Læs også:

Close
madspild too good to go

NEWS: Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

Nyheder  | 

Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023 · Anholdt efter vold og stalking · TUI og Ryanair indgår samarbejdsaftale · Verdenskendt stjernekompagni kommer til Danmark · Mand svindlet til at overføre knapt 10.000 kroner · Dagens video: Den vilde verden

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023

Too Good To Go fortsætter med at vokse og fik i 2023 21 millioner nye brugere i appen, hvilket bringer det totale antal op på 85 mio. på tværs af 17 lande og 2 kontinenter.

Too Good To Go udgav i går sin Impact Report for 2023, som fremhæver stærke resultater i virksomhedens mission om at inspirere alle til at bekæmpe madspild. Rapporten viser, at 21 mllioner nye registrerede brugere sluttede sig til Too Good To Gos voksende globale fællesskab i 2023 sammen med 72.000 nye aktive forretningspartnere. Det har resulteret i, at mere end 120 mio. måltider blev reddet fra at gå til spilde i 2023, svarende til en vækst på +46 pct. Dette bekræfter Too Good To Gos rolle som global leder inden for reduktion af madspild.

– Som vi afslører i vores 2023 Impact Report, fejrer vi ikke kun vores virksomheds vækst, men også vores forpligtelse til at drive positiv forandring indenfor fødevareindustrien. Vi tilbyder et koncept, der hjælper med at løse et af verdens største problemer, samtidig med at alle står tilbage som vindere. Vi opererer med en ‘no cure, no pay’-model, hvilket betyder, at vi kun tjener penge, hvis vi redder måltider fra at gå til spilde, fortæller Mette Lykke, administrerende direktør for Too Good To Go.

I 2023 udvidede Too Good To Go deres produktportefølje med lanceringen af Too Good To Go Lykkepakker for at hjælpe med at bringe fødevareindustrien tættere på nul spild.

Kampen mod madspild har afgørende rolle for klimaet … Too Good To Gos fællesskab består af i alt 85 mio. registrerede brugere og 155.000 aktive partnere, og resultaterne i 2023 alene svarer til, at fællesskabet har forhindret 328.554 tons CO2e i at slippe ud i jordens atmosfære og sparet 100 milliarder unødvendigt vandforbrug. Det understreger netop den afgørende rolle, kampen mod madspild har for miljøet, og netop madspild er blevet identificeret som den vigtigste handling, enkeltpersoner kan tage, for at hjælpe med at tackle klimaforandringer ved at begrænse temperaturstigningen til 2˚C inden år 2100 (Project Drawdown, 2020).

– At overhale den betydelige milepæl med at redde 100 millioner måltider på bare ét år viser, hvordan Too Good To Go nu mere end nogensinde før opfylder et behov på markedet for bæredygtige løsninger for at hjælpe med at tackle det kritiske problem med madspild og bremse klimaforandringer. Vores virksomheds vækst er et bevis på, at fusionen mellem formål og profit er opnåelig, og at social impact-virksomheder kan gavne samfundet, økonomien og planeten positivt, afslutter Mette Lykke.

For at skubbe til grænserne for, hvordan virksomheder skal rapportere deres indvirkning på planeten, har Too Good To Go anmodet Mérieux Nutrisciences | Blonk, som er førende, internationale eksperter i fødevaresystemers bæredygtighed, om nye beregninger. Deres tal, der er uafhængigt gennemgået af forskere fra Oxford University og WRAP, viser, at ét måltid mad (1 kilo), der reddes med Too Good To Go, svarer til at undgå 2,7 kilo CO2e-emissioner, 2,8 m2 jordbrug årligt og 810 liter vand.

Siden starten i 2016 har Too Good To Go sammen med sine partnere hjulpet med at redde i alt mere end 300 millioner måltider fra at gå til spilde med en miljømæssig påvirkning svarende til 810.000 ton undgået CO2e, 243 milliarder liter vandforbrug og 840 millioner m2 jordbrug årligt.

Download Too Good To Gos 2023 Impact Report her.

madspild too good to go
Too Good To Go reddede mere end 120 millioner måltider i 2023 …  (Foto: PR)

Læs også: Too Good To Go runder stor, ny milepæl

Anholdt efter vold og stalking

Politiet anholdt i tirsdags klokken 16.18 en 40-årig mand. Han er sigtet for psykisk vold, vold, trusler, voldtægtsforsøg og stalking mod sin ekskæreste, der er en 30-årig kvinde. Han blev anholdt på deres bopæl på Østlolland.

