Læs også:

Close
cyberspace cybersikkerhed hacking computer

NEWS: København skal være internationalt epicenter for innovation

Nyheder  | 

København skal være internationalt epicenter for innovation · NSK anholder 11 personer, der står bag omfattende indsmugling og distribution af kokain · Antallet af selvstændige i Danmark falder og falder · En kvart million elbiler i Danmark · Mand fængslet for at krænke kvinder i Solrød · Dagens billede: Krigens ofre

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

København skal være internationalt epicenter for innovation

Erhvervsminister Morten Bødskov, uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund og overborgmester Sophie Hæstorp Andersen har i mandags igangsat et samarbejde om at udvikle et nyt dansk innovationsdistrikt for life science og kvanteteknologi – Innovation District Copenhagen.

Danske virksomheder, iværksættere og forskningsmiljøer inden for life science og kvanteteknologi har evnerne til at udtænke og levere løsninger på flere af verdens udfordringer.

Dette potentiale skal udnyttes. Regeringen, Københavns Kommune og Københavns Universitet er derfor gået sammen om at udvikle et verdensførende innovationsdistrikt for life science og kvanteteknologi i Danmark beliggende i området omkring Københavns Universitets Nørre Campus, Rigshospitalet, BioInnovation Institute, De Gamles By og Haraldsgade-kvarteret.

Erhvervsminister Morten Bødskov:

– Den internationale konkurrence er skærpet. Det er derfor helt afgørende, at vi skaber de bedst mulige vilkår for innovation. Danmark står allerede stærkt inden for både life science og kvanteteknologi. Men der er potentiale til mere. Det er helt centralt for at forstærke vores styrkepositioner, at endnu flere gode idéer fra forskningsverdenen kommer væk fra skrivebordene og ud at leve. De skal omsættes til vækst, virksomheder og fremtidens løsninger på nutidens udfordringer. Med innovationsdistriktet vil vi skabe et verdensførende og internationalt anerkendt centrum for innovation, som kan udvikle og styrke de danske virksomheder. Et sted, som bygger bro til resten af verden og tiltrækker verdens førende virksomheder, forskere og talenter til Danmark.

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund:

– Vi vil skabe en bydel med et nabolag af studerende, forskere, iværksættere og virksomheder, der er blandt de førende inden for life science eller kvanteteknologi og har både drivkraften og kreativiteten til at udvikle løsninger i fællesskab på mange af vores samfunds største udfordringer. Den globale konkurrence på det her område er benhård. Derfor skal vi styrke vores internationale forsknings- og iværksættermiljøer og blive endnu bedre til at tiltrække internationale talenter. Jeg ser i den grad frem til at følge udviklingen af den nye bydel i København.

Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen:

– I København og hele Hovedstaden har vi en af verdens førende life science industrier. Derfor er det naturligt, at vi også skal have et verdensførende innovationsdistrikt, som kan tiltrække investeringer, virksomheder og forskere fra hele verden. Det er vigtigt for mig, at vi som by bidrager til at levere løsningerne på de store udfordringer, Danmark og resten af verden står over for, og det kræver, at vi kan stille de bedst mulige rammer til rådighed for uddannelse, forskning, virksomheder og arbejdskraft.

Rektor for Københavns Universitet, Henrik Wegener:

– Københavns Universitet vil være til gavn for flere, og det er en kerneambition for os at bidrage til innovation, samspil med erhvervslivet og impact i samfundet. Vi ser derfor frem til at udvikle Innovation District Copenhagen til et internationalt førende innovationsøkosystem sammen med Regeringen, Københavns Kommune, og vores partnere, både lokalt og i hele Danmark. Vi ser et stort potentiale for blive det førende sted i Europa for samarbejde om forskning, udvikling og innovation, særligt inden for life science og kvanteteknologi.

Konkret vil parterne nu tage initiativ til at samle relevante aktører, herunder blandt andetRigshospitalet og Københavns Professionshøjskole, til et kick-off møde, hvor der igangsættes et samarbejde om udarbejdelsen af en samlet helhedsplan for områdets udvikling. Her skal det kortlægges, hvad der skal til for at tiltrække investeringer, virksomheder og viden, samtidigt med at der tages hensyn til områdets egenart og bevaringsværdier med videre …

cyberspace cybersikkerhed hacking computer
København skal være internationalt epicenter for innovation … (Foto: Unsplash)

Læs også:  FOKUSNEWS: Internettet kan få kvantefart med lys gemt som lyd

NSK anholder 11 personer, der står bag omfattende indsmugling og distribution af kokain

NSK har tirsdag morgen anholdt 10 mænd og en kvinde for indsmugling og distribution af samlet 234 kilo kokain.

