Læs også:

Close
ikea

NEWS: IKEA flytter ind

Nyheder  | 

IKEA flytter ind · Politiet har fokus på bløde trafikanter og manglende respekt for det røde lys · Trevi-fontænen bliver sort · TDC Erhverv giver kunder fri data i Danmark hele sommeren · Mistænkt for svindel af ældre borger fængslet · Dagens video: Vild vulkan

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

IKEA flytter ind

Nu sker det – IKEA flytter ind … Nyt cityvarehus tilbyder indretningsløsninger inspireret af københavnske hjem.

Efter to års byggearbejde flytter IKEA ind i det nye cityvarehus på Vesterbro i København, som slår dørene op i sensommeren. Dermed begynder indretningen af varehuset, der bliver inspireret af københavnernes hjem og boligønsker, som IKEA har undersøgt med over 100 hjemmebesøg.

Et nyt og anderledes IKEA varehus er skudt op i tre etager på Kalvebod Brygge i den danske hovedstad. Konstruktionen står nu færdig, og derfor overleverer totalentreprenøren nu nøglerne til den ca. 20.000 kvadratmeter store bygning til IKEA, der de kommende måneder skal gøre den indvendige del af varehuset klar til at tage imod de mange københavnere.

Kunderne vil møde det velkendte IKEA-koncept og kan købe det fulde sortiment. De kan tage de varer med sig hjem, som kan lægges i en blå IKEA-pose, samt udvalgte små møbler, som evt. kan fragtes i en IKEA ladcykel. Resten – møbler og madrasser, som ikke kan være på cyklen, vil blive fragtet til kundernes hjem gennem leveringsservice.

– Vi har trippet for at komme i gang med indretningen af varehuset, og nu er det endelig blevet tid til at rykke ind. Det glæder vi os helt enormt meget til. Vi har udnyttet ventetiden til at blive klogere på, hvordan københavnerne bor, hvilke boligbehov og drømme, de har, og hvordan vi bedst kan imødekomme dem med nogle inspirerende udstillinger og løsninger, som bidrager til det gode københavnerhjem. Jeg vil gerne sige tusind tak til de mange mennesker, der har åbnet deres hjem for os, siger Ditte Schougaard.

Konkret har IKEA foretaget over 100 hjemmebesøg hos københavnere, som har åbnet dørene for indretningseksperter fra IKEA. Indsigterne fra besøgene danner grundlaget for at skabe et inspirerende varehus med udstillinger af boligens rum, hvor der tages højde for parametre som begrænset plads og københavnernes ønske om kvalitet og miljøvenlige alternativer.

– Hjemmebesøgene har givet os unik viden om københavnerne, der blandt andet efterspørger pladsoptimerende løsninger og multifunktionelle produkter, så man fx får plads til både kontoret og puslepladsen i samme rum. Gode opbevaringsløsninger topper københavnernes prioriteringsliste, mens miljøvenlige løsninger og produkter også er et vigtigt parameter, siger Ditte Schougaard.

Af hjemmebesøgene fremgår det bl.a., at 37 % af københavnerne bruger stuen til at tørre tøj, 74% mangler opbevaringsplads i køkkenet, mens flest har opbevaring i soveværelset. De mange udstillinger af boligens rum kommer til at fordele sig på tre etager i cityvarehuset med inspiration og smarte produkter, som hjælper københavnerne med løsninger til at indfri deres boligønsker.

Med byggeriet veloverstået er åbningsdatoen rykket tættere på. Varehuset ventes at slå dørene op i august, og meget snart offentliggør IKEA den eksakte dato.

Over de kommende måneder ventes varehusets vilde taghave desuden at blive færdiggjort. Visionen er at gøre den til et grønt frirum for kunder og besøgende, som har lyst til at nyde udsigten, tage på café eller benytte legepladsen.

Om IKEA København:

IKEA København bliver ikke helt som de andre IKEA varehuse. Det ser anderledes ud og bliver i tre etager, som inviterer indenfor til en anderledes varehusoplevelse. For eksempel bliver der ikke tag-selv-lager, som man kender det fra de blå IKEA-huse. Til gengæld bliver IKEA København med både restaurant, café, bistro, genbrugsuniverset Cirkulär samt den vilde taghave ikke alene et varehus, men også et mødested midt i byen. Et spise- og samlingssted, hvor naboer og besøgende kan føle sig hjemme og købe en snack ‘on the go’.

Bygningen forventes at blive tilkendt den højeste score i miljøcertificeringssystemet BREEAM, nemlig Outstanding og IKEA opfordrer til at kunder tager cyklen eller offentlig transport til varehuset, da antallet af parkeringspladser er meget begrænset.

Cityvarehuset åbner i sensommeren. Den specifikke dato meldes snart ud.

