Læs også:

Close
nyhavn københavn

NEWS: Rekord-halvår for turismen i Danmark

Nyheder  | 

Rekord-halvår for turismen i Danmark · 15 kilo kokain beslaglagt · Industriens Fond i kamp mod cyberkriminalitet · Gratis søndagsbilletter til Tønder Festival · Dagbladet Børsen får stor bøde for corona-svindel · Dagens video: En lykkelig afslutning · Fredagsfjol: God fredag 🎤

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Rekord-halvår for turismen i Danmark

Trods mindre nedgang i juni oplever turismen i Danmark det hidtil bedste halvår med en generel stigning i antallet af overnatninger.

Turismen i Danmark har markeret første halvår af 2023 med en solid stigning i antallet af overnatninger. Dansk turisme har år-til-juni haft det højeste antal overnatninger nogensinde, og er dermed kommet rigtig godt fra land, selvom det danske sommervejr kan vise sig at påvirke sommerens resultater.

Ifølge de nye tal fra VisitDenmark har antallet af overnatninger i første halvår 2023 oplevet en samlet stigning på 3,6% sammenlignet med samme periode i 2022. Tallene viser også, at udenlandske overnatninger er steget med hele 11,2% i samme periode, og derfor har udenlandske besøgende været stærkt medvirkende til stigningen.

Erhvervsminister Morten Bødskov udtaler:

– Det glæder mig at se, hvordan turismen i Danmark fortsætter med at blomstre og trække besøgende til vores smukke land. Turismen er afgørende for vækst og arbejdspladser i hele landet. I en periode med øget international konkurrence om turisterne er det vigtigt, at vi formår at udnytte det store momentum danske turisme oplever lige nu. Det kræver, at vi sammen fortsætter arbejdet med at udvikle dansk turisme, så vi kan tilbyde endnu stærkere og mere bæredygtige oplevelser for de mange gæster.”

Turismeindustrien er en afgørende styrkeposition for dansk erhvervsliv med et stort udviklingspotentiale, som der arbejdes for at udnytte i hele landet. Et af de mange udviklingsområder er outdoor-turismen, der har oplevet en ekstraordinær vækst i forbindelse med COVID-19 pandemien og hvor meget tyder på, at den højere efterspørgsel vil fortsætte. En kommende analyse fra VisitDenmark viser således, at en væsentlig andel af turisterne i Danmark har outdoor-oplevelser, såsom cykling og vandring højt på agendaen, når de vælger rejsemål.

Derfor er der med den nationale strategi for bæredygtig vækst i dansk turisme også igangsat et arbejde med outdoor-turisme, hvor der blandt andet er fokus på at styrke den rekreative infrastruktur for at tiltrække naturelskere og eventyrlystne besøgende. For eksempel arbejdes der lige nu med udrulningen af et nationalt cykelknudepunktsnetværk, der skal styrke cykelturismen i hele landet, og hvor en række kommuner for nyligt har deltaget i demonstrationsprojekter.

nyhavn københavn
Rekord-halvår for turismen i Danmark … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Smuttur til Sønderjylland

15 kilo kokain beslaglagt

Toldstyrelsen og Syd- og Sønderjyllands Politi beslaglagde i mandags en stor mængde narkotika ved grænsen, og en 32-årig mand er varetægtsfængslet.

Mandag aften beslaglagde Syd- og Sønderjyllands Politis udlændingekontrolafdeling UKA Vest og Toldstyrelsen en stor mængde narkotika ved grænsen.

I forbindelse med en toldundersøgelse blev der fundet 15 kilo kokain og 1.000 ecstasy-piller i et køretøj. Bilens fører – en 32-årig polsk statsborger – blev anholdt og sigtet. Allerede Manden blev klokken 11 tirsdag formiddag fremstillet i et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg, hvor dommeren varetægtsfængslede den 32-årige mand i fire uger.

Af hensyn til efterforskningen har politiet ikke yderligere kommentarer til sagen.

kokain narko
15 kilo kokain beslaglagt … (Foto: Pexels)

Læs også: Politiet fandt cannabisplanter ved ransagning

Industriens Fond i kamp mod cyberkriminalitet

Industriens Fond er klar med stort tocifret millionbeløb til cybersikkerhed i virksomhedernes værdikæder.

Med fem nye projekter og en bevilling på lige knap 40 millioner kroner styrker Industriens Fond nu danske virksomheders arbejde med gøre deres værdikæder cybersikre. Projekterne skal aktivere over 250 primært små og mellemstore virksomheder i forløb, der med forskelligt afsæt skal løfte den digitale sikkerhed i virksomhedernes kontaktflader og derigennem styrke konkurrenceevnen.

