Læs også:

Close
tiger

NEWS: Gucci-kampagne møder skarp kritik

Nyheder  | 

Gucci-kampagne møder skarp kritik · Regeringen ophæver de sidste corona-restriktioner · Anders Agger som skuespiller · Det legendariske boyband Blue vender tilbage til Danmark · Niels Brock bryder med traditionel undervisningsform · Dagens billede: En god nyhed · Fredagsfjol: To gange cuteness

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Gucci-kampagne møder skarp kritik

Tigre er ikke modeaccessories og fotorekvisitter, lyder det fra flere dyreorganisationer, der kritiserer det internationale modehus Gucci for deres seneste kampagne.

Tigrene hyldes i disse dage hos modehuset Gucci, der i reklamer og på deres sociale medier hylder det kinesiske ’Tigerens År’ ved at have en smuk tiger i deres seneste reklamekampagne.

Reklamerne har fået flere internationale dyreorganisationer til at rejse kritisk af modehuset. De finder Guccis brug af tigre respektløs.

– Vi bør bruge ’Tigerens År’ på at skabe opmærksomhed omkring, at tigre skal respekteres og beskyttes, i stedet for at bruge dem som fotorekvisitter, siger Stephanie Kruuse Klausen fra World Animal Protection Danmark.

Gucci understreger, at tigre og modeller ikke har været i samme rum, men at man har indsat optagelserne af tigrene digitalt i reklamerne. Ydermere har de samarbejdet med en amerikansk dyreorganisation for at sikre, at dyrene ikke led overlast.

World Animal Protection Danmark mener dog ikke, at det ændrer problematikken i brugen af tigre i reklamerne:

– Selv om billederne og videoerne er lavet digitalt, så sender Gucci et dårligt signal ved at portrættere tigre som kæledyr og luksus-accessories. Hvad enten dyrene er indfanget fra naturen eller avlet under problematiske forhold i fangenskab, lider de under det unaturlige liv, det er for en tiger at blive tvunget til at posere på billeder. Når man udstiller tigrene som fotorekvisitter, så blåstempler Gucci jo netop brugen af tigre til fotorekvisitter, udtaler Stephanie Kruuse Klausen.

I dag er der blot cirka 3.900 tigre tilbage i naturen. Til sammenligning menes der er at leve omkring 10.000 tigre i fangenskab alene i USA, hvor det fortsat er tilladt at holde dyrene som kæledyr eller bruge dem til underholdning, som det blandt andet er portrætteret i Netflix serien ’Tiger King’.

Læs også: Filmen ‘House of Gucci’

Regeringen ophæver de sidste corona-restriktioner

Regeringen valgte onsdag at følge Epidemikommissionens indstilling om, at corona ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Dette betyder, at alle nuværende restriktioner ophører den 1. februar, og samfundsaktiviteten kan vende tilbage uden restriktioner. Der vil dog stadig være hjælp at hente for virksomheder, der oplever nedgang i omsætningen.

Dele af dansk erhvervsliv har igen haft en vinter, som har budt på nedlukninger og restriktioner på grund af en ny variant af corona. Men nu ophæves de sidste restriktioner for virksomheder landet over.

Det er blevet besluttet, at kategorisering af covid-19 som samfundskritisk sygdom ikke videreføres efter den 31. januar 2022. Det betyder, at hele dansk erhvervsliv nu igen kan åbne dørene op for kunder og gæster fra den 1. februar.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

– Det er en stor dag for danskerne og ikke mindst for dansk erhvervsliv. Igen har fællesskabet vist sit værd, og vi kan smide restriktionerne over bord og holde gang i det opsving, som dansk økonomi står midt i. Jeg ved, at mange danske erhvervsdrivende har set frem til denne dag, hvor de igen kan åbne dørene for kunder og gæster. Men det er også vigtigt, at vi nu får alle godt med ud på den anden side. Derfor er der selvfølgelig hjælp at hente for de virksomheder, som lige skal have smurt motoren efter nedlukningerne.

