Læs også:

Close
trevi fontæne rom rejse

Kærlighedsferie: 5 romantiske destinationer i Middelhavet

Rejser  | 

5 romantiske destinationer i Middelhavet du kan tage til med din elskede. Om du kører i bil, tog, flyver eller måske på et krydstog er op til dig. Romantisk bliver det lige meget hvad

At overraske dem man elsker eller holder af er vigtigt – også at foreslå at tage på en romantisk ferie, hvor man kan hygge sig uden for meget at tænke på andet end ens udkårne.

Vi har talt Celebrity Cruises, der udbyder krydstogtture. Og de er her kommet med fem romantiske Middelhavs-destinationer, som de vil anbefale. Og tager du på krydstogt med dem, så har de faktisk en tur, hvor du kan opleve alle fem på samme rejse – hvilken luksus.  Man kan for eksempel drikke vin med udsigt til solnedgangen på Santorini, spise spaghetti på Lady og Vagabonden-manér i Rom eller køre i de ikoniske sporvogne i Lissabon.
På et krydstogt kan man opleve flere forskellige rejsemål på relativt få dage – fordi man udforsker om dagen og transporteres om natten, mens man sover.

Denne sommer søsætter Celebrity Cruises en række af deres skibe i Middelhavet farvande. Undervejs kan gæsterne udforske flere ikoniske europæiske byer, som vi alle elsker og også kender ganske godt.

Her er fem af de romantiske destinationer, som Celebrity Cruises anbefaler:

1. Rom

Rom er et must-visit både for historieinteresserede, kulturelskere og foodies. Her kan man gå på oplevelse i det historiske Romerrige og opleve Colosseum eller vandre rundt i de charmerende gader med en gelato i hånden.

På en romantisk ferie må man heller ikke glemme at besøge den smukke Trevi-fontæne, hvor traditionen siger, at man vil gifte sig med sit livs kærlighed, hvis man smider tre mønter i vandet med højre hånd over venstre skulder, mens man har ryggen mod springvandet.

trevi fontæne rom rejse
Trevi-fontænen i Rom er et romantisk MUST at opleve … (Foto: Unsplash)

2. Santorini

Når man betragter Santotinis kyst fra søsiden, er noget af det første, man bemærker, de ikoniske hvide huse med blåt tag, som danner rammerne for en by, der nærmest er som en romantisk filmkulisse. På øen finder man også den unikke vingård Venetsanos Winery, beliggende på en klippe ud til havnen Athinios.

På vingården kan man få en vinsmagning og let frokost, mens man nyder udsigten over havet. Og vil man være garanteret en magisk solnedgang, skal man besøge den lille landsby Oia, hvor både lokale og besøgende samles på barerne med udsigt over vandet for at se solen gå ned over havet.

cruise krydstogt santorini
At opleve Santorini både fra et krydstogtskib og stå af og nyde den græske ø er ret romantisk … (Foto: PR)

3. Lissabon

Lissabon er på mange måder en overset perle. Er man på udkig efter særligt romantiske oplevelser, kan man tage et smut tilbage til den romantiske middelalder ved fæstningsværket Castelo de São Jorge, der er over 2.000 år gammelt og dermed byens ældste bygningsværk.

São Jorge rummer en fascinerende historie, men er også et ideelt udsigtspunkt med en smuk udsigt over byen – særligt ved solnedgang, når det gyldne lys reflekterer sig i byens hvidkalkede huse. Belém Tower er også populært ved solnedgang, hvor mange sætter sig med is, drikkevarer eller snacks.

Når man går rundt i byen, kan man også nyde tonerne af autentisk portugisisk musik, som er er kendetegnet ved sin smukke melankolske lyd.

lissabon
Solnedgang ved Torre Belem i Lissabon er absolut en romantisk ting at opleve. (Foto: Unsplash)
The medieval fortified tower is a monument to Portugal’s Age of Discovery. It is an iconic symbol of the country, and UNESCO World Heritage monument
Construction completed in 1519

4. Mallorca

På Mallorca kan man fra byen Palma, hvor skibet lægger til, hoppe på vintage-toget Ferrocarril de Sóller til byen Sóller. Toget har været i drift siden 1912 og kører langs foden af Tramuntana-bjergene og gennem hyggelige olivenlunde.

I Sóller kan man også tage på sporvognstur gennem appelsinlundende og videre til Sóller havn, hvor man kan indtage en lokal middag med udsigt til de mange skibe.

mallorca havn
Smukke Mallorca er bestemt også romantisk … (Foto: Unsplash)

5. Venedig

Det er svært at tale om romantik uden at nævne Venedig, der flere gange er fremhævet som en af Europas mest romantiske byer. Her er en gondoltur i kanalerne selvfølgelig et must. Bed gondolføreren om at sejle under Bridge of Sighs.

De gamle folkeeventyr siger nemlig, at hvis man kysser under broen, finder man lykke og evig kærlighed.  Bagefter kan man sætte kursen mod toppen af kirken San Giorgio Maggiore, hvor man kan se den flotte kanalby i fugleperspektiv.

gondol venedig
En gondoltur skal nok skrue op for romantikken … (Foto: Unsplash)

Om Celebrity Cruises:

Celebrity Cruises’ ikoniske ‘X’ markerer en flåde på 15 prisvindende skibe, der redefinerer luksus-krydstogter med moderne, stilfuldt design og indkvartering samt moderne spise-, spa- og underholdningsoplevelser. Dette kombineres med et kulturrigt og varieret udvalg af destinations-oplevelser og imødekommende, personlig service.

Celebrity Cruises har været pionerer på mange områder, herunder første anvendelse af solpaneler på et krydstogtskib, de første til at fjerne plastik-vandflasker ombord, den første amerikanske kvindelige kaptajn på et krydstogtskib, det første udelukkende kvindelige team på kommandobroen, den første vestafrikanske kvinde på kommandobroen i et krydstogtskib og en af de første vielser af to af samme køn til havs.

Drevet af rejselyst og en passion for at udforske verden sejler Celebrity på alle syv kontinenter og besøger næsten 300 forskellige destinationer i mere end 70 lande. Celebrity Cruises er et af fem krydstogtbrands under den globale virksomhed Royal Caribbean Group. (NYSE: RCL).

Se Celebrity Cruises krydstogter i Middelhavet her.

 

Læs også:

 

Romantiske byer og feriedestinationer – hvor skal du tage hen med kæresten

 

romantisk ferie

· Mere fra samme kategori ·