Projekterne har alle fokus på at skabe ny, praktisk anvendelig viden til gavn for dansk erhvervsliv – både for virksomheder, der i forvejen arbejder med cybersikkerhed, og dem, der kun lige er kommet i gang.

– Virksomheder indgår i utallige partnerskaber som led i handel og samarbejde på tværs af industrier og kontinenter – især digitalt. Derfor skal cybersikkerhed selvfølgelig også tænkes bredere end virksomhedens egne it-systemer. Sikkerhed i værdikæderne er et forholdsvist underbelyst emne – og det skal de her projekter ændre på, mens de gør en forskel for virksomhederne, siger Malene Stidsen, programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond.

– Vi vil rigtig gerne understøtte, at forskning om henholdsvis cybersikkerhed og værdikæder bliver tænkt sammen og omsat til ny viden, som virksomhederne kan implemente. Den tværfaglighed bliver bragt i spil i projekterne ‘Cybersikkerhed og forretningskontinuitet’ og ‘Cybersecurity of supply chains’, siger Malene Stidsen.

To af projekterne tager udgangspunkt i henholdsvis robot- og fødevareindustrien, der er særligt følsomme i forsyningskæderne på hver deres måde. Her er det forventningen, at der skal skabes viden og erfaringer, der kan bruges i lignende brancher. Derudover skal projektet ‘Styrket Cybersecurity for SMV’ med Erhvervshus Midtjylland nå de mindre virksomheder, hvor modenhedsniveauet er lavt.

– Vi har lagt vægt på, at der er en god synergi mellem projekterne, og at de samtidig dækker forskellige målgrupper. Lige nu er der stor forskel på, hvor langt virksomhederne er i arbejdet med cybersikkerhed. Men uanset om man er en større eller mindre virksomhed, vil det kun blive vigtigere for konkurrenceevnen, at man har styr på cybersikkerhed – både inden for sin egen digitale matrikel og i værdikæderne, slutter Malene Stidsen.

Om de fem projekter:

Cybersikkerhed og Forretningskontinuitet (8.530.428 kr.), bevillingsmodtager SDU

Cybersecurity of supply chains (5.348.392 kr.), bevillingsmodtager CBS

Cybersafe Robotics (10.160.795 kr.), bevillingsmodtager Odense Robotics

Cybersikre Fødevareværdikæder (8.165.409 kr.), bevillingsmodtager Food & Biocluster Denmark

Styrket Cybersecurity for SMV (6.991.950 kr.), bevillingsmodtager Erhvervshus Midtjylland

cyber, computer (Foto: Unsplash)
Industriens Fond går ind i kampen mod cyberkriminalitet. (Foto: Unsplash)

Læs også: Forsvarsaftale vil styrke virksomheders cyberforsvar

Gratis søndagsbilletter til Tønder Festival

Alle områdets borgere kan nu komme gratis til Tønder Festival søndag den 27. august. Den glade giver er Sparekassen Bredebro, der med initiativet styrker samarbejdet med Tønder Festival.

Den lokale forståelse, nærhed og det lokale engagement er nogle af sparekassens grundværdier. Derfor styrker Sparekassen Bredebro nu samarbejdet med Tønder Festival og tilbyder blandt andet, at alle områdets borgere helt gratis kan komme til festival søndag den 27. august.

– Det lokale engagement er vigtigt for Sparekassen Bredebro, og det er sammen med vores kunder vores vigtigste aktiv – et aktiv, vi gerne investerer i. Derfor intensiverer vi nu vores samarbejde med Tønder Festival hen over de kommende tre år, og vi glæder os til, at vi kommer til at have endnu flere spændende aktiviteter sammen i fremtiden, siger Sparekassens direktør, Keld R. Nielsen, og tilføjer:

– Som en del af samarbejdet i år glæder vi os over at kunne give både vores kunder og alle andre mulighed for at opleve den helt særlige stemning, der er på festivalpladsen. Med initiativet vil vi også gerne gå forrest og opfordre til, at alle bakker op om både Tønder Festival og de mange andre initiativer, vi har på egnen.

Tønder Festival har ligesom de fleste andre kulturaktører haft nogle hårde år med aflysninger på grund af COVID-19 og stigende udgifter for såvel festivalen og publikums privatøkonomi. Det kan mærkes – også i år, hvor festivalen blankt erkender, at billetsalget desværre ikke udvikler sig som ønsket.

