalt vil bruge på mad, shopping og diverse om dagen. Hav derfor et regneark klar på selve turen, så I kan lave budget hver aften og med sikkerhed vide, hvor mange penge, I har brugt hver dag.

Når valget er faldet på Italien, skal I ikke lade jer skræmme væk af skrækhistorierne om kørsel i trafikken. Hvis I bare tager det stille og roligt, undgår fingeren eller bandeord i trafikken og kører det meste af vejen på motorvejen, skal det hele nok gå. Og som en milaneser sagde:

– Du skal ikke være bange her, de kører meget værre i Rom og endnu værre sydpå.

Tip: Undgå at køre i byerne – der kører de både sindssygt, og vejen er fyldt med knallerter og scootere. Du kan ikke undgå at blive omringet af mindst 20 scootere ved et lyskryds, og så er det ellers bare at gasse op hurtigt.

(Foto: Privat)

Apropos motorvejen skal du også på forhånd vide, at de har vejafgift, hvilket i sig selv kan blive en rigtig dyr omgang. Så hav det med i jeres tanker omkring udgifter, og hvis I har nogle små mønter i euro liggende i skuffen, så tag dem endelig med til den lejlighed.

Når du både rejser på budget (som man oftest gør, når man lever på SU eller sabbatårsbudget) og gerne vil have det bedste ud af det, er det så ærgerligt at bruge en hel dag på at finde ud af, hvad du skal lave. Derfor er det smart hjemmefra at vide, hvad der er det vigtige at se de forskellige steder, og hvad der er knap så vigtigt. En god ide er at afsætte noget af aftenen før til at planlægge dagen til punkt og prikke.

Det skal du se på roadtrip i Norditalien

Det er ideelt at bruge internettet til at finde de unikke steder og de måske ikke så turistede steder. Her er mine yndlingssteder i de byer, vi kørte til i Norditalien:

Milano

Milano er meget enestående i sig selv, og som alle rejseguides foreslår, skal I se den katolske kirke Duomo. Hvis budgettet ikke rækker langt (eller I som min veninde og jeg glemmer at have lange bukser og trøje på), er en tur oppe på taget til ni euro nok til at opleve noget af det smukkeste, I nogensinde har set. Det hele værd.

Dernæst byder Milano også på meget andet, og det er oplagt at tage på en af de mange rooftopbarer, der er. Der er både en ved siden af Duomo til en del penge – men med et glas vin til 13 euro følger også tre små lækre snackretter  – og en på toppen af museet La Triennale di Milano.

Det vil være oplagt at købe Milano card, der både giver fri transport i hele Milano, fri entré til diverse museer og en hel række andre fordele, som man kan læse mere om på deres hjemmeside. I kan godt komme ud for at skulle diskutere, om I har fri entre eller ej på et museum, men der er mit bedste råd, at I skal være stædige. Så skal I nok få den fri entre! 😉

Restauranten Erba Brusca er meget anbefalelsesværdig, og man mærker virkelig den lokale stemning. Ejeren har sin egen grøntsagshave, og alt frugt og grønt kommer derfra. Menukortet er ikke på engelsk, og tjenerne kan knap nok snakke engelsk. Hvis man er til det, så besøg dem. Den hører dog til den dyre ende af restauranter.

Cinque Terre-kysten og Recco

Min veninde og jeg boede i byen Lavagna, som ligger meget tæt på det berømte og smukke Cinque Terre. Det ene er mere turistet end det andet, men det er stadig et besøg værd. Undgå for guds skyld bilen, og tag i stedet toget mellem de forskellige steder, så du ikke skal kæmpe med de stejle bakker og smalle gader.

En oplagt togrute er Monterresso-Vernazza-Corniglia-Manarola-Riamaggiore. Husk godt fodtøj og bikinien. Du skal gå op ad stejle bakker og mange trapper, og så vil et par sandaler bare ødelægge dine fødder. Tro mig, det ved jeg alt om.

Vernazza (Foto: Privat)

Alle byerne ser ud som ovenstående, men er specielle på hver sin måde. Perfekt til en kombination af beach day og hiking day, og husk for guds skyld solcremen!

Desuden er det også oplagt at tage til Recco, en by, der er meget lokal og hyggelig, og hvor de sødeste folk er. Herfra kan du tage båden til San Fruttuoso di Camogli for 14 euros tur-retur. Man kan enten ankomme der med båd eller til fods, så det er ikke alle og enhver, der tager derhen. Stærkt anbefalet herfra.

https://www.instagram.com/p/BIN1mm0gwnA/?taken-by=carole.vz

Fordi der ikke er så mange mennesker, er der heller ikke nogle, der kigger skævt til dig, når du tager utallige billeder i vandet med dit Go Pro. Så kan du også få lagt et godt Instagram-billede op den dag.

Brescia og Gardasøen

Hvis valget falder på Gardasøen, er det oplagt at bo i byen Brescia, som er rig på flotte bygninger og natteliv. Tæt på Brescia ligger de to flotte byer Desenzano og Sirmione, som ligger lige op og ned af Gardasøen.

Du kan enten vælge at gå i Desenzanos smukke gader eller flade ud på stranden, hvor du kan komme i pedalbåde og derfra hoppe i det varme og tiltrækkende vand.

Fra Desenzano kan du tage en båd til Sirmione og nyde deres flotte, bakkede gader. Gå ikke glip af deres fantastiske is. Hav eventuelt en forestilling om de is-smage du vil have, hjemmefra, for der er ufatteligt mange at vælge i mellem. Jeg gik i panik, fordi der stod mennesker bag mig og en dame bag disken stod og trippede. Dog er Sirmione efter min opfattelse en meget turistet by i forhold til mange andre steder ved Gardasøen, så planlæg ikke en hel dag derud.

IMG_1617 kopi
Desenzano havn (Foto: Privat)

Så hvad venter du på? Pak kufferten, saml din(e) bedste veninde(r), og tag ud på en uforglemmelig rejse!

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·