
World Chocolate Day: Derfor skal du spise chokolade
Til alle dem, der mangler en god undskyldning for at spise chokolade og dem, der bare ikke kan lade være. Vi kommer med historien bag og nogle lækre opskrifter
Selv om vi nok er flere, som kunne fejre chokoladen flere gange om ugen, er den 7. juli chokoladens officielle dag. En hel dag dedikeret til denne lækre spise … What’s not to like?
På World Chocolate Day fejre vi årsdagen, hvor chokoladen kom til Europa, og i år er der 464 års jubilæum.
Vidste du, at …Aztekerne og mayaernes brugte chokolade som valuta?
Hvis man ligger alt det Toblerone, der bliver solgt årligt, på jorden, kan det nå næsten halvanden gang rundt om kloden?
Gode grunde til at spise chokolade
Kakao indeholder polyfenoler, som er antioxidanter. Disse kan forebygge hjerte-kar-sygdomme og booster immunforsvaret. Det gælder dog kun selve kakaoen, så vælg en mørk chokolade med et højt kakaoindhold.
Du skal dog op at spise otte plader mørk chokolade eller 30 plader lys for at få den ønskede effekt. Så skulle du være fristet, husk: Alt med måde. Chokolade indeholder også en masse sukker.

Det skal fejres!
Vil du gerne fejre dagen, uden at føle dig alt for syndig? Så prøv nyhedsredaktør Camillas uimodståelige, sukkerfrie brownies.
Ingredienser til 25 stk
200g chokolade 70%
200g rapsolie
4 stk æg
50g Suvida sukkererstatningPynt
150g chokolade 70%
Frysetørrede bær
- Kom rapsolie, Suvida og chokolade sammen i en skål over et vandbad.
- Når blandingen er smeltet, tager du skålen af og blander æggene i.
- Rør, indtil massen er tyk og sammenhængende. Derefter fordeler du massen i et fad og bager hele herligheden på 200 grader i en forvarmet ovn i 20 min.
- Smelt chokoladen, og hæld den over den afkølede browniekage.
- Derefter drysser du frysetørrede bær, hindbær er bedst, ud over og lader chokoladen afkøle naturligt.
Den færdige kage kan med fordel nydes med is, flødeskum eller creme fraiche, hvis du synes, den er lige til den sunde side. 😉

Hvis du ikke er så sukkerforskrækket, kan du prøve vores mad- og sundhedsblogger Camille Majas lækre salty balls.

På World Chocolate Day kan man vist ikke snige sig uden om Nutella. I nedenstående video har How to cook that samlet 10 supernemme opskrifter med Nutella.
Lad ikke denne formidable anledning til at spise uanede mængder af chokolade gå dig forbi! Jeg kender i hvert fald en, som skal hjem og lave Nutella-banansoftice! 🙂