Læs også:

Close
piller medicin

NEWS: Kvinde idømt 16 års fængsel for vold med døden til følge og drabsforsøg på plejehjem

Nyheder  | 

Kvinde idømt 16 års fængsel for vold med døden til følge og drabsforsøg på plejehjem · Unge Niels Brock’ere vinder Dansk Erhvervs Talentpris · Stor forventningsglæde før Skandinaviens største feriemesse · Politi og hjemmeværn søger fortsat efter Mads · 28-årig mand fra Fyn anholdt for bedrageri for et millionbeløb · Dagens billede: Alec Baldwins fremtid · Fredagsfjol: Ikke alle klarer det lige elegant 🤣

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kvinde idømt 16 års fængsel for vold med døden til følge og drabsforsøg på plejehjem

En 60-årig kvinde er onsdag idømt 16 års fængsel for vold med døden til følge og drabsforsøg begået på plejehjem.

Retten i Randers har nemlig onsdag idømt den 60-årige kvinde 16 års fængsel for fire drabsforsøg, et tilfælde af grov vold med døden til følge samt tre tilfælde af grov vold. Episoderne fandt sted i perioden fra februar til marts 2022, hvor kvinden som ansat på stedet, ifølge dommen bevidst gav beboerne forkert og farlig medicin.

En flere dage lang nævningesag nåede i dag sin afslutning, da der ved retten i Randers blev afsagt dom i en sag om drab og drabsforsøg, som en 60-årig kvinde var tiltalt for at have begået.

Retssagen begyndte i starten af januar i år, hvor den 60-årige kvinde var tiltalt for at have slået en beboer ihjel på Plejecenter Tirsdalen i Randers samt for yderligere syv drabsforsøg på beboere på plejehjemmet.

Både drabet og drabsforsøgene blev ifølge tiltalen begået ved, at kvinden, der på daværende tidspunkt var ansat på plejehjemmet, gav beboerne forkert og farlig medicin, som hun ikke var godkendt til at ordinere.

Hun blev i dag ved retten i Randers kendt skyldig i fire drabsforsøg og i fire tilfælde af grov vold mod beboerne, hvoraf det ene var et tilfælde af grov vold med døden til følge. Skyldskendelsen blev afsagt af et enigt nævningeting bestående af i alt tre dommere og seks nævninge.

– Jeg er naturligvis tilfreds med, at retten i høj grad har været enig i anklagemyndighedens vurdering af sagen. Først og fremmest sagens store bevisspørgsmål – nemlig, hvorvidt det var tiltalte, der havde forgiftet ofrene. Jeg håber også, at dommen kan give en smule retfærdighedsfølelse og lidt ro i sindet hos de pårørende til de fire ofre, udtaler specialanklager Jesper Rubow, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden hos Østjyllands Politi.

Efter nogle mistænkelige indlæggelser af flere plejehjemsbeboere fra Plejecenter Tirsdalen i Randers tilbage i februar og marts sidste år, påbegyndte Østjyllands Politi en intensiv efterforskning, der den 14. marts førte til anholdelsen af kvinden. Her blev hun sigtet for drab og flere drabsforsøg, mens efterforskningen af sagen mod hende fortsatte nogle måneder, inden anklagemyndigheden i november rejste tiltale mod hende, så sagen kunne blive afgjort ved retten.

– Det er naturligvis et meget intensivt og omfattende efterforskningsarbejde, som politiet har foretaget i en længere periode, der har gjort det muligt for anklagemyndigheden at løfte bevisbyrden i sagen, siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 60-årige kvinde har under hele sagen nægtet sig skyldig. Hun vil forblive varetægtsfængslet efter dom.

– Det er en meget tragisk sag, og det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at beboere på plejehjemmet er blevet udsat for drabsforsøg af en ansat. Derfor er jeg også særdeles tilfreds med, at tiltalte blev frakendt retten til at arbejde som social og sundhedshjælper, slutter specialanklager Jesper Rubow.

I forbindelse med rettens domsafsigelse er navneforbuddet i sagen blevet ophævet. Den 60-årige kvinde er desuden blevet dømt til at betale erstatning til ofrene.

piller medicin
Kvinde er blandt andet dømt for at give forkert og farlig medicin med døden til følge på plejehjem … (Foto: Unsplash)

Læs også: Kvinde tiltalt for drab og drabsforsøg på plejehjem

Unge Niels Brock’ere vinder Dansk Erhvervs Talentpris

19 gymnasieelever fra Niels Brock modtog i går Dansk Erhvervs Talentpris. Eleverne har vist en særlig evne til at tænke kreativt og løse erhvervsmæssige udfordringer. Tildelingen af prisen markerer samtidig en stærk opbakning til unges potentiale og deres evne til at forme fremtiden.

