Læs også:

Close
arancini risengrød

Madspildstip til resterne af risengrøden

Mad  | 

Madspild: Her får du en nem og lækker opskrift på en rest risengrød, der på bedste vis forvandles til risengrød-arancini

Julen er en ægte madfest, men desværre også en ægte madspildshøjtid. Flere undersøgelser viser, at især i julen har danskerne det svært ved at sætte skraldespanden på slankekur. Vi skal ikke hygge os mindre i julen, men vi skal bestræbe os på at smide mindre ud – da det sparer både tid, ressourcer og penge og hjælper klimaet lidt på vej.

arancini risengrød
Så er der arancini … (foto. PR)

Derfor har foreningen Stop Spild Af Mad har sammen med sin mangeårige samarbejdspartner og et af Danmarks største cateringselskaber, Jespers Torvekøkken, udarbejdet en række nye gode opskrifter og tips til at undgå madspild i Julen. Her får du en af dem …

Det er et simpelt madspildstip – at  lave risengrød-arancini … Arancini er italienske riskugler, der er fyldt, belagt med brødkrummer og friturestegt. De er en fast bestanddel af det sicilianske køkken. Her i en sød, julet og risengrødsversion. Det er lidt et alternativ til klatkager – på ‘the italian way’.

Når risengrøden er nydt, og der er lidt tilovers i gryden, behøver det ikke ende som madspild. Tværtimod kan risengrøden forvandles til en ny juleret. Lav resterne af risengrøden til lækre arancini, små ‘risengrødkugler’. Vær lige opmærksom på, at du skal bruge 2 dage, før du kan sætte tænderne i de små arancini …

Det skal du bruge

En rest kold risengrød

Vaniljesukker

Sukker

Kanel

Sådan gør du

Dag 1:

Hæld risengrøden i en skål og tilsæt vaniljesukker, sukker eller kanel – brug det du har i køkkenskabet. Og smag der frem med – hvor meget du vil have i af hver ting …

Tag en spiseskefuld risengrød og form den til en kugle.

Fortsæt til du har brugt alt risengrøden.

Læg dem så på frost til dagen efter.

Dag 2: Find to dybe tallerkner og hæld mel i den ene, slå to æg i den anden og pisk dem.

Panér de frosne kugler. Først i mel og derefter i æggene.

Varm nu en gryde med olie op til 180 grader og læg 3 kugler i ad gangen.

Fritér dem til de er gyldne og sprøde.

Tag dem derefter op og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, så det suger det overskydende olie.

 

Læs også:

 

Sådan undgår du madspild i julen og sparer penge

 

jul juletræ

· Mere fra samme kategori ·