Forholdene har fundet sted gennem et flerårigt samliv, indtil den 30-årige kvinde anmeldte det hele til politiet i januar måned. Politiets efterforskning førte frem til anholdelsen af den 40-årige, som blev fremstillet i grundlovsforhør i retten i går onsdag. Anklagemyndigheden anmodede om, at retsmødet afvikles for lukkede døre.

psykisk vold forhold
Mand anholdt for vold og stalking … (Foto: Pexels)

Læs også: Find dit forsvar mod psykopater og andre idioter

TUI og Ryanair indgår samarbejdsaftale

TUI’s gæster kan i fremtiden vælge at rejse på ferie med et Ryanair-fly. Dermed øger TUI udbuddet af ruteflysløsninger for deres gæster.

TUI og Ryanair har nemlig indgået en omfattende samarbejdsaftale som led i deres omfattende investering i ruteflyssegmentet.

Pakkerejser med rutefly er et område, hvor TUI i Danmark har vækstet meget de seneste år. Rutefly giver gæsterne en større grad af fleksibilitet og flere muligheder for deres ferie. Pakkerejser med rutefly fungerer på den måde, at gæsten kombinerer sin ønskede destination med hotel, rutefly, transport på destinationen samt eventuelle oplevelser på TUI’s hjemmeside, som tilsammen sammensættes til en pakkerejse.

Der er tale om en global aftale med TUI Group og der er derfor endnu ikke er sat en dato på, hvornår TUI’s danske gæster kan forvente at se Ryanair-afgange som en mulighed på deres danske hjemmeside.

Du kan læse flere detaljer om aftalen her.

ryanair fly
TUI og Ryanair indgår samarbejdsaftale … (Foto: Unsplash)

Læs også: Kender du til begrebet flyskam

Verdenskendt stjernekompagni kommer til Danmark

2024 bliver et stort danse-år i Tivoli. Et af verdens ypperste og mest anerkendte balletkompagnier kan opleves i Tivoli, når New York City Ballet gæster Tivolis Koncertsal fra den 14. til den 18. august.

2024 byder desuden på Pantomimeteatrets 150-års jubilæum, og i maj indtager det verdenskendte balletkompagni Hamburg Ballet John Neumeier også Tivolis Koncertsal, så i år står i sandhed i dansens tegn i forlystelseshaven. Det er seks år siden, New York City Ballet sidst besøgte Danmark og Tivoli. Det amerikanske balletkompagni, som lige nu fejrer dets 75-års jubilæum, betragtes som et af verdens førende, så publikum kan se frem til dans i absolut verdensklasse. Tivoli Copenhagen Phil akkompagnerer forestillingerne.

Med en billet til New York City Ballet i Tivoli får man også adgang til forlystelseshaven. Billetter er sat i offentlig salg fra i går onsdag den 21. februar.

Publikum kan glæde sig til de mere end 60 dansere, der opfører i alt syv værker fordelt på to programmer, når New York City Ballet gæster Tivolis Koncertsal i august. I september startede kompagniet dets 75-års jubilæums-sæson, og forestillingerne i Tivoli er de sidste, der markerer det historiske jubilæum.

new york ballet
Allegro Brillante af George Balanchine,  Her ses dansere fra venstre -Victor Abreu, Roman Mejia og Harrison Coll … (Foto: Erin Baiano)

Læs også: Anmeldelse af ‘Snedronningen’

Mand svindlet til at overføre knapt 10.000 kroner

Tirsdag aften klokken 19.23 ringede en 67-årig mand fra Rønne til Bornholms Politi for at anmelde et databedrageri. Manden havde modtaget en mail, hvor det fremgik, at han havde penge til gode, hvilket tilfældigvis stemte fint overens med et beløb, han afventede at få retur. Han trykkede derfor på linket og begyndte at udfylde sine oplysninger – herunder sine betalingsoplysninger. Manden godkendte med MitID og endte med at overføre knap 10.000 kroner.

Bornholms Politi vil endnu engang advare om, at der er mange svindlere, som forsøger at franarre borgere deres penge. Man skal derfor være yderst varsom, hvis man modtager mails eller opkald, hvor der anmodes om personlige oplysninger – herunder kontooplysninger, kortoplysninger og lignende.

ældre ældrepleje plejehjem gammel mand hjælpe ældre syg (Foto: Pexels)
Mand svindlet til at overføre knapt 10.000 kroner … (Foto: Pexels)

Læs også: Spot en ensom ældre – og gør noget

Dagens video: Den vilde verden

· Mere fra samme kategori ·