
Tab dig sundere: Chilichampignon og limemarineret fisk
Martin Kreutzer og Simon Weisdorf har skrevet bogen ‘Tab dig sundere med anti-inflammatorisk kost’. Og vi har været så heldige at få lov til at give jer opskriften på chilichampignon og limemarineret fisk
Der er en rigtig god bog, der giver masser af gode råd og vejledning, og du får også 57 slankende opskrifter. Denne ret er både nem at lave, sund og smager skønt.

Opskriften er til 2 personer
Det skal du bruge
Ingredienser generelt og til fisken
Saft og skal af ½ økologisk lime
1 tsk friskrevet ingefær
Et drys salt
Friskkværnet peber
250 g filet af hellefisk
1 spsk olivenolie (til stegning)
Ingredienser til chilichampignon
1 fed hvidløg
1 lille rødløg
½ stærk chili
½ dåse kikærter
100 g palmekål
100 g champignon
2 spsk olivenolie
Saft og skal af ½ økologisk lime
1 håndfuld frisk persille
Et drys salt
Friskkværnet peber
Sådan gør du
Bland en marinade af limesaft, fintrevet limeskal, ingefær, salt og peber.
Læg hellefisken i marinaden, for eksempel i en frysepose. Lad den trække på køl i mindst en halv time, meget gerne et par timer. Vend fiskekødet rundt undervejs, så hele fisken bliver marineret.
Hak hvidløget fint og skær rødløget i tynde både.
Skær chilien i tynde skiver. Skyl kikærterne fri for lage. Fjern den groveste del af stokken på palmekålen og skær bladene i strimler.
Rens champignonerne og del dem i kvarte.
Varm olien op i en stor stegepande på middel varme. Svits først hvidløg, rødløg, chili og kikærter i et par minutter under omrøring, så løgene ikke bliver brune.
Tilsæt palmekål og champignon. Steg cirka fem minutter, til palmekålen er faldet sammen og champignonerne er let gyldne.
Vend det rundt et par gange undervejs. Bland til sidst hakket persille, limesaft og fintrevet limeskal i.
Fordel grøntsagerne i to dybe tallerkener.
Hæld lidt ekstra olie på den varme stegepande. Tør marinaden af hellefisken og steg den to minutter på hver side.
Læg et stykke fisk oven på grøntsagerne og krydr med et godt drys salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 546 kcal · Protein: 24 g · Fedt: 39,9 g Kulhydrat: 18,6 g · Kostfibre: 8,8 g
Sådan ser bogen ud:
Læs også: