Læs også:

Close
kaffe (Foto: Unsplash)

NEWS: Coronapandemien skaber nye kaffevaner

Nyheder  | 

Coronapandemien skaber nye kaffevaner · USA er formelt med i Paris-aftalen igen · 30.000 danskere samles til Danmarks største virtuelle vinsmagning · Lønmodtagerbeskæftigelsen faldt i december · Melvin må trække sig som vært · Dagens video: Garcelle Beauvais får pris

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Coronapandemien skaber nye kaffevaner

Kaffe er for længst holdt op med blot at være kaffe. Kaffen skal smage godt, den skal være bæredygtig og den nydes ofte som en del af en hyggestund på cafe. Men med Coronapandemiens fremmarch indtages hyggekaffen nu som to-go, når vi mødes til en gåtur eller tager på udflugt i weekenderne, viser tal fra Circle K.

Pandemien begrænser danskerne fra at mødes hjemme hos hinanden og har gjort det umuligt at mødes på fx en cafe. Derfor er gåture under åben himmel blevet én af danskernes foretrukne sociale aktiviteter. Gåturen er med ét blevet et af vores få fristeder. Det er her, vi kan mødes – og det må gerne være med en kaffe i hånden.

Men mange er nok stødt på en uventet udfordring, når de forsøger at købe noget varmt at drikke til gåturen: Hvor skal man få sin velsmagende og lækre latte, americano, te eller kakao fra? Det viser sig faktisk, at mange af os lige nu får vores to go-kaffe hos de traditionelle steder som den lokale bageren eller tankstation.

Den tendens har man også set hos Circle K. Selvom mange kunder køber kaffen, når de er på besøg for at tanke, vaske bil eller købe mad, er der flere og flere, som specifikt tanker kaffe i Circle K-butikkerne i weekenderne til gåturen med venner eller søndagsudflugten med familien:

– Vi får at vide fra stationerne, at kundernes kaffevaner har udviklet sig det sidste år med endnu flere kaffekunder i weekenderne end før Coronapandemien. Kunderne kommer kort sagt forbi i weekenden alene for vores kaffe, fordi man mener, det er godt indslag til en god udflugt eller gåture – det er vi selvfølgelig glade for, forklarer Dennis Dalgaard, presse- og kommunikationsansvarlig i Circle K Danmark, og tilføjer:

– Coronapandemiens begrænsninger betyder selvfølgelig noget, men vi mener, det lige i så høj grad er udtryk for, at forventningerne til kaffen har ændret sig. Kaffeoplevelsen skal være mere sofistikeret – og det gælder naturligvis også kaffe på farten. Det betyder, at vi fx helt konkret kan se, at vores salg af kaffe med mælk som for eksempel cappuccino eller caffe latte er steget med 20% i weekenderne.

Fakta om kaffeforbrug hos Circle K:

  • Danskerne drikker større kopper kaffe i weekenden end i hverdagene
  • Flere mænd end kvinder køber kaffe
  • Over halvdelen bruger mælk i kaffen
  • Circle K’s kaffe er Rainforest Alliance-certificeret og kan fås med økologisk Naturmælk
kaffe (Foto: Unsplash)
Danskernes kaffevaner har ændret sig under corona. (Foto: Unsplash)

Læs også: En hyldest til kaffen

USA er formelt med i Paris-aftalen igen

Den 20. januar skrev præsident Joe Biden  under på, at USA ville vende tilbage til den globale klimaaftale kaldet Paris-aftalen. Og efter en 30 dages venteperiode, der nu var overstået fredag, er landet hermed atter officielt og formelt tilbage som en del af Paris-aftalen.

joe biden Obama White House on Visualhunt.com
Joe Biden er på vegne af USA atter vendt tilbage som en del af Paris-aftalen. (Foto: Visualhunt)

Læs også: Hvem er Joe Biden

30.000 danskere samles til Danmarks største virtuelle vinsmagning

På lørdag den 27. februar fra 17.00-19.00 går Coop i luften med den største vinsmagning i Danmarkshistorien.

– Før COVID-19 ville vi have glædet os til at mødes fysisk for at tilbringe et par timer i godt selskab, medens vi blev klogere på de dejlige vine. Desværre er situationen også på dette område en anden end før, derfor bliver smagningen gennemført digitalt og livestreames på Facebook, fortæller Coops vinchef Brian Karstens.

I november 2020 blev konceptet testet, hvor en smagekasse med 6 forskellige vine fra Coops online-vinhandel Vincooperativet blev smagt og vurderet live på Facebook. Succesen var så stor, at der nu kommer en smagning af 6 nye vine, der alle kan købes i enten Kvickly, Superbrugsen eller Dagli’Brugsen.

Ønsker man at deltage, kan man købe en smagekasse med seks forskellige vine til 469,00 kroner i Kvickly, Superbrugsen eller Dagli´Brugsen.