Dette gælder fra den 1. februar:

  • Serveringssteder med videre kan holde åbent uden restriktioner ift. lukketider, arealkrav og salgstider for alkohol.
  • Nattelivet kan åbne igen.
  • Mulighed for salg af alkohol i detailhandlen efter klokken 22.00.
  • Spillehaller, kasinoer, lege- og badelande kan åbne igen.
  • Forsamlingshuse og selskabslokaler kan åbne for private fester.
  • Der kan afholdes messer, foredrag og konferencer uden deltagerloft.
  • Ingen krav om mundbind og coronapas for kunder og medarbejdere i butikker, restauranter og det øvrige erhvervsliv.
  • Fortsat hjælp til udsatte virksomheder og selvstændige

Selvom alle restriktioner nu bliver ophævet, er der stadig mulighed for at søge kompensationsordningerne for faste omkostninger og selvstændige med videre frem til og med den 28. februar. Det vil sige, at hvis en virksomhed på trods af genåbningen fortsat oplever en nedgang i omsætningen på mere end 30 pct., så er det muligt at søge om kompensation. Samtidig vil regeringen under arrangørordningen give mulighed for en omstillingsperiode på 14 dage, under forudsætning af at dette kan statsstøttegodkendes.

Den generelle lønkompensationsordning er desuden gældende frem til den 15. februar 2022.

Med ophævelsen af restriktionerne vil der ikke længere være mulighed for at lukke sin virksomhed frivilligt ned for at opnå kompensation, da der nu ikke længere er begrænsninger, som afholder virksomheder fra at drive forretning.

vin, wine
Fra på tirsdag er Danmark ‘normal’ igen … (Foto: Pexels)

Læs også: Coronaens mange sider

Anders Agger som skuespiller

Onsdag kom det frem, at bogen ‘Meter i Sekundet’ af Stine Pilgaard udgivet på forlaget Gutkind bliver filmatiset af Hella Joof. Men det kom også frem, at Anderws Agger får rolle i  filmen.

Det var Nordisk Film og instruktør Hella Joof der onsdag offentliggøre det allerførste navn i castet til filmatiseringen af Stine Pilgaards prisvindende roman ‘Meter i Sekundet; en komedien om Maries rejse fra København til Velling, og får dem der har læst husker man også, at Anders Agger er med. Men nu vil han også optræde i fimen, hvor han skal spille sig selv.

Filmen går i optagelser i Ringkøbing-Skjern Kommune den 21. marts 2022 og forventes at have premiere i de danske biografer i vinterferien 2023.

Læs også: Boginspiration: Fem på stribe

Det legendariske boyband Blue vender tilbage til Danmark

Det er med stolthed, at vi kan præsentere det engelske boyband Blue som en af de særlige musikalske juveler til den kommende sommers Vi Elsker 90’erne-tour med shows i syv byer i hele Danmark. Blue har ikke optrådt i Danmark siden starten af 00’erne, så der er lagt op til et glædeligt, festligt og hjertesmeltende gensyn for publikum. Det bliver en magisk sommer.

Vi er tilbage efter nogle vanskelige år, og satser på, at 2022 bliver et år vi kan kalde genforeningen med en magisk sommer, med plads til at give minderne frit løb igen.

For ikke nok med, at vi igen kan feste helt normalt, så forener vi også 90’er-minderne med nyere navne, som bydes velkommen på plakaten til alle vores traditionelle shows.

Et af disse nye navne er engelske Blue, der med sine 13 millioner solgte albums på verdensplan, 11 top-10-hits og tre albums på toppen af hitlisterne i hjemlandet i starten af 00’erne, må betegnes som en sand pop-sværvægter.

Blue er alt, hvad du elsker ved Boybands – sprøde poptoner og lækre mænd! Du kender allerede deres største hits ‘All Rise’, ‘Too Close’ og ‘Guilty’, der alle toppede som nummer ét i Storbritannien. Det velsyngende engelske boyband udgav i alt ​​16 singler over en fireårig periode.

Blue består af Simon Webbe, Lee Ryan, Duncan James og Antony Costa, og har ud over deres egne udgivelser også arbejdet sammen med en række af de absolut største kunstnere indenfor musikverdenen i form af Stevie Wonder, Lil’ Kim og ikke mindst Sir Elton John som de med sidstnævntes uforligneligt smukke “Sorry Seems to be the Hardest Word” havde et megahit.

Uanset om du var seks, seksten eller seksogtyve: Hvis 90’ernes tidstypiske boybands ramte dit hjerte, så må du ikke gå glip af dette års fedeste fest med Blue som et af de helt store navne.

– Det er et musikalsk og stilmæssigt scoop, at Blue er blevet en del af vores festlige familie, og bookingen afspejler, at vi i højere grad inddrager 00’erne i vores festival. Det har krævet en del arbejde at få dem med på hele touren, ikke mindst med tanke på, at de spiller udsolgte soloshows i bl.a. England og Australien, men nu er det lykkes og jeg glæder mig til sammen med publikum endelig at opleve dem igen i Danmark, udtaler Riffi Haddaoui.

