Læs også:

Close
tivoli food festival

NEWS: Oplev Tivoli Food Festival i weekenden

Nyheder  | 

Oplev Tivoli Food Festival i weekenden · 42-årig tilstod drab på 51-årig kvinde i Holstebro · Flere elbiler i EU-bilsalget i april · Tidligere NEXT-elev skal repræsentere Danmark til WorldSkills · Bagmand i kokain-organisation idømt 15 års fængsel · Dagens billede: Kan AI hjælpe · Fredagsfjol: Alternativ hundeluftning🐶🐱

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Oplev Tivoli Food Festival i weekenden

Det er sidste chance i weekenden, hvid du vil opleve Tivoli Food Festival i denne omgang – for i denne weekend slutter Tivoli Food Festival for i år. Både lørdag og søndag byder på et stort marked på Plænen, hvor producenter fra Bornholm, viser deres bedste råvarer og produkter frem og byder på masser af smagsprøver.

Om lørdagen kan man også opleve Neurogastronomi med Rasmus Bredahl, som giver svar på hvorfor mormors frikadeller bare smager bedst, hvad farven betyder for smagsoplevelsen, eller hvordan man kan bruge neurogastronomien i eget køkken.

I Live-køkkenet kan man blandt andet opleve Casper Sobczyk, som giver sin bornholmske baggrund et asiatisk twist, når han fremtryller lækre grøntsagstacos med røget sild og rimmet laks.  Man kan også opleve Line Falk fra FALK Bornholms, som vil vise, hvordan man laver snaps og likør og inspirerer gæsterne til selv at gå i gang.

På Plænen skyder vi EM-sæsonen i gang sammen med Mandsholdet, ernæringsekspert Hannah Grant samt legenderne John Faxe Jensen og Henrik ‘Store’ Larsen, som tager aftenens hovedperson: stadionplatten under kærlig behandling og optimerer den med en særlig ernæringssammensætning. Performancekok Hannah Grant tilbereder en præstationsfremmende stadionplatte – og det hele bliver krydret med røverhistorier fra EM-legenderne.

Om søndagen kan børn og barnlige sjæle være med til Sukkerbanko med Rosa fra Det Store Bagedyst, hvor man kan vinde masser af søde præmier. Dagen slutter af med en langbordsmiddag (pris 595 kroner), hvor man kan smage på Tivoli når mange af Tivolis restauranter som Paafuglen, Figaro, Kilden i Haven, Fru Nimb og Cakenhagen går sammen om at lave en helt særlig Tivolimenu.

Se det fulde program her.

tivoli food festival
Du kan stadig nå at opleve Tivoli Food Festival i weekenden … (Foto: Lina Ahnoff)

Læs også: Lav selv Cakenhagens lækre mousse 

42-årig tilstod drab på 51-årig kvinde i Holstebro

En 42-årig mand er onsdag ved retten i Holstebro dømt for at have dræbt en 51-årig kvinde på Lemvigvej i Holstebro i oktober 2023. Dommen lød på 12 års fængsel.

Den 25. oktober 2023 blev en 42-årig mand anholdt og sigtet for drabet på en 51-årig kvinde på Lemvigvej i Holstebro. Han blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør og har siddet varetægtsfængslet siden.

I forbindelse med et retsmøde i sagen i dag, den 22. maj tilstod den 42-årige drabet. Retten i Holstebro idømte ham 12 års fængsel. Manden modtog dommen …

fængsel
42-årig tilstod drab på 51-årig kvinde i Holstebro … (Foto: Unsplash)

Læs også: To anholdelser i drabssag på Frederiksberg

Flere elbiler i EU-bilsalget i april

EU-bilsalget voksede med knap 14 procent i april sammenlignet med samme måned sidste år. April bød samtidig på mere end 100.000 nye elbiler på EU’s veje.

Der blev registreret godt 900.000 nye biler i EU i april 2024, hvilket svarer til en vækst på knap 14 procent. Det bringer antallet af nye biler år til dato op på 3,7 millioner, hvilket er 6,6 procent flere end sidste år. Det bygger videre på den fremgang, som har præget EU-bilsalget de fleste måneder i både 2023 og 2024.

