Læs også:

Close
landet, mark, mejetærsker

NEWS: Dansk landbrug skal bidrage mere til grøn omstilling

Nyheder  | 

Dansk landbrug skal bidrage mere til grøn omstilling · Grundlovsforhør i sag om grov vold og overfald af ung mand · Sygeforsikringen ‘danmark’ vælger mit.dk til sine medlemmer · Champagne i Løvernes Hule · To unge er sigtet i sagen om vold mod 15-årig bag vandtårnet · Dagens billede: Danmark på verdenskortet

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dansk landbrug skal bidrage mere til grøn omstilling

Ekspertgruppe anbefaler, at landbruget skal løfte CO2-byrde som resten af erhvervslivet, og det er fornuftigt ifølge SMVdanmark.

– Alle dele af dansk erhvervsliv skal bidrage, hvis vi skal i mål med den grønne omstilling. Så derfor er det rigtigt, at også landbruget skal betale en CO2-afgift, på linje med dansk erhvervsliv i øvrigt, siger Jakob Brandt, administrerende direktør for SMVdanmark

Reaktionen fra SMVdanmark kommer efter den længe ventede rapport fra Svarer-udvalget, der nu peger på tre modeller for en CO2-afgift for landbruget. Her anbefaler udvalget i den mest vidtgående model en afgift, der lander på 750 kroner  pr. udledt ton CO2.

– For SMVdanmark er det vigtigt, at den grønne trepart når frem til en model, der ikke sender regningen videre til SMV’erne, understreger Jakob Brandt.

SMVdanmark er eneste erhvervsorganisation, der alene varetager de små og mellemstore virksomheders interesser, og ifølge organisationen giver det mening, at så mange som muligt er med til at løfte byrden om at reducere Danmarks udledning af drivhusgasser.

– Regeringen har en meget ambitiøs målsætning om, at Danmarks skal reducere CO2-udledningerne kraftigt inden 2030, og hvis målet skal opnås, så skal alle gøre deres for, at vi lykkes. Jeg håber derfor, at landbruget slutter sig til kampen for at reducere Danmarks udledninger, så det ikke er håndværkere, produktionsvirksomheder og en masse andre små virksomheder, der står alene med opgaven, siger Jakob Brandt.

Afgift skal føres tilbage … Ifølge Energistyrelsen står landbruget for godt en tredjedel af Danmarks samlede drivhusgasudledninger. Derfor mener SMVdanmark, at det er nødvendigt, at landbruget betaler for de udledninger de forårsager.

– Det er fornuftigt at sprede byrden på så mange skuldre som muligt. Det er samtidig meget vigtigt, at en afgift på landbruget bliver tilbageført til erhvervet gennem støtte til grønne tiltag. Derved får bedrifterne de nødvendige rammevilkår til at gennemføre den grønne omstilling, udtaler han og fortsætter:

– Dansk landbrug har ikke bare stor kulturhistorisk værdi, men er også et vigtigt aktiv for Danmark i en usikker verden. Dansk landbrugs styrke er, at der er en enorm vilje til innovation og til at forny sig. Vi har derfor fortsat brug for et stærkt dansk landbrug, der kan producere fødevarer i verdensklasse på en bæredygtig måde, og det bør en grøn trepart afspejle..

landet, mark, mejetærsker
Dansk landbrug skal bidrage mere til grøn omstilling … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Vi skal turde satse stort på den grønne omstilling

Grundlovsforhør i sag om grov vold og overfald af ung mand

Østjyllands Politi fremstillede sidste uge to 18-årige mænd i grundlovsforhør ved Retten i Randers. De er begge sigtet for grov vold ved i forening at have overfaldet en 19-årig mand.

Overfaldet fandt sted på et stisystem i området ved Paderuphus i Randers SØ onsdag eftermiddag i sidste uge, hvor den 19-årige blev udsat for grov vold i form af spark og slag, inden gerningsmændene forlod stedet.

Politiet modtog anmeldelsen om overfaldet omkring klokken 17.00. Ved betjentenes ankomst til stedet kort tid efter var den 19-årige i gang med at blive tilset i en ambulance. Han blev efterfølgende kørt til behandling på hospitalet, hvor han blev vurderet til at have været i overhængende livsfare.