Eleverne kommer fra hvert af Niels Brocks fem gymnasier: Det Internationale Gymnasium, Innovationsgymnasiet, Handelsgymnasiet JTP, Handelsgymnasiet Nørre Voldgade og EUX-gymnasiet. Hvert gymnasium har igennem flere måneder arbejdet med en aktuel problemstilling for udvalgte Dansk Erhverv medlemsvirksomheder, og i går blev vindergrupperne kåret. I år deltog Zoologisk Have København, Kræftens Bekæmpelse, AiaSound og IKEA.

– Vi er utrolig stolte af vores elever og deres fantastiske præstationer, fortæller administrerende direktør på Niels Brock Anya Eskildsen og fortsætter:

– De har vist, at de har en stor forståelse for erhvervslivets behov og har formået at kombinere dette med deres kreative evner. De er et stærkt eksempel på, hvad unge mennesker kan opnå, når de får muligheden for at udvikle deres talenter.

Priserne blev uddelt på Børsen, hvor eleverne efterfølgende blev fejret ved en reception.

Fakta:

Dansk Erhverv og Niels Brock Fonden har siden 2019 uddelt et særligt legat, Dansk Erhvervs Talentpris. Legatet gives til en studiegruppe, der har løst en konkret opgave og problemstilling med afsæt i områderne ‘handel og økonomi, etik og digitalisering’.

Hensigten er at styrke elevernes forståelse af etik i en erhvervsøkonomisk kontekst. Det er Niels Brock Fonden, der står for uddelingen af Dansk Erhvervs Talentpris, der foregår i de smukke rammer på Børsen. Med prisen følger 25.000 kroner til hver gruppe.

niels brock
Flot hæder til gymnasieelever … (Foto: Carsten Lundager)

Læs også: Niels Brock bryder tradition med undervisningsformen

Stor forventningsglæde før Skandinaviens største feriemesse

De førende charterbureauer er tilbage på årets udgave af ‘Ferie for Alle’, og forventningsglæden er i top. I Danmarkshallen venter repræsentanter fra de nære destinationer, og udover de op mod 1.000 udstillere byder messen på 150 foredrag og underholdende indslag på stribe. ‘Ferie for Alle’ finder sted i MCH Messecenter Herning fra i dag den 24. – 26. februar 2023 og har i år 25-års jubilæum.

Uanset foretrukken ferieform er der noget at komme efter på messen, der favner grundigt både golf, outdoor, camping, aktive rejser og afslappede ferier samt destinationer lige om hjørnet såvel som i fjerne afkroge af verden. Messen har 25-års jubilæum i år og traditionen tro også disker op med et omfattende aktivitetsprogram og underholdning for både store og små, byder på et rigt udvalg af charterbureauer – herunder landets største, Spies.

– Ferie for Alle er meget vigtig og faktisk årets højdepunkt for alle os, der arbejder i Spies. Vi elsker at møde både gamle og nye kunder og ikke mindst være med til at inspirere dem til deres næste ferie, og messen er en enestående mulighed for netop dét. Vi tager til Herning for at give kunderne en oplevelse og for at minde dem om effekten af en rigtig god ferie, lyder det fra brand manager i Spies Maria Byskov, der løfter lidt af sløret for, hvordan man agter at give den påmindelse:

– Det gør vi blandt andet ved at invitere dem ‘ombord’ på vores eget flyselskab, Sunclass Airlines, hvor der bliver mulighed for at smage vores opgraderede Sunclass-menuer og prøve vores underholdningssystem. Børn og barnlige sjæle kan komme på besøg i Lollo & Bernie Club, hvor vores to maskotter blandt andet danser minidisco og uddeler store kram og andet godt til de mindste. Vi har desuden en masse spændende rejseforedrag på programmet, og vigtigst af alt har vi selvfølgelig også taget en masse stærke messetilbud med til de besøgende.

Maria Byskov fortæller videre, at man hos Spies også glæder sig meget til at møde både konkurrenter og samarbejdspartnere til feriesnak og rejseinspiration.

‘Ferie for Alle’ byder i år på op mod 1.000 udstillere fordelt på 14 haller – én af disse er Danmarkshallen, som bugner af lokale tips og tricks fra nære, hjemlige destinationer. Blandt hallens mange udstillere finder man Destination Limfjorden, der trakterer med kulinariske lækkerier:

– De besøgende kan få en lille smagsprøve på, hvad vi har at byde på – blandt andet har vi østerssmagninger på programmet. Skaldyrsfestivalen byder også på smagsprøver, og der vil naturligvis være mulighed for at købe billet til dette års udgave af festivalen. Fur er også stærkt repræsenteret med blandt andet kunst, kultur, museum og Fur Bryghus, og så kan man få et indblik i Struer Lydens By, oplyser destinationsdirektør i Destination Limfjorden Kristina Lehmann Schjøtt, der ser mange fordele i at deltage i messen:

– Ferie for Alle er et godt udstillingsvindue for os, og vi er sikre på, at vi på messen møder rigtig mange danskere med interesse i vores område. Samtidig forventer vi efterfølgende at kunne tiltrække flere gæster, fordi messen giver os synlighed i forhold til de tilbud, vi har inden for natur, gastronomi og kultur. Vi glæder os til at vise det hele frem, møde vores kommende gæster og netværke med erhvervet.

