Læs også:

Close

12 tips til at rejse på budget

Rejser  | 

Vinterferie, påskeferie, sommerferie, efterårsferie, helligdage og forlængede weekender. Det er fristende at rejse meget, men hvordan får vi det til at hænge sammen med en ekstra rejse i ny og næ? Vi giver dig tips her

Vi elsker alle at rejse her på MY DAILY SPACE – og gerne flere gange årligt. Dog er det sådan, at økonomien sjældent rækker til de dyre, eksklusive rejser gang på gang. Men som H. C. Andersen så fint minder os om: “At rejse er at leve”, så derfor kan vi altså ikke lade være.

Hemmeligheden bag de mange rejser er blandt andet en økonomisk bevidsthed, når du planlægger. Så kan rejsen kun blive mere overkommelig. Her er 12 tips til at rejse på budget.

1. Vær opmærksom på dine cookies

Især når du bestiller din flybillet eller bolig på nettet, betyder det noget med alle teknologifunktionerne disse dage. Cookies hjælper til at give dig tilpassede annoncer på nettet, men de forstyrrer rent faktisk søgefunktionerne, når det gælder prisen på flybilletterne. Så slet gerne din historik for at få de bedste priser, og undgå dermed at blive snydt.

(Foto: POLFOTO)
(Foto: POLFOTO)

2. Syv uger i forvejen OG på en tirsdag, tak

En undersøgelse fra Skyscanner har vist, at flybilletter oftest er billigst på en tirsdag, og når de er booket syv uger (for korte flyture) eller 18 uger (for langdistanceflyvninger) på forhånd. Det er nu noteret, tak!

Læs også: Her er den billigste dag at købe flybilletter

3. Brug billigere alternativer til de dyre (men lækre) hoteller

De seneste par år er AirBnb virkelig trådt i kraft verden over. Der er flere fordele ved at booke private boliger i stedet for dyre hotelværelser.

  1. Du kan bo mere centralt
  2. Du sparer penge
  3. Det er mere privat end et hostel, som også er et billigt alternativ, hvis man er til det.

4. Brug dit netværk! Kender du nogen?

Vælg eventuelt en rejsedestination, hvor du kender nogen. Dermed kan du måske være heldig at få lov at overnatte hos dem et par nætter. Det er samtidig en god måde at holde kontakt med bekendte og venner på, som du ikke har mulighed for at se hver dag. Næste gang I skal ses, kan du måske endda være vært i egen by?

5. Lav mad hjemme

Lav mad hjemme i privaten (såfremt du ikke bor på hotel), og spar dermed en god håndfuld penge. Alternativt kan street food-stederne være en cool måde at smage nyt og lokalt mad på. Især her om sommeren. Samtidig undgår du hurtigt de pebrede restaurantpriser.

(Foto: POLFOTO)
(Foto: POLFOTO)

6. Tænk over transportforbrug

Er det virkelig nødvendigt at leje den bil i de syv dage på ferien eller gøre brug af taxi konstant? Det er det slet ikke. Man kan komme langt på gåben (win win med motionen) og ved at bruge billigere transportselskaber som blandt andet Uber, der efterhånden kører i rigtig mange lande. Når det kommer til stykket, er de offentlige transportmuligheder også supersmarte. Især i storbyer kan det sagtens betale sig at sætte sig ind i, hvordan og hvorledes man kommer fra A til B.

7. “Proper preparation prevents poor performance”

Det gælder også på ferien 😉 Planlæg gerne i god tid, så finder du nemlig rabatter, fri adgang og større tilgængelighed på mange af de steder, du måske allerede havde til hensigt at besøge på din ferie. Mange museer har eksempelvis fri adgang enkelte dage, og andre gange sparer du penge ved at have bestilt adgang på forhånd.

Det gælder også, hvis du gerne vil prøve den nye, hypede restaurant af. Sandsynligheden for at der er kø, når du kommer, er nemlig ret stor. Så sparer du både tid og energi ved at have sørget for at få planlagt og bestilt på forhånd.

Tip! Hold gerne øje med studierabatter, hvis du altså er studerende. Det er altid ærgerligt at opdage, efter betalingen er gennemført.

8. Spørg de lokale om råd og tips

Der er næsten intet bedre end ikke-turistede steder. Ved hjælp fra lokale kan du få et mere autentisk indblik i byen. Hvis du synes, at det er en smule udfordrende at spørge fremmede mennesker, så start med steder som restauranter eller det sted, du bor. De kan nemt anbefale dig, hvor du skal spise og, hvad du skal se på budget.

9. Off-season

Overvej at bestille en rejse uden for højsæsonen. Dermed kan du både spare penge, men samtidig også undgå at besøge din destination samtidig med alle andre. Det er selvfølgelig svært at tage dage ud af kalenderen uden for ferieperioderne, men både indkvartering og flypriser er meget billigere.

(Foto: POLFOTO)
(Foto: POLFOTO)

10. Overvej ikke-turistede steder

London, Paris og New York er nogle af de steder, som er mest besøgt – desværre følger de høje priser derfor med. Måske kan du overveje, om det behøver at være et meget omtalt sted, du skal besøge på din næste ferie. Lidt uden for byen, eller en up-and-coming destination kunne være en mulighed i stedet for?

11. Overvej, hvornår du bestiller valuta

Afhængig af valutaen i landet, du skal besøge, kan det variere meget med vekselkursen. Det er selvfølgelig svært at forudse, men ofte er det bedst at veksle i god tid og andre gange først, når du er af sted. I sidste ende kan det dog betale sig at veksle valuta herhjemme i din bank, så du undgår de ekstra gebyrer for valutaveksling i udlandet.

12. Vægten på din bagage

Tænk over, hvor meget du pakker, og om den ekstra kuffert nu er det værd.

Pakke tips:

  • Tjek vejrudsigten på forhånd
  • Planlæg dine outfits. Jeans kan eksempelvis holde flere dage.
  • Hav kun lidt ekstra med, sådan så du ikke skal slæbe for meget ubrugt med retur
  • Vær rigtig gerne kritisk! Får du virkelig brug for alle tre neglelakker til syv dage?
  • Gør plads til at kunne have ekstra kilo med retur. Så undgår du at skulle betale for overvægt.

 

Så er der bare tilbage at sige: Rigtig god (budget)ferie!

 

Kilder: Bloglovin, skyscanner, yourlittleblackbook.me

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·