Læs også:

Close
kurve økonomi tal

NEWS: Danske finansdirektører ser lysere på fremtiden

Nyheder  | 

Danske finansdirektører ser lysere på fremtiden · Fire unge mænd i grundlovsforhør · Danmark på grønt topmøde i Washington DC · Stor velgørenhedsauktion for Ungdommens Røde Kors · Færdselsindsats udløste over 600 sager · Dagens video: Forslugen slange

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danske finansdirektører ser lysere på fremtiden

Hver anden finansdirektør betegner den økonomiske usikkerhed som høj. Alligevel er der optimisme at spore i Deloittes dugfriske CFO-undersøgelse baseret på svar fra over 140 finansdirektører i Danmark. Digitalisering og vækst er nu finansdirektørens allervigtigste prioriteter.

Rådgivnings- og revisionsvirksomheden Deloitte har i marts 2023 spurgt 142 CFO’er fra Danmark om deres syn på den finansielle udvikling og deres strategiske prioriteter. Samlet set peger undersøgelsen på, at de danske CFO’er ser mere positivt på fremtiden for deres virksomheders finansielle performance, men alligevel er der fortsat en underliggende bekymring for fremtiden.

37 procent af de adspurgte danske CFO’er ser således mere optimistisk på deres virksomheds finansielle formåen nu end for tre måneder siden. Men samtidig vurderer 49 procent af de adspurgte, at den finansielle og økonomiske usikkerhed er høj.

– Usikkerhedsniveauet er ganske vist fem procentpoint lavere end i vores sidste undersøgelse, men niveauet er stadig blandt de højeste, vi nogensinde har målt, fortæller partner i Deloitte Kim Hendil Tegner.

Digitalisering og vækst er CFO’ernes allervigtigste prioriteter i den nye undersøgelse, og Deloitte vurderer, at samfundsudviklingen spiller kraftigt ind på prioriteringen. 

Mens nogle CFO’er, især i store virksomheder, har haft svært ved at tiltrække, fastholde og udvikle talent til finans- og regnskabsroller, så finder størstedelen af de adspurgte det nu lettere end tidligere.

– I sammenligning med den sidste måling fra efteråret 2022 bekymrer CFO’erne sig nu mere om stigende omkostninger og en smule mindre om ikke at lykkes med rekruttering. Det kan tyde på, at de urolige økonomiske vinde med høj inflation, renter og prisudvikling for alvor begynder at kunne mærkes blandt CFO’erne, forklarer Kim Hendil Tegner.

Den teknologiske udvikling tager kvantespring i øjeblikket, og det bemærkes i høj grad af landets CFO’er. CFO’erne beskæftiger sig naturligt for digitalisering af forretningen, og det gælder for en lang række funktioner.

Inden for finansfunktionen har interaktiv teknologi til visualisering, cloud, avancerede analyseværktøjer og automatisering af processer for alvor vundet indpas. Alligevel rapporterer CFO’erne i Deloittes undersøgelse, at deres finansteam er ni procentpoint mindre digitalt modne, end de vurderede at være i 2021.

Læs mere i den nye undersøgelse på Deloittes hjemmeside.

kurve økonomi tal
Danske finansdirektører ser lysere på fremtiden …  (Foto: Unsplash)

Læs også: Trods krise fastholder forældre børnenes lommepenge

Fire unge mænd i grundlovsforhør

Østjyllands Politi fremstillede i går fire unge mænd i alderen 16-18 år i grundlovsforhør ved Retten i Randers. De fire personer er sigtet for forsøg på røveri mod en 44-årig mand.

Episoden fandt sted om eftermiddagen den 13. februar 2023 på en adresse i Ebeltoft, hvor de fire personer ifølge sigtelsen havde maskeret sig og trængte ind på adressen hos den 44-årige, hvor de med henblik på at stjæle hash overfaldt den 44-årige med slag fra en jernstang.

