Læs også:

Close
kuffert pakke taske hat rejse fly taske (Foto: Unsplash)

Syv ting, du aldrig skal tage med på rejsen

Rejser  | 

Chancen for at du har pakket alt for meget, eller de helt forkerte ting ned i din kuffert er stor. Ved at læse med her, slipper du for de ekstra kilo i bagagen og får kun pakket de mest nødvendige ting med på rejsen

At have for mange ting i din rygsæk, kuffert eller hvad end du har med som bagage, kan være en stor byrde for rejsende. Naturligvis vil du sikre dig, at du har det væsentlige med, men nogle ting er ofte unødvendige. At pakke kufferten er som at rejse i sig selv – jo mere vi gør det, desto bedre bliver vi til det. For at gøre din rejse mere behagelig er det en god idé at undvære følgende ting eller vælge andre alternativer.

Bøger og rejsebrochure

Du behøver ikke skære ned på din læsning, men at medbringe en papirformat af hver bog, du vil læse, vil både spærre meget plads og tilføje ekstra vægt. Invester i stedet i en Kindle eller tablet og hent en masse gode e-bøger ned på den. Ellers skal du begrænse dig til én bog og gøre brug af ‘bogudvekslingersmetoder’ på caféer og hostels.

Tilsvarende er trykte versioner af rejsebrochure normalt tunge og relativ klodsede at medbringe. Undgå behovet for at købe brochure ved at downloade apps til din smartphone. CheckMyTrip, Minube og TripAdvisor er alle gratis rejsebaserede apps, som kan give dig al den viden, hvis ikke mere, som du drømmer om at kende til om din rejse.

Kindle ebog bog læse bøger (Foto: Unsplash)
Køb en Kindle eller tablet og hent en masse gode e-bøger ned på den i stedet for de tunge bøger. (Foto: Unsplash)

Kameratilbehør og gadgets

Er du en professionel fotograf? Hvis ikke, behøver du sandsynligvis ikke at slæbe hundredevis af zoomlinser og et stativ med overalt på din rejse. Dog siger ingen, at du skal gå på kompromis med kvaliteten af dine billeder.

Det er mere, at fotograferingsudstyr er akavet og besværligt. Der er desuden nogle fremragende ‘point-and-shoot’ kameraer, der hjælper med at tage de mest misundelsesværdige billeder, ligesom du ønsker det. Smartphone-kameraer gør også et prisværdigt arbejde, og tilbehør og apps til at forbedre lyset og kvaliteten af dine billeder på mobilen er ofte lette og nemme at medbringe.

billede foto mobil ferie tage (Foto: Unsplash)
Dit kamera på mobilen kan tage overraskende, gode billeder. Desuden kan du redigere i billederne med forskellige filtre og redigeringsapps. (Foto: Unsplash)

Overskydende toiletsager

Du har muligvis fået skabt et bestemt bånd til et helt specielt shampoo-mærke, men tænk over disse faktorer, før du pakker shampooflasken næste gang. Har du plads til de plastflasker, som den kommer i? Er din destination så fjern, at du ikke finder den der?

Tro det eller ej, andre lande sælger også shampoo og andre toiletartikler. Spar derfor plads og gør en smule for miljøet ved at prøve shampoobarer. Og håb på at dit hotelværelse eller AirBnB-sted er pænt udstyret med gratis, lange brusetider.

toiletsager produkter shampoo (Foto: Unsplash)
Du kan være helt sikker på at finde hud- og hårplejeprodukter på din rejse, så lad de store flasker blive derhjemme. (Foto: Unsplash)

Vandrestøvler

Vandrestøvler tjener dig godt, hvis du har planer om at bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro eller vandre i Andesbjergene. Medmindre lignende eventyr er på din dagsorden, skal du efterlade vandrestøvlerne derhjemme. De kan helt sikkert ikke være i din taske, så du ender garanteret med at dingle dem på siden eller noget helt tredje latterligt, som at tage dem på i byen, for ‘nu havde du jo taget dem med’.

Et godt par løbe- eller træningssko giver den samme komfort og fungerer ligeså godt på forskellige jordoverflader. De vil også være markant lettere at tage med, og med et omhyggeligt valg, endda være stilfulde nok til at kunne slides om aftenen.

vandresko sko støvler (Foto: Unsplash)
Lad vandrestøvlerne stå derhjemme, du får dem helt sikkert ikke brugt – medmindre du skal bestige bjerge. (Foto: Unsplash)

Smykker og værdigenstande

Hvis du ikke har råd til at miste det, skal du lade det blive derhjemme. Lige meget hvor forsigtig og god du er til at huske, så er der altid en chance for, at du kommer til at placere smykkerne et sted, du glemmer, eller bare glemmer dem på hotelværelset på flyveturen hjem.

At gå rundt i ukendte byer med dit fineste puds af smykker gør dig til et oplagt bytte for lommetyve. Hvis du er den type kvinde, som godt kan føle dig lidt ‘underdressed’ uden dine smykker, så er der altid mulighed for at tilføje lidt ekstra til dit ‘look’ ved at købe håndlavede, lokale smykker på forskellige markeder og lokale butikker.

Smykke marked ring halskæde (Foto: Unsplash)
Der er ingen grund til at pakke de dyre smykker ned i kufferten. (Foto: Unsplash)

Store DJ-hovedtelefoner

De ser fede ud, giver fremragende lyd og blokerer i mange tilfælde udefrakommende støj. Alligevel tager store hovedtelefoner meget plads i bagagen, medmindre du kører skater-stylen, og lader høretelefonerne sidder på dit hoved eller omkring din hals hele dagen lang.

Heldigvis er der alternative muligheder for dem, der ikke ønsker at ligne en skater, der lige er ankommet til skaterrampen. ‘Earbuds’, også kendt som de mindre, ‘normale’ høretelefoner, tilbyder også fremragende lyd og er praktisk små, så de passer lige ind i din lomme. Adskillige typer af høretelefoner har nu om dage Bluetooth-funktioner og støjdæmpende funktioner, så du kan være sikker på at få den samme effekt ud af din musikoplevelse på rejsen.

hovedtelefoner høretelefoner musik (Foto: Unsplash)
Et par lækre høretelefoner er et must-have, men rejsen bliver dog langt mere behagelig med de små høretelefoner. (Foto: Unsplash)

 

Læs også: Serieguide: 4 serier, du skal streame lige nu

tvguide, tv-guide, serier, tvserie, stalking, you, underholdning, drama

 

Er du vild med at rejse, så følg vores Instagram-profil mydailyvacay

· Mere fra samme kategori ·