– Selvom vi stadig ikke er på samme niveau som før corona, har EU-bilsalget nu haft en lang, god periode. Det viser, at der er god aktivitet på tværs af EU’s markeder, hvilket naturligvis er positivt, forklarer Mads Rørvig, administrerende direktør i De Danske Bilimportører.

Elbilsalget voksede med knap 15 procent i april, hvilket betød, at godt 108.000 nye elbiler kom ud på EU’s veje. Elbilerne udgjorde næsten 12 procent af alle nyregistreringer, hvilket er på niveau med samme måned sidste år. Endnu engang var Danmark et af de lande med den største vækst i elbilsalget, kun overgået af Malta og Cypern.

– Elbilernes popularitet er stigende og det medfører et grønnere bilsalg på tværs af EU-landene. Også i april har Danmark vist sig som et af de stærke lande, når det kommer til elbilsalget. Det kan sagtens fortsætte, men det kræver gode politiske vilkår, herunder at afgifterne holdes i ro fra 2026, afslutter Mads Rørvig, administrerende Direktør i De Danske Bilimportører.

bil elbil
Endnu en flot stigning … (Foto: PR)

Læs også: Mange flere lynladere i Danmark

Tidligere NEXT-elev skal repræsentere Danmark til WorldSkills

21-årige Andreas Sparre Højsted er netop blevet udtaget til at repræsentere Danmark ved verdensmesterskabet i Skills for unge håndværkere. Han håber, at hans evner og erfaringer kan sikre ham og Danmark sejren.

Det er mindre end en måned siden, at Andreas Sparre Højsted fra Tårnby blev udråbt som Danmarks bedste unge tømrer til DM i Skills. Nu er han blevet udpeget til at deltage på det danske Skillslandshold for at konkurrere i tømrerfaget ved WorldSkills.

Verdensmesterskabet foregår fra den 10.-15. september i Lyon, Frankrig, men allerede nu er Andreas i gang med at forberede sig. Han skal blandt andet deltage i tre weekend-camps med det danske Skillslandshold over sommeren.

– Jeg er både stolt og beæret over tilliden, og jeg tager imod muligheden, fordi det er sjovt og en oplevelse for livet. Det bliver spændende at skulle af sted, og jeg er spændt på de andre deltageres niveau. Der er mange informationer og meget praktisk, jeg skal have styr på i den kommende periode, fortæller Andreas Sparre Højsted.

Til Skills-konkurrencerne dyster hundredvis af unge håndværkere og elever fra erhvervsuddannelserne mod hinanden i en række fag. Danmark stiller op i 19 forskellige fag til WorldSkills. Andreas er den danske repræsentant i tømrerfaget, hvor han skal dyste om guldet mod andre unge tømrere fra hele verden.

Andreas tog tømreruddannelsen på NEXT Uddannelse København, hvor han afsluttede sin svendeprøve i september 2023. Han har efterfølgende fået job som tømrersvend hos sin tidligere læreplads Gl. Holte Tømrer ApS.

Det var lidt af et tilfælde, at Andreas endte på tømreruddannelsen. Et familiemedlem foreslog tømrerfaget, og kort efter begyndte han på grundforløbet.

– Jeg blev hurtigt passioneret for faget. På uddannelsens hovedforløb begyndte jeg at gå meget op i de ting, jeg lavede og afleverede, og jeg fik gode karakterer. Det er helt klart også mine styrker; præcision, ‘finish’ og tegneteknik, mens min udfordring nok er hastighed. Det er noget, jeg skal arbejde med op til WorldSkills, for tidspresset er stort under en konkurrence, fortæller Andreas Sparre Højsted.

Ikke desto mindre går Andreas ‘all-in’ ved WorldSkills til september i håbet om at tage guldmedaljen om halsen og kunne kalde sig verdens bedste unge tømrer.