De to 18-årige blev anholdt sidste tirsdag eftermiddag i forbindelse med politiets efterforskning af sagen. Også to piger på 16 og 25 år blev anholdt og sigtet i sagen, men de er efterfølgende begge blevet løsladt efter endt afhøring.

Østjyllands Politi hører gerne fra vidner, der måtte have befundet sig i området omkring gerningsstedet i tidsrummet fra omkring klokken 16.00 til 17.00 onsdag den 14. februar. De er særligt interesserede i at komme i kontakt med den mandlige hundelufter, som fandt den 19-årige kort tid efter overfaldet. Vedkommende luftede en sort/hvid hun og bedes kontakte os på telefonnummer 114. Øvrige vidner med oplysninger om sagen opfordres også til at ringe til politiet, hvis de måtte have set eller hørt noget med relevans for efterforskningen.

Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre ved dagens grundlovsforhør og om varetægtsfængsling af begge de 18-årige mænd.

Dommer, dømt, hammer, sigtet, lov, politi, retten
Grundlovsforhør i sag om grov vold og overfald af ung mand. (Foto: Pexels)

Læs også: Medarbejdere der udsættes for vold på arbejdet har større risiko for selvmord

Sygeforsikringen ‘danmark’ vælger mit.dk til sine medlemmer

Sygeforsikringen ‘danmark’ har valgt mit.dk som kommunikationsplatform til medlemmerne. Med sine 2,7 millioner medlemmer bliver Sygeforsikringen ”danmark” mit.dks største kunde til dato. Mit.dk tages i brug omkring maj 2024.

Sygeforsikringen ‘danmark’ har ikke hidtil benyttet en digital post-løsning, men har nu valgt mit.dk til sikkert og nemt at kunne kommunikere med medlemmerne. Men nu bliver Mit.dk ntegreret med ‘danmark’s eget selvbetjeningsunivers gennem single sign-on (SSO), som gør det nemt for medlemmerne at servicere sig på tværs af platformene uden at skulle logge ind mere end én gang.

Sygeforsikringen ‘danmark’ har valgt mit.dk af flere grunde, heriblandt, at det er en GDPR-sikker kommunikationsplatform, med verificerede afsendere og en personlig postkasse knyttet til et cpr-nummer. På den måde er Sygeforsikringen ‘danmark’ sikker på, at medlemmerne modtager post, de kan stole på.

Fordi mit.dk allerede viser alle borgere digital post fra det offentlige og fra en lang række private aktører, ser Sygeforsikringen ‘danmark’ en fordel i at benytte en platform, hvor danskerne allerede er. Sygeforsikringen ‘danmark’ kommunikerer fortsat gennem deres egen selvbetjeningsløsning, men tilbyder med mit.dk medlemmerne en interaktiv og integreret løsning, der styrker medlemsrejserne og øger medlemsservicen.

– Vi har valgt mit.dk som kommunikationsplatform for at sikre en tryg og pålidelig kommunikation mellem ‘danmark’ og vores mange medlemmer. Med mit.dk kan vi effektivt servicere vores medlemmer og sikre, at de modtager og kan handle på vigtige beskeder, forklarer Allan Luplau, administrerende direktør i Sygeforsikringen ‘danmark’.

Når løsningen tages i brug til maj, vil medlemmer af Sygeforsikringen ‘danmark’ få besked om vigtige ændringer i deres medlemskab i mit.dk og direkte der kunne udføre de nødvendige handlinger let og sikkert.

– Vi er stolte over at blive valgt som kommunikationsplatform til landets største medlemsforening. Sygeforsikringen ‘danmark’ får med mit.dk en sikker, brugervenlig og pålidelig platform til at videreudvikle deres medlemsrejser. Mit.dk indeholder mange muligheder og kan i fremtiden nemt udbygges til alt fra at afgive samtykke til indhentning og behandling af personfølsomme oplysninger, afslutter Thomas Holst Demant, partner i Netcompany og ansvarlig for mit.dk.

Aftalen med Sygeforsikringen ‘danmark’ er den seneste i en række af nye store kunder til platformen. Senest har mit.dk vundet retten til at udvikle en model for næste generations digital post i Skotland samt en ny sikker arkivløsning til 2 millioner danske bankkunder gennem en aftale med BEC.

sygeforsikring danmark
Sygeforsikringen ‘danmark’ vælger mit.dk til sine medlemmer …(Foto: PR)

Læs også: Politiet advarer mod telefonbedragerier

Champagne i Løvernes Hule

En smagfuld investering i Løvens Hule: Champagne Stories og Louise Herping Ellegaard går sammen. Det er en passion for champagne, der nu forener investoren Louise Herping Ellegaard og Champagne Stories i Løvens Hule.

