Læs også:

Close
tarme, humør, helbred, overvægt, hjernen, sindet, psyken, kroppen, kvindekroppen, sundhed, mentalt helbred

Sådan kender du forskel på en falsk og en ægte ven

Mit liv  | 

Af: Marie Krakau og Bettina Brix

“Uanset, hvor lang tid, der går imellem man ses, gør det slet ikke nogen forskel for kvaliteten. Om man ses i 10 minutter eller 5 timer, så er man glad for at have set den anden. At man lytter uden at dømme og bare er der, når den anden har brug for det. Ærlige spørgsmål og oprigtige svar.”
Selma, 35

En ægte ven er noget ganske særligt. Kender du forskel på den ægte og den falske ven? Hvis ikke, har vi her samlet nogle eksempler. Hvad er du iøvrigt selv?

 

En ægte ven er glad for din succes

En vaskeægte ven hejser flaget og jubler med dig, når du har succes. Det betyder ikke noget om du har fået nyt job eller lige har bagt den bedste pizza du længe har smagt. Ingen succes er for lille til at gøre lykke. En falsk ven kan derimod ikke være glad over din succes, hvis ikke hun selv har succes.

En ægte ven tænker ikke på, om du liker hendes Instagram-billede

“En ægte ven er en, som er der for dig, som griner med dig, fortæller dig, når du er ved at lave noget lort og som hanker op i dig på dine dårligste dage. En, som både kan grine og græde med dig.”
Cicilia, 24

I denne sociale medie-verden, hvor likes tit sammenlignes med kærlighed, er en ægte ven ligeglad med, hvorvidt du liker hendes billeder eller ej. Hun sidder ikke og fanatisk opdaterer sin profil hvert andet minut for at se, om du nu har liket hendes billede endnu.

Den falske veninde føler sig trådt på, hvis du ikke viser hende opmærksomhed ved at like hendes billede.

En ægte ven ringer til dig, fordi hun vitterligt har lyst

En af de mest klassiske tegn på en falsk ven er, at hun kun kontakter dig, når hun selv har brug for noget. Det kan være, hun har brug for en skulder at græde ud ved, det kan være, hun har brug for en tjeneste, eller det kan være, at hun mangler en wingwoman til sin aften i byen.

instagram iphone smartphones telefoner
Hallo, hvorfor har du ikke liket mit billede på Instagram?! (Foto: All Over)

Er din veninde ægte, ringer, skriver og ses hun med dig, bare fordi hun elsker dig og dit selskab. Hun vil gerne være sammen med dig, fordi I hygger jer sammen, og fordi I er kan tale om alt og ingenting.

“En ægte ven er en, hvor du går ind af deres hoveddør uden at ringe på, og siger “så er jeg hjemme!”
Man finder deres velvære vigtigere end sit eget – de kommer i første række. Man kan mærke, at det er en ægte ven, når man kan se vennen ‘opfylder’ ens egen definition af en ægte ven.”
Josefine, 23

BuzzFeed har lavet en lille guide til hvilke tre venner, du skal skille dig af med ASAP!

En ægte ven kan godt lide dine andre venner

Det kan godt være, at man som otteårig brugte enorme mængder tid på at udvælge sin hjerteveninde, men i dag er du voksen, og du har en masse forskellige venner. Dine ægte venner kan godt lide alle dine andre venner, og tænker ikke over hvorvidt du er lidt bedre venner med Karoline fra folkeskolen eller Emma fra studiet end dem selv. Der er ingen jalousi at spore hos de ægte veninder – i modsætning til de giftige af slagsen, som føler sig truede af dine andre venner.

“En ægte ven er en person, du aldrig tvivler på fortæller dig sandheden, uanset hvor ubehagelig, den er.”
Thomas, 24

En ægte ven kan du skændes med

99 procent af tiden har I det supergodt sammen, og så er der lige den sidste ene procent. Den bliver brugt på at skændes eller smådiskutere. Heldigvis kender I hinanden så godt, at I ved, at et skænderi ikke ødelægger den mindste flig af jeres venskab. I er faktisk lidt som et gammelt ægtepar nogle gange, der kan smådiskutere og altid har en ironisk kommentar i baglommen, hvis den anden er lige lovlig smart.

Er det en falsk ven, du skændes med, ender det i et stort drama, der både kan føre til gråd eller bitching i krogene.

"Har du set, hvor høje tindinger, Kresten har fået? LOL!" (Foto: All Over)
“Har du set, hvor høje tindinger, Jonas har fået? LOL!” (Foto: All Over)
“Min bedste veninde og jeg har godt nok skændtes meget. Gået flere uger uden at snakke. Men så var det jo, at jeg så et grimt billede af hendes ekskæreste. Det SKAL hun da vide med det samme! Så var man måske ikke mere uvenner end det.”
Bettina, 24

En ægte ven sætter pris på at du er dig selv

Du er dig, og du er unik og fantastisk og helt igennem enestående, og det sætter en ægte ven pris på. Er du sammen med en falsk ven, vil hun helst have, at du tilpasser dig hende og hendes vaner og behov, og hun bliver vred og skuffet, hvis du ikke mener det samme som hende eller synes godt om det, hun synes godt om.

 

Har du nogle giftige venner i din omgangskreds? Prøv at luge ud i dem, og minimer din tid med dem. Så bliver du helt sikkert en gladere og mere fri person på den lange bane.

· Mere fra samme kategori ·