Anholdelserne er sket i Storkøbenhavn samt på Lolland. De anholdte er mellem 18 og 52 år.

Kokainindsmuglingerne er efter NSK’s opfattelse organiseret og styret af to personer, der er medlemmer af den nu forbudte bandegruppering Loyal To Familia (LTF).

Den ene er tirsdag blevet anholdt og fremstilles med krav om varetægtsfængsling. Den anden er i forvejen internationalt efterlyst for handel med kokain.

– Dagens anholdelser er kulminationen på en længerevarende efterforskning i NSK, hvor et organiseret kokainnetværk har indsmuglet omfattende mængder kokain fra Holland til Danmark med henblik på videresalg. Med anholdelserne har vi fjernet både aftagerled og bagmændene til kokainleverancerne, udtaler vicepolitiinspektør i NSK, Lars Feldt-Rasmussen.

Tirsdag var der fremstilling af ni af de anholdte i henholdsvis Glostrup Ret og Københavns Byret.

Der blev anmodet om dørlukning under grundlovsforhørene, hvorfor NSK på nuværende tidspunkt ikke kan oplyse yderligere om sagen.

bande vold tegn rocker
NSK anholder 11 personer, der står bag omfattende indsmugling og distribution af kokain … (Foto: Unsplash)

Læs også: Dom i stor narkosag

Antallet af selvstændige i Danmark falder og falder

Danmark bliver i stigende grad et lønmodtagerland, hvor andelen af selvstændige er på retur, mens antallet af både offentligt og privat ansatte buldrer derudaf. Det viser en ny analyse fra SMVdanmark, som efterlyser politiske initiativer, der kan vende udviklingen. Analysen viser også, at antallet af kvindelige selvstændige er stigende.

Mens antallet af lønmodtagere buldrer derudaf og er vokset med 265.700 fra 2008 frem til udgangen af 2022, så er antallet af selvstændige i samme periode faldet med 20.300 personer. Selvstændiges andel af beskæftigede er gået fra at udgøre 7,6 pct. i 2008 til 6,1 pct. ved udgangen af 2022.

Det viser en ny analyse foretaget af SMVdanmark baseret på data fra Danmarks Statistik. Kasper Munk Rasmussen, ansvarlig for iværksætterpolitik i SMVdanmark, siger:

– Tendensen er desværre klar: Danmark bliver i disse år i stigende grad et lønmodtagerland, hvor færre og færre tager springet, udlever iværksætterdrømmen og bliver selvstændig. Det betyder, at vi går glip af mange af nye virksomheder og dermed også potentielt af den vækst og udvikling, som nye iværksættervirksomheder skaber.

Udviklingen kalder på politisk handling, lyder det fra SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

– Vi har brug for politiske initiativer, der kan vende udviklingen. Jeg har her store forventninger til den iværksætterstrategi, som regeringen barsler med deres udspil til. Og jeg håber, at Folketingets partier snart finder sammen om en bredt forankret aftale, der styrker vilkårene for selvstændige og iværksættere i Danmark til gavn for os alle sammen, fortsætter Kasper Munk Rasmussen

Ifølge SMVdanmark vil initiativer som bedre adgang til finansiering, mindre bøvl og bureaukrati, lettere adgang til crowdfunding og mere fleksible barselsvilkår være nogle af de elementer, der vil gøre det mere attraktivt at tage springet fra lønmodtager til selvstændig og samtidig bidrage til levedygtigheden blandt nye virksomheder.

Antallet af kvindelige selvstændige vokser … Udviklingen i antallet af selvstændige ser dog markant anderledes ud, når man alene kigger på kvinderne. I 2008 var der cirka60.000 kvindelige selvstændige. I 2022 var tallet 65.000. En stigning på 7,6 pct. Udviklingen tager fart fra 2015 og frem. Det betyder, at mere end hver tredje selvstændige nu er kvinde mod lidt over hver fjerde i 2008. Det er især inden for velfærdsopgaver, at de kvindelige selvstændige erobrer markedsandele.

