Læs også:

Close
Chokoladefontæne

World Chocolate Day: Derfor skal du spise chokolade

Mad, Underholdning  | 

Til alle dem, der mangler en god undskyldning for at spise chokolade og dem, der bare ikke kan lade være. Vi kommer med historien bag og nogle lækre opskrifter

Selv om vi nok er flere, som kunne fejre chokoladen flere gange om ugen, er den 7. juli chokoladens officielle dag. En hel dag dedikeret til denne lækre spise … What’s not to like?

På World Chocolate Day fejre vi årsdagen, hvor chokoladen kom til Europa, og i år er der 464 års jubilæum.

Vidste du, at …

    Aztekerne og mayaernes brugte chokolade som valuta?

    Hvis man ligger alt det Toblerone, der bliver solgt årligt, på jorden, kan det nå næsten halvanden gang rundt om kloden?

Gode grunde til at spise chokolade

Kakao indeholder polyfenoler, som er antioxidanter. Disse kan forebygge hjerte-kar-sygdomme og booster immunforsvaret. Det gælder dog kun selve kakaoen, så vælg en mørk chokolade med et højt kakaoindhold.

Du skal dog op at spise otte plader mørk chokolade eller 30 plader lys for at få den ønskede effekt. Så skulle du være fristet, husk: Alt med måde. Chokolade indeholder også en masse sukker.

MOSCOW, RUSSIA. MARCH 5, 2016. Cacao beans at the 5th Salon du Chocolat in Moscow's Expocentre Exhibition Complex. PHOTOGRAPH BY TASS / Barcroft Media UK Office, London. T +44 845 370 2233 W www.barcroftmedia.com USA Office, New York City. T +1 212 796 2458 W www.barcroftusa.com Indian Office, Delhi. T +91 11 4053 2429 W www.barcroftindia.com
Kakaobønner har et højt indhold af antioxidanter. (Foto: All Over)

Det skal fejres!

Vil du gerne fejre dagen, uden at føle dig alt for syndig? Så prøv nyhedsredaktør Camillas uimodståelige, sukkerfrie brownies.

    Ingredienser til 25 stk
    200g chokolade 70%
    200g rapsolie
    4 stk æg
    50g Suvida sukkererstatning

    Pynt
    150g chokolade 70%
    Frysetørrede bær

  • Kom rapsolie, Suvida og chokolade sammen i en skål over et vandbad.
  • Når blandingen er smeltet, tager du skålen af og blander æggene i.
  • Rør, indtil massen er tyk og sammenhængende. Derefter fordeler du massen i et fad og bager hele herligheden på 200 grader i en forvarmet ovn i 20 min.
  • Smelt chokoladen, og hæld den over den afkølede browniekage.
  • Derefter drysser du frysetørrede bær, hindbær er bedst, ud over og lader chokoladen afkøle naturligt.

Den færdige kage kan med fordel nydes med is, flødeskum eller creme fraiche, hvis du synes, den er lige til den sunde side. 😉

chocolate brownies on aluminium foil, dessert, cookery, baking. NO UK SALES TO BOOKS/NATIONAL WOMENS LIFESTYLE MAGAZINES. NO SALES TO RUSSIA/LATIN AMERICA/ PHILLIPPINES/ CHINA/USA/INDONESIA. CREDIT MAGAZINE/PHOTOGRAPHER/RETNA IN ALL USES.
Man skulle være et skarn, hvis man ikke kunne spise en brownie. (Foto: All Over)

Hvis du ikke er så sukkerforskrækket, kan du prøve vores mad- og sundhedsblogger Camille Majas lækre salty balls.

IMG_0532-1200x1200
Camille Majas hjemmebag. (Foto: Privat)

På World Chocolate Day kan man vist ikke snige sig uden om Nutella. I nedenstående video har How to cook that samlet 10 supernemme opskrifter med Nutella.

Lad ikke denne formidable anledning til at spise uanede mængder af chokolade gå dig forbi! Jeg kender i hvert fald en, som skal hjem og lave Nutella-banansoftice! 🙂

 

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·