De fire unge mænd blev anholdt i løbet af mandag eftermiddag på forskellige adresser rundt omkring på Djursland efter længere tids efterforskning af sagen hos Østjyllands Politi. Anklagemyndigheden anmodede om dørlukning til grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

domstol dom retssal
Fire unge mænd i grundlovsforhør … (Foto: Unsplash)

Læs også: Mand dømt for forsøg på manddrab

Danmark på grønt topmøde i Washington DC

Fødevareministeren repræsenterer Danmark på grønt topmøde i Washington DC, hvor mere end 1.000 deltagere bestående af beslutningstagere, virksomheder og interessenter i disse dage er samlet til AIM for Climate Summit i Washington DC. Fødevareminister Jacob Jensen (V) er i spidsen for Danmark og øverst på topmødets dagsorden er, hvordan vi accelererer omstillingen af den globale fødevaresektor i en grønnere og mere bæredygtig retning.

Den internationale fødevarescene står over for en stor og afgørende opgave i de kommende år, når hele det globale fødevareerhverv i langt højere grad skal bidrage til den grønne omstilling. Det gælder både selve driften af landbruget og ikke mindst de metoder og teknologier, vi gør brug af hele vejen gennem værdikæden, indtil sunde fødevarer rammer vores tallerkener. Derfor er det også omdrejningspunktet for, at det amerikanske landbrugsministerium har taget initiativ til AIM for Climate Summit, som i disse dage løber af stablen i den amerikanske hovedstad.

Fødevareminister Jacob Jensen rejser i mandags den 8. maj til Washington for at deltage på topmødet. Fra dansk side er det ambitionen at hejse et flag for, at der skal sættes større skub i den grønne omstilling af den internationale fødevareproduktion og dele ud af danske erfaringer fra blandt andet landbrugsaftalen. Derudover er der i samarbejde med World Ressources Institute arrangeret en debat, hvor det skal diskuteres, hvordan beslutningstagere kan understøtte og skabe de rette incitamenter til at accelerere investeringer og teknologisk udvikling i den grønne omstilling af vores fødevaresektor.

Under topmødet deltager fødevareministeren desuden i ministermøder med landbrugsministre fra de øvrige deltagerlande, ligesom han skal holde taler ved faglige sessioner og være vært ved receptioner og faglige seminarer arrangeret i samarbejde med den danske fødevareklynge. Her vil også en række danske virksomheder være repræsenteret.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) siger:

– Danmark er globalt set et lille land, men vi har klimaambitioner, der vejer langt tungere end egen vægtklasse. Fra dansk side er vi gået forrest på den grønne dagsorden med landbrugsaftalen fra 2021, hvor vi med bred opbakning i Folketinget satte et ambitiøst mål, der binder os til at reducere CO2-udledningerne fra landbruget med 55-65 pct. Det er samtidig ret unikt, at vi i Danmark har et fødevareerhverv, der aktivt bakker op om den grønne omstilling af branchen. De har endda sat deres eget reduktionsmål om at være klimaneutrale i 2050. Det er et stærkt signal fra vores danske fødevarebranche. Men en dansk indsats kan ikke stå alene. For CO2 kender ikke til landegrænser. Derfor rejser jeg også til Washington med et ønske om, at vores ambitiøse landbrugsaftale, innovative grønne teknologier og stærke virksomheder kan skubbe på for at få resten af verden med i omstillingen. Det vil jeg som dansk fødevareminister selvfølgelig gøre mit for at gøre den globale sektor opmærksom på, så danske løsninger kan være en bærende drivkraft i den grønne omstilling. Vi har fra dansk side også en mulighed for at lade os inspirere af gode klimaløsninger andre steder i verden.

Fakta:

AIM for Climate Summit er arrangeret af det amerikanske landbrugsministerium (USDA) og afholdes i Washington DC fra den 8.-10. maj 2023.

The Agriculture Innovation Mission for Climate (AIM for Climate) er et fælles initiativ fra USA og de forenede Arabiske Emirater. Formålet med AIM for Climate er at adressere klimaforandringer og global hungersnød ved at samle aktører, som i fælleskab skal øge investeringer og opbakning til innovative og smarte klimaløsninger i landbruget og fødevareproduktionen i perioden 2021-25.