Det samlede fald i af antallet af selvstændige skyldes således et dramatisk fald hos mændene.

– Det er en virkelig glædelig udvikling, at flere og flere kvinder vælger livet som selvstændig. Også selvom det desværre ikke opvejer det store fald vi ser i antallet af mandlige selvstændige. Derfor håber jeg også, at man fra politisk side vil se på, hvad man kan gøre for at understøtte den positive udvikling, som vi ser blandt kvinderne lige nu samt gør det lettere for iværksættere at kombinere familielivet med livet som iværksætter, afslutter Kasper Munk Rasmussen.

butik handlende ekspedient (Foto: Unsplash)
Antallet af selvstændige i Danmark falder og falder … (Foto: Unsplash)

Læs også: Danmark har historisk få selvstændige

En kvart million elbiler i Danmark

Der er nu en kvart million helt elektriske personbiler på de danske veje, hvilket markerer en vigtig milepæl, der bringer Danmark tættere på grønnere transport. Det fortæller Mobility Denmark.

Nu kan der igen sættes ny rekord for antallet af elbiler i Danmark. Den 11. juni 2024 kan der tælles en kvart million elbiler i den danske bilbestand, hvilket betyder, at elbilerne udgør næsten 9 procent af bestanden af personbiler. Den nye milepæl er nået blot fem måneder efter, at bestanden rundede 200.000.

– Elbilsalget har virkelig taget fart de seneste år, og for hver måned fylder elbilerne mere i både bilsalg og bilbestand. Det er til stor gavn for den grønne omstilling, og derfor glæder vi os over at fejre de løbende milepæle, siger Mads Rørvig, administrerende direktør i Mobility Denmark (tidligere De Danske Bilimportører).

Der er mange gode grunde til, at der er fart på elbilsalget. Ladeinfrastrukturen udvider sig, og skaber tilgængelighed og muligheder, så det bliver nemmere at være elbilejer. Samtidig udvikles elbilerne, der kommer flere modeller, og bilernes rækkevidde udvides. Dertil har det selvfølgelig også stor betydning, at elbilerne i en årrække har været afgiftsfritaget. Men afgifterne står til at blive indfaset fra 2026.

– Selvom elbilernes popularitet er stigende, er det ikke givet at elbilbestanden bliver ved med at sætte rekorder. En stigning i afgifterne fra 2026 vil medføre en opbremsning i salget, hvilket vi også har set i flere af vores nabolande. Derfor er det altafgørende for den grønne omstilling, at afgifterne holdes i ro, afslutter Mads Rørvig, administrerende direktør i Mobility Denmark (tidligere De Danske Bilimportører).

Se statistik her.

elbiler transport frederiksberg
En kvart million elbiler i Danmark … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Flere elbiler i EU-bilsalget i april

Mand fængslet for at krænke kvinder i Solrød

En 39-årig mand fra Polen blev i går fængslet i fire uger i en sag om blufærdighedskrænkelse. De to første sager skete om eftermiddagen den 26. maj, hvor en handicappet kvinde i kørestol solede sig foran sin lejlighed i Solrød, da han henvende sig til hende. Han er mistænkt for at køre hende ind i hendes soveværelse, hvor han befølte hende. Hun kunne ikke gøre modstand, men bad ham flere gange om at gå.

Anden sag skete samme dag kort tid efter, hvor han er mistænkt for at skaffe sig adgang til en lejlighed i Solrød, hvor han befølte en 74-årig kvindes ben.

Manden blev anholdt i søndags den 9. juni, da han forsøgte at komme ind i en villa i Solrød Strand, men blev afvist af beboeren. Den 39-årige er foruden sigtelserne for blufærdighedskrænkelse også sigtet for husfredskrænkelse og ulovlig tvang. Han nægter sig skyldig og siger, han var ved huset i Solrød Strand for at sælge havenisser. Manden blev fængslet til den 4. juli.

blotter blufærdighedskrænkelsemand tunnel
Mand fængslet for at krænke kvinder – Solrød … (Foto: Unsplash)

Læs også: Find dit indre forsvar for psykopater og andre idioter

Dagens billede: Krigens ofre

· Mere fra samme kategori ·