Formand for Tønder Festival Forening, Mette Bossen Linnet, siger:

– I 2022 blev vi hjulpet af, at mange publikummer havde valgt at beholde deres billetter under covid-19-aflysningerne. Så heldige er vi ikke i 2023, og vi oplever desværre, at publikum tøver med at købe deres festivalbillet. Derfor er vi også meget taknemmelige for, at Sparekassen som hovedsamarbejdspartner tror på os og går ind i et øget, langvarigt samarbejde med os. På den korte bane glæder vi os over, at der med tilbuddet om gratis søndagsbilletter, hvor der er fuldt program, kommer nye gæster ind på pladsen. Det betyder, at en masse nye gæster for første gang kan opleve alt det, vi har at byde på – nemlig en festival, der er helt sin egen og spækket med spændende og dygtige kunstnere, som bare venter på at tage publikum med ind i deres musik.

På den lange bane kommer samarbejdet til at indeholde en række fælles aktiviteter. Samtidig styrker det festivalens mulighed for at dele ud til lokalsamfundet.

– Kulturen er jo den lim, der binder os sammen, og noget, vi kan mødes om høj som lav, siger Keld R. Nielsen, og fortsætter: – Det er derfor, vi i Sparekassen gerne giver en håndsrækning til kultur- og foreningslivet. Samtidig er det en stor glæde at kunne bidrage til, at det kommer til at gå godt for festivalen. Når det går godt for festivalen, kommer overskuddet ud til lokalsamfundet, og det er lige i vores ånd.

Fakta:

Tønder Festival afvikles fra torsdag den 24. august til søndag den 27. august. I 2023 tages der afsked med en årelang tradition, inden en ny begynder, når festivalen næste år afvikler festivalen fra onsdag til lørdag og samtidig kan fejre deres 50-års jubilæum.

Gratis søndagsbilletter til festivalpladsen kan afhentes i alle Sparekassens afdelinger fra fredag den 18. august og alle hverdage frem til den 25. august i tidsrummet klokken 10 – 16. Hver person kan modtage maks. 4 billetter. Der er begrænset antal billetter og fungerer efter først til mølle princippet. Sparekassen Bredebro har afdelinger i Bredebro, Tønder, Tinglev, Skærbæk, Løgumkloster og Toftlund.

tønder festival
Traditionen tro åbner Tønder Festival med manér. Åbningstalen bliver holdt af Jørgen Popp Petersen, borgmester i Tønder, og straks efter går det store amerikanske band Dustbowl Revival på scenen. Bandet har besøgt Tønder Festival tidligere, og publikum kan glæde sig til vital levering af et herligt miks af bluegrass, swing, hot jazz, folk, blues, og funk a la New Orleans. (Foto: PR)

Læs også: August måneds kulturguide

Dagbladet Børsen får stor bøde for corona-svindel

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har udstedt en bøde på 325.000 kroner til Dagbladet Børsen A/S for svindel med COVID-19 hjælpepakke.

Dagbladet Børsen A/S har accepteret et bødeforelæg på 325.000 kroner, som NSK efter grundig efterforskning har udstedt til virksomheden for svindel med corona-hjælpepakke.

Dagbladet Børsen A/S begrænsede salget af annoncer og udskød eller påvirkede annonceindtægter negativt for et beløb på ikke under 203.840 kroner i en periode op til den 8. juli 2020 med henblik på at opnå en højere kompensation for tabte annonceindtægter i forbindelse med Covid-19, end hvad dagbladet reelt var berettiget til.

– Denne sag vedrører grænserne for, hvad en virksomhed aktivt må foretage sig med den ene hånd for at påvirke sine indtægter negativt, når virksomheden samtidig med den anden hånd beder om penge fra statskassen ved at ansøge om COVID-19-kompensation. Børsen har overtrådt denne grænse, og det er baggrunden for straffesagen og bødeforelægget på 325.000 kroner, forklarer advokaturchef hos NSK, Niels Kjærsgaard.

Der udestår fortsat endelig afgørelse af spørgsmålet om tiltale mod tidligere ledende medarbejdere for medvirken til Dagbladet Børsen A/S’ corona-svig.

Fakta om NSK:

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.

NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.

De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

Økonomi, opsparing, penge. (Foto: Unsplash)
Dagbladet Børsen får stor bøde for corona-svindel … (Foto: Unsplash)

Læs også: Corona-pandemien skaber nye kaffevaner

Dagens video: En lykkelig afslutning

Fredagsfjol: God fredag 🎤

· Mere fra samme kategori ·