Worldskills afholdes hvert andet år, og dette mesterskab er nummer 47 i rækken.

tømrer skills
Andreas Sparre Højsted til DM i Skills, hvor han vandt guld. Nu er Andreas udtaget til WorldSkills i Lyon, Frankrig. (Foto: NEXT)

Læs også: Få gode CV-tips

Bagmand i kokain-organisation idømt 15 års fængsel

17 mænd er nu dømt i et sagskompleks om organiseret handel med kokain i hovedstadsområdet. En sag efterforsket og ført af NSK er afgjort ved Retten i Glostrup, hvor tre tiltalte er blevet idømt lange fængselsstraffe.

Der er tale om tre mænd i alderen 37, 28 og 26 år, der af retten blev fundet skyldige i hver deres rolle i en organisation bag handel med store mængder kokain og hash.

Den 37-årige bagmand blev idømt 15 års fængsel, da retten fandt det bevist, at han i en periode fra juli 2020 til september 2022 var ansvarlig for planlægning af indsmugling af kokain, forsøg på indsmugling af kokain, besiddelse af kokain samt videreoverdragelse af kokain af en samlet mængde på ca. 60 kg. Han blev også fundet skyldig i besiddelse og videreoverdragelse af 200 kg hash.

Den 28-årige blev idømt 15 års fængsel for som organisator at være medansvarlig for besiddelse og videreoverdragelse af samlet cirka 35 kilo kokain samt for 30 kilo hash.

Den 26-åriges fængselstraf blev udmålt til 11 år for at have videreoverdraget 23,3 kilo kokain, 90 kilo hash og 2 kilo ketamin.

De tre afgørelser er de sidste i et kompleks, hvor i alt 17 mænd nu er blevet dømt. Den samlede strafmængde er 130 år.

NSK har blandt andet gennem forskellige overvågninger af gerningspersonerne samt gennem indsigt i de dømtes kommunikation med hinanden kunnet dokumentere, at den 37-årige bagmand og dennes organisation samarbejdede med en narkotikaorganisation i Østjylland ansvarlig for indsmugling af kokain til Danmark. I flere tilfælde blev hård narkotika hentet i Viby J og bragt til Sjælland, ligesom de to kriminelle organisationer også var fælles om at indsmugle kokain fra Holland, der blev leveret til Albertslund.

Den østjyske narkotikaorganisation stod bag indsmugling og salg af i alt 167 kilo kokain og 3,2 ton hash men blev optrevlet af NSK i 2022, hvorefter ti mænd blev dømt i sagen herunder bagmanden, der fik 17 års fængsel.

Den 37-årige bagmand og den 28-årige organisator blev også dømt for at stå bag sagens hovedforhold, nemlig organisationens videreoverdragelse af større portioner af kokain på samlet 23 kilo, hvilket skete fra en række adresser i hovedstadsområdet, blandt andet i Gentofte, Holte, Bagsværd, Søborg samt ved Stengårdens Station i Lyngby.

Den 37-årige og den 28-årige blev også fundet skyldige i at have instrueret afhentning af kokain ved Avedøre Holme samt i at have instrueret afhentning af kokain, der blev opbevaret i Brøndby og på et kollegieværelse i Søborg.

Anklager i NSK, Mathias Vestergaard Andersen, forklarer:

– Med dagens afgørelse er alle 17 tiltalte i sagskomplekset dømt for deres roller i en narkotikaorganisation bag handel med store mængder kokain. Det er med stor tilfredsstillelse, at anklagemyndigheden i NSK nu kan konstatere, at organisationen både blev sat ud af spil samt at alle medlemmer nu også er dømt i retten.

Anklager i NSK, Julie Solhøj, udtaler er:

– NSK har kunnet påvise, at bagmanden gennem sin organisation har styret de øvrige gerningsmænds ulovlige handlinger, og jeg er derfor godt tilfreds med, at retten har udmålt en straf, som ligger i den tunge ende af strafferammen for grov narkotikakriminalitet på 15 år.

Den 37-årige blev som en del af dommen udvist af Danmark for bestandigt.

kokain narko
Bagmand i kokain-organisation idømt 15 års fængsel … (Foto: Pexels)

Læs også: Dom sprænger strafferammen i stor narkotikadom

Dagens billede: Kan AI hjælpe

Fredagsfjol: Alternativ hundeluftning🐶🐱

· Mere fra samme kategori ·