Vi Elsker vil i år præsentere et line-up vildere end nogensinde før, og hvor en række af disse fantastiske navne til 90’er og 00’er-karavanens 2022-tour annonceres indenfor ganske kort tid. Når alle navne er offentliggjort, vil der til sidst være listet op til 25 af de bedste artister, der henrykkede unge i hele verden fra scener og på dansegulvene i 90’erne og 00’erne.

Billetsalget til alle syv shows er startet og foregår via Ticketmaster her.

Fakta:

Tourplan:

21. maj: Rødovre
4. juni: Aalborg
13. august: Næstved og Hillerød
20. august: Aarhus og Holstebro
27. august: Odense
Om de enkelte shows:

Antal artister og DJ’s (cirka): 25
Tilskuertal: 7.000-18.000

Allerede offentliggjortekunstnere:

Coolio
East17
Toy-Box
Pulsedriver
Dario G
Paradisio

blue
De sagde vi aldrig fik ungdommen tilbage … Men de tog fejl! – Det er årets slogan og Vi Elsker 90’erne står inde for hvert et ord. (Foto: PR)

Læs også: Januars kulturguide

Niels Brock bryder med traditionel undervisningsform

Flex mellem online og klasse: Niels Brock bryder med traditionel undervisningsform og tilbyder helt nye muligheder til elitesportsfolk. Dansk elitesportsungdom får fremover langt bedre muligheder for at forene topsporten med en uddannelse på handelsgymnasiet Niels Brock i København.

Det sker, når Niels Brock efter sommerferien introducerer en ny studieretning for HHX-elever, der markant forbedrer studiemulighederne for de ambitiøse og ofte travle unge elitesportsfolk. Uddannelsen er en blanding af fysisk fremmøde, med gruppearbejde, diskussioner og opbygning af de sociale relationer på Niels Brock og et målrettet online-forløb, som den enkelte elev tager, når det passer med træningen, rejserne, kampene og stævnerne. Med andre ord: en hybrid uddannelsesform, der kombinerer fremmøde-aktiviteter med varieret online-undervisning.

Niels Brock, der er kendt for nytænkning og internationalt perspektiv, har fået tilladelse fra Undervisningsministeriet til, på forsøgsbasis, at bryde med den traditionelle undervisningsform og tilbyder nu unge elitesportsfolk en fleksibel tre-årig HHX handelsgymnasial uddannelse med 60-80 procent online undervisning og 20-40 procent fysisk fremmøde.

Niels Brock har i forvejen knap 250 elitesportsfolk skrevet ind på skolens eksisterende HHX-eliteidrætslinje, der er udviklet i samarbejde med elitesportsorganisationerne Team Danmark og Team Copenhagen. Dermed har handelsgymnasiet god føling med sportsungdommens særlige udfordringer med at følge en normal fremmøde-undervisning. Samtidig har man noteret sig den høje selvdisciplin, som hhx-eleverne på eliteprogrammerne har.

– Elitesportseleverne er meget målrettede, og vi oplever behov for en mere fleksibel uddannelsesform, der tager hensyn til deres livssituation, forklarer digitaliseringschef og projektleder på HHX Hybrid, Gitte Vestergaard, der håber på længere sigt at kunne udvide hybrid-undervisningen til andre elevgrupper.

Niels Brock er blevet bekræftet i det nye format under Covid-19-nedlukningerne i 2020 og 2021, hvor fleksibel online-undervisning har vist sig at passe langt bedre til denne gruppe elevers hverdag end skolegang fem dage om ugen.

– Det kan være svært at møde op hver mandag til fredag, hvis man som sportsudøver har forpligtelser med træning og turneringer hjemme og i udlandet, konstaterer Gitte Vestergaard.

Niels Brock har stor fokus på, at hybrid-udbyttet bliver mindst lige så stort som ved et vanligt handelsgymnasialt forløb.

– Formen stiller store krav til pædagogikken, hvorfor vi har udviklet særlige måder at arbejde med hybrid-formatet, som vores undervisere er trænet i, slutter Gitte Vestergaard.

Undervisningen, når eleverne møder fysisk ind på Niels Brock, vil indeholde et minimum af vanlig klasseundervisning og er i stedet for eksempelvis øvelser og gruppearbejde. Det gælder ikke mindst i 1.g, hvor det er et selvstændigt formål at opbygge velfungerende samarbejds- og sociale relationer mellem eleverne.

Læs mere her

niels brock
Niels Brock bryder med traditionel undervisningsform … (Foto: Niels Brock)

Læs også: Ny kortlægning afslører, hvad der bremser unge uden uddannelse

Dagens billede: En god nyhed

Fredagsfjol: 2 gange cuteness

· Mere fra samme kategori ·