Indsigter fra IKEAs hjemmebesøg – det efterspørger københavnerne:

Entréen er typisk blandt boligens mindste rum i de københavnske hjem, men er også et af de steder med det største behov for opbevaring af sko, jakker, cykelhjelme, huer, skateboards osv.

Stuen er også et sted, hvor mange ønsker at arbejde eller studere. 62% har behov for et sted at sidde med computeren, mens 37 % tørrer deres tøj i stuen.

Soveværelset er det rum, hvor flest opbevarer deres ting, og de største udfordringer er for lidt opbevaring, rod og manglende overblik i garderobeskabet.

Køkkenet mangler opbevaringsplads hos 74 % af københavnerne, mens affaldssortering er den største kilde til frustration.

ikea
Nu flytter IKEA endelig snart ind midt i København … (Foto: PR)

Læs også: Gode IKEA-hacks

Politiet har fokus på bløde trafikanter og manglende respekt for det røde lys

Fodgængere, cyklister og knallertførere er bløde trafikanter, der er udsatte i trafikken, og når lyssignaler ikke respekteres stiger risikoen for uheld for alle typer af trafikanter.

Størstedelen af landets politikredse har fra i mandags den 22. maj til søndag den 28. maj særligt øget fokus på bløde trafikanter og kørsel frem for rødt lys.

Bløde trafikanter udgør en betydelig del af de dræbte og tilskadekomne i trafikken, og de er mere udsat for alvorlige skader, når de er involveret i trafikulykker. I 2021 blev 25 cyklister og 5 knallertførere dræbt i trafikken, hvor yderligere 828 cyklister og 187 knallertførere kom til skade. I en del af ulykkerne var risikobetonet adfærd hos cyklister og knallertkørere en medvirkende årsag. Det fremgår af tal fra Danmarks statistik.

– Kontroller rettet mod bløde trafikanter handler om trafiksikkerhed. Når du som blød trafikant færdes i trafikken og ikke overholder færdselsreglerne, så øges risikoen for uheld betydeligt, og sandsynligheden for at man pådrager sig skader er stor, da man eksempelvis ikke sidder beskyttet i en bil, der er udstyret med sikkerhedsudstyr som airbags og seler, udtaler politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Koncernkommunikation.

Ulykker som konsekvens af kørsel over for rødt lys koster i gennemsnit 5 menneskeliv om året og yderlige bliver 95 mennesker gennemsnitligt alvorligt skadet i forbindelse med denne type ulykker viser tal fra Vejdirektoratet

– At respektere det røde lys, er en af de mest grundlæggende regler i trafikken. Vi bliver nødt til at overholde færdselsloven, og færdes efter de samme regler. Gør vi ikke det, sker der uheld, og nogle kan være fatale, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Koncernkommunikation.

Hvorfor indsats mod bløde trafikanter og kørsel frem for rødt lys?

• Bløde trafikanter er mere udsat for alvorlige skader eller død i ulykker.
• Nogle cyklister og knallertkørere kører over for rødt lys, kører på fortove i fodgængerfelter og tager ikke hensyn til andre trafikanter.
• Ulovlige knallerter skaber utryghed på gangstier i boligområder, hvor beboerne også generes af støj.
• Uheld i kryds kan være fatale, hvis ikke det røde lys respekteres.
• At stoppe for rødt er en fundamental regel i trafikken, og den danner grundlag for, at man kan færdes trygt i eksempelvis kryds.

trafiklys gult lys trafik (Foto: Gjensidige Forsikring)
Kører du over for grønt, gult eller rødt lys … (Foto: PR)

Læs også: Antallet af dræbte i fartulykker halveret

Trevi-fontænen bliver sort

Søndag var den ikoniske fontæne centrum på en ny måde – både for turister og indbyggere i Rom, der noget chokerede og betuttede så til. For flere klimaaktivister hældte nemlig søndag sort væske i Trevi-fontænen i det centrale Rom.

Ifølge protesterne protesterede de imod den italienske regerings statsstøtte til fossilt brændstof. På et banner havde aktivisterne skrevet ‘Lad os ikke betale for fossiler’. Det lokale politi afbrød dog aktionen kort efter, at den var gået i gang.

Læs også: Fem kærlighedsdestinationer ved Middelhavet

TDC Erhverv giver kunder fri data i Danmark hele sommeren

TDC Erhverv giver igen denne sommer fri data i Danmark til kunder med et One+ eller Teams mobilabonnement. Dermed kan kunderne frit benytte sig af det hurtige og stabile 5G mobilnet, som Teknologisk Institut for 8. år i træk har målt til Danmarks bedste, så der hverken er udsving i filsynkroniseringen med arbejdsmailen eller børnenes streamingforbindelse fra sommerlandet.

Danskerne er blevet storforbrugere af data; friske tal fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur viser, at danskernes forbrug af mobildata i andet halvår 2022 i gennemsnit var på 20GB per måned – en stigning på 20,3 procent sammenlignet med året før.