Fødevareminister Jacob Jensen deltager på topmødet, hvor han blandt andet skal deltage i ministermøder, holde taler ved faglige sessioner og være vært ved receptioner og faglige seminarer arrangeret i samarbejde med den danske fødevareklynge.

bælgfrugter
Danmark på grønt topmøde i Washington DC … (Foto: Unsplash)

Læs også: Folkekirkens Nødhjælp tager historisk klimaansvar

Stor velgørenhedsauktion for Ungdommens Røde Kors

Ungdommens Røde Kors skød i går tirsdag en stor velgørenhedsauktion i gang. Byd og støt børn og unge, der er et svært sted i livet. Det er muligt, når Ungdommens Røde Kors’ velgørenhedsauktion begynder i dag på Lauritz.com. Der kan bydes på hundredvis af varer, kunst, design og unikke oplevelser.

Jørgen Skoubos økse fra Nak & Æd, specialdesignet Harry Potter-underholdning, Copenhell-billetter, signerede fodboldtrøjer samt kunst fra blandt andet John Kørner, Johnny Madsen og HuskMitNavn. Det er blandt de hundredvis af varer, du kan få fingrene i, når Ungdommens Røde Kors fra i dag holder velgørenhedsauktion på Lauritz.com frem til den 18. maj.

Over 300 varer er blevet doneret af virksomheder, kunstnere og kendisser. Alle pengene, der kommer ind på auktionen, går til organisationens sociale arbejde. Blandt andet så 1.400 børn og unge kan komme på Ferielejr til sommer.

Auktionen er lavet, så alle kan være med – uanset størrelsen på ens pengepung. Og for hver 3.000 kr. kan ét barn komme på Ferielejr med Ungdommens Røde Kors.

– Det er ottende år, vi holder velgørenhedsauktion i samarbejde med Lauritz.com. Gennem årene har vi samlet mere end fem millioner kroner ind til vores arbejde, så auktionen er helt afgørende for, at vores frivillige kan gøre en forskel for de børn og unge, der har brug for støtte, fortæller Sidsel Nybo Andersen, konsulent for partnerskaber i Ungdommens Røde Kors.

Hvert år arrangerer Ungdommens Røde Kors ferielejre for de børn og unge, der ellers ikke kommer på ferie på grund af udfordringer i familien. Det kan være fattigdom, sygdom eller manglende socialt overskud.

Efter en periode med inflation i samfundet og deraf stigende priser på diverse varer oplever ungdomsorganisationen, at flere familier i udsatte positioner har måttet spare i deres budget. Det betyder, at flere børn har ekstra stort behov for at komme på Ferielejr og deltage i andre sociale aktiviteter i år, hvor de kan få succesopleveler og gode rollemodeller i de unge frivillige.

Når du byder på auktionen, gør du således en reel forskel for børn og unge. Blandt de mange skønne oplevelser, kunstværker og designervarer, du kan købe på auktionen, gemmer der sig en perle. Jørgen Skoubo fra Nak & Æd har været så venlig at donere sin økse. Den signerede økse kan blive din til velgørenhedsauktionen.

Se øksen og de mange andre varer her.

ungdommens røde kors sommerlejr
Når du køber på Ungdommens Røde Kors’ velgørenhedsauktion, er du blandt andet med til at støtte, at 1.400 børn kan få en uges optur på Ferielejr til sommer. (Foto: Emil Monty Freddie)

Læs også: Ungdommens Røde Kors mangler frivillige til sommerens ferielejre

Færdselsindsats udløste over 600 sager

73 bilister fik et klip i kørekortet, mens syv bilister fik frakendt kørekortet betinget, da Syd- og Sønderjyllands Politi gennemførte en særlig indsats med fokus på trafikanter med for høj fart. Syd- og Sønderjyllands Politi havde bødeblokken fremme i i alt 610 tilfælde i forbindelse med den særlige indsats i sidste uge med fokus på trafikanter med for høj fart.

Den målrettede indsats var geografisk spredt over hele politikredsen. 73 bilister fik et klip i kørekortet, mens syv bilister fik frakendt kørekortet betinget. Langt hovedparten af sagerne om for høj fart, 503 ud af de 610, blev registreret af ATK-køretøjerne.

Tilsvarende drejede langt hovedparten af sagerne, 594, sig om person- og varebiler, mens der også var enkelte knallerter, lastbiler og vogntog samt en enkelt motorcykel og en enkelt traktor i rækken af sager.

færdselskontroal
Færdselsindsats udløste over 600 sager … (Foto: Rigspolitiet)

Læs også: Mere cyklende politi på vej til København

Dagens video: Forslugen slange

· Mere fra samme kategori ·