Læs også:

Close
computer dankort forbrug

NEWS: Mange danske internetdomæner beslaglagt

Nyheder  | 

Mange danske internetdomæner beslaglagt · Rekordhøj ferieaktivitet i Billund Lufthavn · 54-årig mand fundet død i vandet ud for Vilstrup Strand · Juli-konkurser tilbage i niveau efter hop i maj og juni · Solgte hash men glemte hund · Dagens billede: Farvel til det grønne

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mange danske internetdomæner beslaglagt

340 danske internetdomæner med relation til investeringssvindel er nu beslaglagt. National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har beslaglagt 340 danske domænenavne. Domænerne kan alle sættes i forbindelse med omfattende investeringsbedrageri, som efterforskes af NSK.

I de seneste år har politiet oplevet en stigning i antallet af anmeldelser fra borgere, der med løfter om store gevinster er franarret store pengebeløb af kriminelle. En af de mest benyttede metoder til at få ofrenes opmærksomhed på, har været at anvende kendte eller succesrige personer som blikfang via annoncering på sociale medier eller på søgetjenester, hvorfra ofrene er blevet dirigeret videre til falske websider.

Via de bagvedliggende falske websider er ofrene lokket til at foretage indbetalinger i den tro, at de foretog en investering, men i virkeligheden har de overført penge til kriminelle.

Med beslaglæggelserne overtager politiet rettighederne til de danske domæner. På den måde forhindres det, at de forurettede bliver ledt videre til de bagvedliggende svindelsider.

Fungerende politiinspektør i NSK, Christian Jakobsen, udtaler:

– Vi har efterforsket målrettet med at kortlægge og dokumentere indholdet af websiderne og efterfølgende præsenteret retten for det nødvendige grundlag for beslaglæggelse. Det har givet os mulighed for at beslaglægge domænerne, som nu er overtaget af politiet.  Med beslaglæggelserne har vi brudt et led i svindelkæden og dermed været med til at begrænse de kriminelles muligheder for at fortsætte svindlen mod uskyldige borgere.

Beslaglæggelserne er et vigtigt skridt i kampen mod investeringssvindel, men det kan ikke stå alene. Det er stadig nødvendigt med grundig efterforskning i sagerne og at folk generelt er påpasselige, når de bruger penge på internettet, fortsætter Christian Jakobsen:

– Det er vigtigt, at vi i sager som disse ser på alle de muligheder, vi har. Vi kan via forebyggelse dæmme op for yderligere svindel, men det er også nødvendigt med en grundig efterforskning, hvor vi undersøger, om nogen kan stilles til ansvar for kriminaliteten, og at vi undersøger, om vi kan sikre de forurettedes værdier. Samtidig kan vi ikke understrege nok, at det er ekstremt vigtigt, at folk er påpasselige med deres adfærd på nettet. Hovedreglen er, at hvis tilbuddet virker for godt til at være sandt, så er det som regel for godt til at være sandt.

Læs mere om gode råd til at undgå investeringssvindel her

computer dankort forbrug
340 danske internetdomæner med relation til investeringssvindel er nu beslaglagt … (Foto: Pexels)

Læs også: Sådan beskytter du dig mod svindel på Instagram

Rekordhøj ferieaktivitet i Billund Lufthavn

Erhvervslivet er gået på ferie, og nu rejser rekordmange passagerer af sted til sydens sol via Danmarks andenstørste lufthavn. SUN-AIR er på vej tilbage på platformen i Billund, og der er nyt fragtflyselskab på vej til fragtcenteret i lufthavnen.

Aktiviteten i alle lufthavne er utrolig høj. Nogle steder er aktiviteten så høj, at der bliver sat en kapacitetsgrænse. Det har affødt aflysninger fra eksempelvis KLM til Amsterdam, Lufthansa til Frankfurt og British Airways til London. Det og det faktum, at SAS har strejket, har betydet, at der potentielt kunne have været endnu flere passagerer i Billund Lufthavn.

Alligevel rammer Billund Lufthavn en ny tårnhøj passagerrekord. Der er gået 515.060 passagerer igennem i juli. Det er første gang nogensinde, at der er gået mere end en halv million passagerer igennem terminalen på en måned. Det er en vækst på 21,3 procent ift. juli 2019.

– Der er stor travlhed i luftfarten, og det er ikke alle lufthavne, der er gearet til det efter den hårde coronatid. Vi håber for alle, at der snart kommer styr på flowet i alle lufthavne igen. Men på trods af travlhed og dermed aflyste fly og enkelte strejkeramte charterflyvninger med SAS, rammer vi en ny ’all time high’. Endda med en to-cifret vækstrate. Og det er vi heldigvis gearet til i Billund Lufthavn. Flyselskaberne har udvist stor tiltro til Billund Lufthavn og Vestdanmark, og det bliver i den grad besvaret af danskerne, der rejser mere end nogensinde før, fastslår Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.

120 direkte destinationer fra Billund Lufthavn … Juli har bragt gode nyheder med sig på passagersiden, hvor SUN-AIR har meldt deres ankomst tilbage på platformen fra den 5. september med deres rute til London City.

Turkish Airlines har ikke fløjet i vinterhalvåret siden 2019, men det gør de igen fra den kommende vinter. Det udvider udbuddet til attraktive vinterferiemål på eksempelvis Bali, Maldiverne og Bangkok, men det åbner også op for erhvervslivet og deres forretninger i Asien.

