Læs også:

Close
Veninder, smartphone, iPhone

Hvor ren er din smartphone egentlig?

Underholdning  | 

Bakterier trives særligt godt på varme, fugtige steder, der ikke er klinisk rene. Men hvad har manglende hygiejne egentlig med din smartphone at gøre?

Vores smartphone er vores trofaste følgesvend, og hvis du ikke tager den med dig på toilettet, så er du faktisk en ud af meget få mennesker. Og fordi vores smartphones er med os over alt, kommer den også i kontakt med et særligt stort antal bakterier.

Når det er koldt, som nu, så er det en god idé, at prøve at undgå bakterier. Og udover at rengøre hjemmet én et par gange om ugen, så vil du gøre dig selv en tjeneste, hvis du også får det som vane at rengøre din smartphone. Heldigvis kan de fleste bakterier på din smartphone nemt fjernes med en vådserviet til briller.

hånd mobil snak pige mobiltelefon (Foto: Pxhere)
Partikler fra håndcreme og make-up sætter sig hurtigt på din smartphone og kan være næringsstoffer for bakterier. (Foto: Pxhere)

Vidste du, at det kun én ud af fire danskere, der rengør deres smartphone? Derfor er der også forskellige bakterietyper på skærmen. Hvis du vil rengøre din smartphone professionelt, så brug en smartphone sanitizer. På den måde har vira og bakterier ikke en chance, og din smartphone forbliver helt ren.

Udover smartphones er der også bakterier på tablets, på tastaturer, på mus og hovedtelefoner. Kan du forestille dig, at et tastatur i gennemsnit er fem gange mere beskidt end et toiletbræt? Samtidig viser det sig også, at der er afføring på smartphone. Eeeeew, klamt! Og ved du egentlig hvorfor, at badeværelser er ideelle til udvikling af bakterier? Svaret på dette og mange andre spørgsmål, finder du nedenfor. Nederst i artiklen finder du også en video med et eksperiment, som MyTrendyPhone har lavet med smartphones. Og hvis du efterfølgende har lyst til at finde en vådserviet frem og rengøre din egen smartphone, så forstår vi godt hvorfor!

Veninder, smartphone, iPhone
Fordi vores smartphones er med os over alt, kommer den også i kontakt med et særligt stort antal bakterier. (Foto: Pexels)

26 sjove (og skræmmende) fakta om din smartphone og hygiejne

1. Antibakteriel håndsæbe på kontoret og derhjemme hjælper med at reducere bakterier på hænderne med næsten 100 procent. Det er godt for hygiejnen på din smartphone.

2. På badeværelser spredes og yngler bakterier fra tarmen og huden sig meget hurtigt på grund af den varme og fugtige luft. Så du skal ikke tage din smartphone med derud!

3. Bakteriernes udholdenhed er utrolig: Nogle såkaldte arkebakterier kan udholde en temperatur på over 100 grader Celsius.

4. I gennemsnit aktiverer mobilbrugere deres smartphones op til 48 gange om dagen. Derfor ophober skærmen mange bakterier, vira og snavs.

5. Der er fundet coli-bakterier på hver 7. smartphone under prøver.

6. Film og andre slags skærmbeskyttelse mod ridser og støv, er en god investering, når det drejer sig om hygiejne på din smartphone.

7. Der findes nogle gode bakterier, der beskytter menneskekroppen mod farlige patogener. Uden bakterier ville vi ikke overleve.

8. Menneskets hud gemmer på ti gange så mange bakterier som der er celler i vores krop.

9. Har du et godt immunforsvar, er de fleste bakterier på din smartphone for det meste harmløse.

Smartphone, bog, telefon, ur, iphone, tilbehør
Vores smartphone er vores trofaste følgesvend. (Foto: Freestocks.org / Unsplash)

10. Japan har allerede installeret desinficerende servietter til rengøring af smartphones på flere offentlige toiletter.

11. Beskyt din smartphone mod bakterier, særligt efter et besøg på hospitalet.

12. Når du gør rent, så glem ikke at rengøre elektriske enheder som højttalere og opladere.

13. Vi kan endda finde resistente bakterier på vores smartphones.

14. Partikler fra håndcreme og make-up sætter sig hurtigt på din smartphone og kan være næringsstoffer for bakterier.

15. Hvis der er ridser på overfladen af din smartphone, kan bakterierne særligt godt lide at gemme sig i fordybningerne.

16. Svært tilgængelige områder på din smartphone kan rengøres med en tandbørste.

17. I gennemsnit finder videnskabsfolk omtrent 3.895 bakterier per kvadratcentimeter på en mobiltelefon. 

18. Halsbetændelse og andre sygdomme kan opstå som følge af bakterier fra svælget, som er særligt almindelige på smartphonens overflade, hvis immunforsvaret er svækket.

syg, influenza, mor, gode råd
Faktisk kan man blive ramt af halsbetændelse og andre sygdomme grundet bakterierne på ens smartphone. (Foto: Pixabay)

19. Videnskabsfolk har opdaget, at bakterien staphylococcus aureus fra vores næsebor findes på smartphones særligt om vinteren. Den kan forårsage bumser i ansigtet.

20. Dit elektroniske udstyr som tablets og smartphones rengøres bedst med spritfri hygiejnespray. Det er den eneste måde at bevare den smudsafvisende overflade på.

21. UV-stråling slår bakterier ihjel. Derfor er det et godt tip med en UV-renser.

22. Vira findes også på elektronisk tilbehør som hovedtelefoner og mus.  

23. Vand er som gift for mobiltelefoners elektronik. Følsomme sensorer som et kamera og en fingeraftryksscanner kan blive beskadiget. Rengør dem derfor aldrig med en våd klud.

24. Husk: Spillekonsoller gemmer også på bakterier.

25. Yersinia er en af de mest almindelige bakterier, der forårsager tarmsygdomme i Europa.

26. Sjovt fakta: Arkebakterien nanoarchaeum equitans er dværgen blandt bakterier, og er med sin størrelse på 0,4 tusindedele af en millimeter, det mindste væsen på jorden.

Kilde: MyTrendyPhone.dk

 

 

Læs også:

Mobilforbrug: Har du overvejet, om du er afhængig af din mobil?

iphone mobil søvn skærm Foto: Pxhere)

· Mere fra samme kategori ·