Det billede genkender man hos TDC Erhverv, hvor man desuden oplever, at dataforbruget er i særlig høj kurs om sommeren. Sammenligner man således sommermånederne med de forudgående måneder fra januar til maj stiger forbruget med over 15% blandt kunder med et One+ mobilabonnement med data.

For at sikre at alle kunderne kan have ro i maven over at bruge mere data i sommermånederne uden at skulle bede IT-chefen om at udvide datapakken, giver TDC Erhverv derfor både nye og eksisterende kunder med et One+ mobilabonnement med data ubegrænset adgang til data på Danmarks bedste 5G-mobilnet* fra den 1. juni til den 31. august.

– Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan opgradere vores abonnementer, så de er i tråd med vores kunders efterspørgsel og behov. Vi kan se, at dataforbruget stiger hen over sommeren, hvor folk er mere væk hjemmefra end sædvanligt, og derfor er vi glade for at kunne tilbyde kunder med et One+ mobilabonnement med data frit dataforbrug hele sommeren, forklarer John Henriksen, CEO hos TDC Erhverv.

60 pct. af danskerne arbejder i dag hjemmefra mindst én gang om ugen og 54% foretrækker online møder frem for fysiske møder. Det viser en undersøgelse foretaget af Wilke på vegne af TDC Erhverv og Cisco fra april i år – og med det højere dataforbrug om sommeren, er det tydeligt, at danskerne også tager hybridarbejspladsen med sig rundt i sommerlandet og ikke vil begrænses:

– Hybridarbejdspladsen handler ikke længere om at sidde derhjemme og arbejde fra sit skrivebord. Det handler om at uanset, hvor man befinder sig, kan man logge på et netværk, der er mindst lige så godt som det på kontoret. En dårlig internetforbindelse er kryptonit for hybridarbejde – og hvis man skal kunne kombinere arbejdet med ferien, så man ikke er nødt til at køre ind på kontoret, skal der ikke ledes efter obskure wifi-forbindelser på cafeer og campingpladser. Forbindelsen skal bare fungere – om det så er i sommerhuset, på hotellet eller tværs hen over sommerlandet i bil. afslutter John Henriksen.

Alle mobilkunder med et One+ eller Teams mobilabonnement med data får automatisk adgang til fri data fra den 1. juni frem til den 31. august. Fri data koster ikke ekstra og gælder over hele landet.

* TDC Erhverv benytter sig af mobilnettet fra TDC Net, der for 8. år i træk er målt til at være Danmarks bedste af Teknologisk Institut. TDC Net åbnede sit 5G-netværk allerede den 7. september 2020 er fortsat den eneste landsdækkende udbyder af 5G i Danmark med en geografisk 5G-dækning på 99% i Danmark. Dermed er Danmark det første land i Norden med national 5G-dækning.

båd mand mobil sommerferie
TDC Erhverv giver kunder fri data i Danmark hele sommeren … (Foto: PR)

Læs også: Hvor ren er din smartphone egentlig

Mistænkt for svindel af ældre borger fængslet

En 36-årig mand er fængslet i fire uger mistænkt for at franarre betalingskort fra 87-årig mand i Taastrup.

Den 36-årige blev anholdt i går ved Vejtoften i Taastrup. Inden da havde en borger overhørt en samtale, hvor en person forsøgte at franarre et betalingskort fra en 87-årig nabo, ved at påstå, at personen var fra en offentlig myndighed. Dette gjorde, at borgeren alarmerede politiet og fulgte efter den mistænkte. Kort efter blev den 36-årige anholdt af politiet.

– Der er grund til stor ros til borgeren for snarrådig håndtering af situationen, siger anklager Frederik Morild.

Tidligere i dag blev den 36-årige fremstillet i retten i Glostrup, og her han blev varetægtsfængslet i fire uger. Politiet mistænker ham også for en række andre lignende forhold og disse sager efterforskes nu.

– Sagen her understreger endnu en gang, at der er grund til at være skepisk. Politiet eller andre myndigheder vil aldrig komme hjem til dig for at hente dit betalingskort eller lignende, udtaler politikommissær Carsten Knudsen.

Gode råd:

Vær skeptisk, hvis du modtager et uventet opkald.

Banken vil aldrig bede dig udlevere følsomme oplysninger over telefonen.

Få navnet på personen der ringer. Ring derefter selv op til hovednummeret for myndigheden.

Hvis personen møder op hjemme hos dig, så afvis at lukke vedkommende ind.

Udlever aldrig dit betalingskort eller din kode

Tal gerne med dine ældre pårørende og naboer – og se øvrige gode råd her.

dankort nets kort betalingskort (Foto: MY DAILY SPACE)
Mistænkt for svindel af ældre borger fængslet … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Mere end 400 ældre snydt

Dagens video: Vild vulkan

· Mere fra samme kategori ·