– SUN-AIR er tilbage på platformen igen fra september, hvilket de erhvervsrejsende især glæder sig til. Derudover har vi her i juli fået bekræftet, at Turkish Airlines fortsætter med at flyve ind i vinterhalvåret igen. Det har de ikke gjort under corona. Så det er dejligt, at de er tilbage, da deres vinterflyvninger er attraktive både over for ferierejsende til eksempelvis Maldiverne, for de erhvervsrejsende, men også i høj grad for de herboende tyrkere, fastslår Jan Hessellund og understreger:

– Vi har omkring 20 procent flere destinationer, end vi havde i 2019, og næsten alle flyselskaber og ruter fra det ‘gamle’ netværk er tilbage. Så vi kan sagtens sætte to streger under, at vi er tilbage på og over niveauet for 2019.

Sommerferien er sat ind, og det ses også altid på luftfragten, men Billund Lufthavn går stadig ud af juli med et fint niveau, hvor der er blevet fragtet 5.977 tons via Billund Lufthavn, hvilket dog er en nedgang på 7,4 procent.

Derudover har endnu et fragtflyselskab meldt deres ankomst i Billund Lufthavn. Fra den 3. august starter Virgin Atlantic Cargo op med tre ugentlige rotationer.

– Der er fortjent sommerferie i Cargo Center Billund, som har knoklet og stadig knokler for at levere den bedste service for alle vores kunder. Og der kommer hele tiden nye kunder til. Senest har Virgin Atlantic Cargo meldt deres ankomst, så dem ser vi frem til at byde velkommen den 3. august, afslutter Jan Hessellund.

Se tallene fra juli 2022 her.

billund lufthavn
Flotte trafiktal fra Billund Lufthavn … (Foto: PR)

Læs også: Kender du begrebet flyskam

54-årig mand fundet død i vandet ud for Vilstrup Strand

Den 54-årige har været meldt savnet fra den 23. juli, da han ikke var kommet hjem fra en sejltur. Syd- og Sønderjyllands Politi modtog i lørdags klokken 16.46 anmeldelse om, at en gruppe fiskere havde fundet en afdød person i vandet ud for Vilstrup Strand i Haderslev Kommune.

Afdøde er blevet identificeret. Der er tale om den 54-årige mand, der blev meldt savnet den 23. juli, da han ikke var kommet hjem fra en sejltur på Lillebælt. De pårørende er underrettet. Der skal nu finde ligsyn sted. Der er i forbindelse med fundet af afdøde intet, der dog tyder på, at der foreligger en forbrydelse.

stilling strand
Mand fundet død på Vilstrup Strand … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Ung kvinde druknet i Holbæk Havn

Juli-konkurser tilbage i niveau efter hop i maj og juni

Antallet af konkurser i juli ligger stadig til den høje side sammenlignet med juli sidste år, viser sommerens tal fra Creditsafe Danmark. Til gengæld ser det bedre ud end i både maj og juni, hvor især byggeri og restauration stod for skud.

I alt er 320 selskaber registreret konkurs. Det er 100 færre end i juni, men flere end sidste år samme tid, hvor 249 selskaber gik konkurs. Opgørelsen mangler dog de sidste dage af juli for at fuldende billedet af årets 7. måned.

Især Midtjylland kapper toppen af de høje niveauer fra hhv., april og juni, hvor 108 selskaber gik konkurs. Det tal stabiliserer sig i juli på 69, hvilket er til den lave side for indeværende år.

– Selvom vi mangler et par dages indberetning, kan regionen ånde lettet op – i hvert fald for nuværende, hvor månedstallet ligger under gennemsnittet af årets første 6 måneder, kommenterer Morten Kofoed-Larsen, Creditsafe.

Den region, der slipper billigst igennem juli er Nordjylland, hvor bare 15 selskaber gik konkurs – det er halvt så mange som i sidste måned og på niveau med juli sidste år. Også Syddanmark, Sjælland og Hovedstaden forlader juli med færre konkurser end måneden før, men dog flere end sidste sommer.

Ser vi på brancherne gik det i juni hårdt ud over Bygge og anlæg, der oplevede en pludselig stigning i antallet af konkurser (105). Den udvikling er foreløbigt bremset op, idet antallet er opgjort til 59, hvilket er tæt på en halvering.

Restauranter holder skindet på næsen … Blikket har været rettet mod Overnatning og restauration. Også her kan branchen umiddelbart ånde lettet op – idet niveauet er det samme som i juli sidste år. 22 i år, 23 i juli sidste år.

”Det er positivt i lyset af de mange køkkener, der har skulle afvikle Corona-lån og ikke har kunne skaffe nok personale. Vi må konkludere, at sommerens værter har været dygtige til at få enderne til at mødes – og feriefolket flittige til at nyde masser af god mad. Forhåbentlig har det givet branchen lidt at tære på.

barista, kaffe cafe
Antallet af konkurser er tilbage i niveau … (Foto: Pexels)

Læs også: Nyt partnerskab skal hjælpe med at opbygge Ukraine

Solgte hash men glemte hund

Efter et godt tip om, at der formentlig foregik handel med ulovlige stoffer fredag formiddag på Munkebakken i Næstved, blev to mænd anholdt og sigtet for salg af euforiserende stoffer. Da de to mænd første gang fik øje på politipatruljen stak de imidlertid af, men efterlod deres hund bundet til et bord. Desuden havde de smidt nogle klumper med hash fra sig.

Så betjentene ventede et kvarters tid sammen med hunden, hvorefter de to mænd vendte tilbage, hvor de blev anholdt og sigtet. Det drejer sig om en 17-årig ung mand og en 42-årig mand – begge fra byen.

hund
Politiet ventede bare ved hunden, så kom de to mænd retur og kunne anholdes … (Foto: Pexels)

Læs også: Politiet fandt hash på Roskilde Festival

Dagens billede: Farvel til det grønne

· Mere fra samme kategori ·