I sidste uges afsnit af Løvens Hule valgte den erfarne iværksætter Louise Herping Ellegaard at investere i Louise Søborgs virksomhed Champagne Stories, der bringer champagneglade mennesker sammen og fortæller historier fra Champagne. Dette partnerskab åbner døren til nye og lovende vækstmuligheder for Champagne Stories og understreger Louise Herping Ellegaards engagement i passionssøgende investeringer.

Bag Champagne Stories står Louise Søborg, hvis unikke rejse begyndte med tre år i hjertet af Champagne i Reims, hvilket ændrede hendes liv og satte ild til hendes passion for champagne. I dag dedikerer hun sig fuldt ud til at dele historierne bag champagnen, smagearbejdet og skabe unikke oplevelser for medlemmerne i hendes champagneklub.

Siden lanceringen af Champagne Stories’ champagneklub i 2017 har medlemmerne været forkælet med nøje udvalgte champagneleveringer og spændende historier. Louise Søborg stræber ikke kun efter at udbrede kendskabet til champagne, men ønsker også at udfordre danskernes opfattelse af denne mousserende delikatesse, og opfordrer til at nyde champagne i højere grad – også til mad.

Champagne Stories afholder regelmæssigt champagnesmagninger og events for både private og virksomheder, hvor viden deles og livet fejres med bobler. Louise Søborg finder hvert år et bredt udvalg af eksklusive champagner, hvilket appellerer til både nybegyndere og erfarne champagneentusiaster.

Louise Herping Ellegaard blev tiltrukket af Louise Søborgs passion og engagement i Champagne Stories.

– Jeg valgte at investere i Louise og Champagne Stories, fordi ikke bare deler jeg navn med Louise, men jeg deler i høj grad hendes passion for champagne. Hendes mantra ‘Livet bør fejres med champagne’ taler til mig, for livet er kort og leves kun én gang, så lad os få det bedste ud af det, udtaler Louise Herping Ellegaard.

Louise Søborg glæder sig over det nye partnerskab og ser frem til at udvikle Champagne Stories yderligere med støtte fra Louise Herping Ellegaard.

– Jeg er begejstret for at have Louise med om bord. Hendes iværksættererfaring og entusiasme for champagne passer perfekt ind i vores mission om at bringe champagneglade mennesker sammen og dele unikke oplevelser. Sammen vil vi fejre livet med endnu flere fantastiske champagner, siger Louise Søborg.

løvernes hule champagne
Der skåles på det kommende samarbejde mellem Louise Herping Ellegaard og Louise Søborg (Foto: Lars Bech)

Læs også: 10 gode grunde til at du skal drikke vin

To unge er sigtet i sagen om vold mod 15-årig bag vandtårnet

Det drejer sig om en 16-årig og en 17-årig ung mand er sigtet for at have overfaldet en 15-årig ung mand bag vandtårnet i Esbjerg den 23. december.

Syd- og Sønderjyllands Politi har siden anmeldelsen om voldsepisoden taget sagen alvorligt og efterforsket intenst. Heriblandt afhørt en stor del af de unge mænd, der var til stede ved vandtårnet og så episoden.

Parterne havde aftenen forinden haft en uoverensstemmelse, som eskalerede til overfald på den 15-årige, da parterne mødtes igen dagen efter. Den unge mand, der var udsat for overfaldet, pådrog sig heldigvis ingen behandlingskrævende skader på kroppen ved overfaldet.

Flere af de personer, der overværede overfaldet, optog desuden episoden på video og delte optagelserne på sociale medier. Politiet er i besiddelse af disse videoer.

Efterforskningen af overfaldet har haft højeste prioritet, og derfor fortsætter video-delen af efterforskningen nu. Den skal klarlægge, om der er grundlag for at rejse sigtelse mod de personer, som har videreformidlet en video af overfaldet.

hånd vold stop
To unge er sigtet i sagen om vold mod 15-årig bag vandtårnet … (Foto: PR)

Læs også: I fængsel for drabsforsøg

Dagens billede: Danmark på verdenskortet

· Mere fra samme kategori ·