Kassen med de 6 flasker vin indeholder:

1 flaske Laugel Cremant de Alsace
1 flaske Ibis Vino Bianco
1 flaske Veronia Appassimento
1 flaske Torres Celeste
1 flaske Barolo Fontanafredda
1 flaske Burmester 10 års Portvin

Udover vinene vil smagekassen indeholde:

  • Skema til at notere kommentarer på
  • Et smagehjul med typiske noter/aromaer
  • Forslag til mad/snacks til vinene og en vejledning til
  • Adresse så man kan gå live via Facebook

Der er 10.000 kasser til salg i butikkerne, og der er så der kan være fem deltagere til hver kasse. Coop regner med minimum 30.000 deltagere – sandsynligvis også flere …

Smagningen bliver ledet af en af landets førende vineksperter, sommelier og forfatter Nana Wad. Som medværter deltager Coops mangeårige vinindkøber, Steen Jepsen, og redaktør af Danmarks største vinmagasin, Vin & Co., Lotte Malmgren, der vil guide os igennem smagningen af de forskellige vine, og der kan også stilles spørgsmål undervejs via Facebook-chatten. Der vil også være en konkurrence, hvor der er mulighed for at vinde seks flasker god vin.

coop vinsmagning
Danskerne skal til virtuel vinsmagning på lørdag … (Foto: Coop)

Læs også: Vinguide for dummies

Lønmodtagerbeskæftigelsen faldt i december

Lønmodtagerbeskæftigelsen faldt i december måned med 3.000 personer, efter seks måneder med stigende beskæftigelse. I december var der 2.775.377 personer i job. Beskæftigelsen faldt i den private sektor med 5.800 personer, og steg i den offentlige sektor med 2.300 personer. Beskæftigelsen er samlet set faldet med 0,1 pct. siden november måned.

Siden februar 2020 er beskæftigelsen faldet med 25.900 svarende til 0,9 pct. Februar var den sidste måned inden Danmark i lighed med andre lande blev ramt af COVID-19, og som følge heraf blev lukket delvist ned. Tallene skal ifølge Danmarks Statistik på grund af de særlige omstændigheder, der har præget arbejdsmarkedet under COVID-19, tages med forbehold.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard udtaler om tallene:

– Desværre kan vi nu se corona-epidemiens effekt direkte i tallene. I snart et år har vi kæmpet med at få virusset under kontrol afværget de hårdeste stød fra nedlukningen ved at holde hånden under tusindvis af job med omfattende hjælpepakker. Men kampen er altså langt fra slut. Vi vil fortsat gøre alt, hvad vi kan for at få både lønmodtagere og virksomheder så godt gennem krisen som muligt, både i form af hjælpepakker, så længe det er nødvendigt og via bedre muligheder for ledige for at opkvalificere sig til nye job.

– Regeringen vil gerne gå en anden vej, end man så efter finanskrisen. Vi vil investere massivt, så vi står bedre rustet, når tingene lysner på arbejdsmarkedet. Vi har fokus på opkvalificering og den grønne omstilling, så vi kan gribe de nye muligheder, som opstår i fremtidens arbejdsmarked.

– For at holde hånden under beskæftigelsen har vi forlænget lønkompensationsordningen. Jeg er rigtig glad for den aftale, som vi løbende har revideret med arbejdsmarkedets parter, og som der er bred politisk opbakning til. Sidste år var den med til at sikre tusindvis af job.

– Samtidig vil danskerne fra næste måned få mulighed for at hæve de resterende indefrosne feriepenge. Det var der rigtig stor interesse for i efteråret. Det vil pumpe milliarder af kroner ud til danskerne, og jeg håber, at de vil bruge en god del af dem lokalt, så danske virksomheder kan få flere ordrer i bogen.

kontor virksomhed job (Foto: Unsplash)
Beskæftigelsen faldt i december … (Foto: Unsplash)

Læs også: Nyuddannede skal hjælpes i gang

Melvin må trække sig som vært

Mandag kom det frem, at Melvin Kakooza er blevet ramt af sygdom og er blevet hasteopereret. Derfor må han også trække sig fra opgaven som værtsafløser for Sofie Linde på ‘X Factor’.

På fredag skulle ‘X Factors’ liveshows være startet med komikeren Melvin i værtsrollen, hvilket ikke kommer til at ske.

– Melvin har i den sidste tid haft ubehag og er derfor blevet undersøgt grundigt. Det har desværre vist sig, at han i noget tid har gået rundt med en hjernetumor i baghovedet, som har vist sig at være godartet, forklarer Melvin Kakoozas agent, Jakob Riis til TV2, der også har oplyst at en afløser hurtigst muligt vil blive offentliggjort.

Læs også: Melvin Kakooza afløser Sofie Linde

Dagens video: Garcelle Beauvais får pris

· Mere fra samme kategori ·