Foruden charterbureauer og lokale destinationer byder årets udgave af Ferie for Alle på de gennemførte universer Outdoorshow, Dansk Golfshow og Cykler for Alle, ligesom camping traditionen tro udgør en stor og central del af messen. Derudover er safari årets overordnede tema.

Hertil kommer quizzer, 150 gratis foredrag, flere scener med festlige indslag, et stort legeland med et væld af aktiviteter for både store og små samt sjove og spændende jubilæumsområder. ‘Ferie for Alle’ fejrer således i år 25-års jubilæum, hvilket blandt andet markeres med en nostalgisk udstilling og gratis kagebord søndag.

ferie for alle rejsemesse mch
Så er der stor rejsemesse i Herning … (Foto: Lars Møller)

Læs også: 7 ting du aldrig skal tage med på rejsen

Politi og hjemmeværn søger fortsat efter Mads

Syd- og Sønderjyllands Politi og Hjemmeværn fortsætter med at lede i Varde for at finde den forsvundne 26-årige Mads Ehmsen fra Varde, der sidst er set mandag den 23. januar klokken 23.30 i Varde.

Torsdag og fredag vil politiet i samarbejde med Hjemmeværnet lede efter Mads i Vardes midtby. Eftersøgningen begynder ved Storegade 19, hvor Mads Ehmsen sidst er set. Herfra søges der i et meget stort område, som deles op i zoner, der gennemgås en for en med hunde, hjemmeværnsfolk og betjente.

– Det er en stor opgave, som vi får hjælp af hjemmeværnet til at løse. Vi har søgt i området før, ligesom vi har søgt i og ved åen uden resultat. Vi undrer os over, at vi ikke kan finde Mads og fortsætter eftersøgningen i området. Borgerne skal derfor være forberedte på, at vi kan komme forbi for at undersøge haver, skure og andre mulige findesteder. Familien og venner er meget bekymrede og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at finde Mads, forklarer vicepolitiinspektør Kent Brynilsen.

Efter aftale med de pårørende offentliggør politiet samtidig nye billeder af Mads Ehmsen, der et taget den dag, han forsvandt. Det sker i håb om, at flere borgere dermed vil kunne hjælpe med nye oplysninger. Samtidig opfordrer politiet alle borgere, der har privat overvågning og ikke har været i kontakt med politiet endnu, til at kontakte politiet, der vil hente materialet. Borgerne opfordres også til at tjekke deres haver og skure og holde øje, når de færdes i naturen.

Har du oplysninger i sagen eller har du relevant videoovervågning, der kan hjælpe med at finde Mads Ehmsen, så ring til politiet på 1-1-4.

Syd- og Sønderjyllands Politi vil være til stede med den mobile politistation på Skansen i Varde i forbindelse med eftersøgningen både torsdag og fredag. Alle er velkomne til at komme forbi.

mads
Mads har været forsvundet siden mandag … (Foto: Privat/Politiet)

Læs også: Mand fundet død ved strand

28-årig mand fra Fyn anholdt for bedrageri for et millionbeløb

En 28-årig mand fra Svendborg kommune blev onsdag den 22. februar klokken 11.47 anholdt af Fyns Politi. Den 28-årige mand er anholdt og sigtet for bedrageri for over 1 million kroner og blev fremstillet i går i grundlovsforhør.

En 28-årig mand fra Svendborg kommune er mistænkt for omfattende bedragerier, hvor han har ringet til ældre kvinder og udgivet sig for at være fra deres bank. Den mistænkte formodes i den forbindelse, at have narret sig adgang til kvindernes bankkonti.

Manden er indtil videre sigtet for at have franarret de forurettede over 1 million kroner. Pengene blev brugt til at købe dyre ure, hvor de intetanende sælgere fik overført et aftalt beløb direkte fra de forurettedes konti.

De omfattende bedragerier er begået i 2022 og 2023, og manden blev anholdt på Sjælland af betjente fra Fyns Politi med assistance fra Københavns Politi, da han forsøgte at købe endnu et dyrt ur.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Odense, hvor der var begæret dørlukning, hvorfor Fyns Politi ikke har yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Sådan undgår du at blive udsat for kontaktbedrageri:

– Vær på vagt – det er svindel, hvis nogen ringer og beder dig overføre penge.

– Smæk røret på – hellere et nej for meget.

– Hvis du er i tvivl, så ring til banken, politiet (på 114) eller en nærtstående person, og bed om hjælp til at få verificeret henvendelsen.

luksus rolex hermes designerbrands
28-årig mand fra Fyn anholdt for bedrageri for et millionbeløb … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Ældre har svært ved at følge med i den digitale udvikling

Dagens billede: Alec Baldwins fremtid

Fredagsfjol:

· Mere fra samme kategori ·