Læs også:

Close
ikea

NEWS: IKEA hylder istandsættelse og genbrug på Black Friday

Nyheder  | 

IKEA hylder istandsættelse og genbrug på Black Friday · To mænd dømt for omfattende økonomisk kriminalitet · Udstilling om Vilhelm Lauritzen Arkitekter åbner i dag på DAC ·  RAAW Alchemy rebrander og laver diamantskattejagt · Jul i Tivoli åbnes · Dagens billede: En vigtig sejr · Fredagsfjol: Klar til en god fredag 🤣

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

IKEA hylder istandsættelse og genbrug på Black Friday

Den historisk høje inflation får ikke IKEA til at gå i sort eller tilbudsgult på Black Friday. I stedet intensiverer møbelvirksomheden sit fokus på at fremme et mere cirkulært forbrug ved at inspirere til istandsættelse og videresalg af brugte møbler.

Når slagtilbuddene står i kø den 25. november på Black Friday, bliver det igen uden IKEA. I stedet for store rabatter på nye møbler og boligtilbehør, opfordrer IKEA til at skrue op for genbrug med en stribe initiativer måneden ud.

Under overskriften ’Lad os sammen spilde mindre’ vil varehusene blive fyldt med inspiration til, hvordan kunder kan give brugte møbler nyt liv. Blandt andet gæster nogle af landets populære DIY influencer IKEAs genbrugsunivers CIRKULÄR, hvor de giver kunderne tips og tricks til at opfriske den slidte kommode eller sofabordet med mange år på bagen.

Ifølge Christian Mouroux Pedersen, der er Country Communication and Sustainability Manager hos IKEA Danmark, er det vigtigere end nogensinde at holde fast og gå den grønne vej på Black Friday.

– Klimakrisen er mere alvorlig end nogensinde, og vi skal passe på planeten. Derfor holder vi fast i vores langsigtede strategi, der handler om at inspirere til et mere bæredygtigt og cirkulært forbrug, siger Christian Mouroux Pedersen og uddyber:

– Måden vi forbruger på skal ændre sig, og hos IKEA har vi også et ansvar for at skubbe på udviklingen mod et mere bæredygtigt forbrugsmønster. Vi håber at inspirere danskerne til at se muligheder i noget de måske ellers havde kasseret – ofte kan lidt maling eller små kreative justeringer gøre, at man selv eller andre kan have glæde af sine gamle møbler mange år frem, siger Christian Mouroux Pedersen.

IKEA har forpligtet sig til at blive en klimapositiv forretning i 2030. Det indebærer blandt andet, at alle produkter til den tid skal være designet til at blive genbrugt, repareret eller genanvendt – i dag består 60% af IKEAs produkter af fornybare materialer og 10 % af genanvendte materialer.

Cirkulært forbrug vinder frem … Sidste år benyttede IKEA også Black Friday til at slå et slag for et mere cirkulært forbrugsmønster. Da lykkedes det blandt andet at få mere end 3000 brugte produkter tilbage via servicen Gensalg, så de kunne blive solgt igen og få et nyt liv – i et nyt hjem.

– Det er utrolig positivt, at vi kan se, at vores kunder rent faktisk er villige til at bidrage til den bæredygtige omstilling, når vi stiller muligheden til rådighed. Derfor bliver vi ved med at udvikle løsninger, der skal inspirere til at gå den cirkulære forbrugsvej.

Ifølge Christian Mouroux Pedersen er genbrugstankegangen ikke kun vigtig af klimahensyn. Der er også en økonomisk gevinst ved at handle brugt fremfor nyt i en tid med historisk høj inflation.

– I en tid hvor vilde prisstigninger har ramt alle danskere, er det mere oplagt end nogensinde at kigge på, hvordan levetiden på ens møbler kan forlænges. Vi skal gøre det nemmere og mere tilgængeligt for forbrugerne at forlænge levetiden på deres møbler. For eksempel ved at pifte dem op, så man ønsker at beholde dem længere selv eller ved at sælge dem tilbage, så andre kan få gavn og glæde af dem, slutter Christian Mouroux Pedersen.

ikea
IKEA kommer med en særkollektion … (Foto: PR)

Læs også: 10 gode Black Friday råd

To mænd dømt for omfattende økonomisk kriminalitet

To mænd på 57 år og 61 år fra Hedensted og omegn blev i går ved retten i Horsens idømt fængselsstraffe på henholdsvis 4 og 2 ½ år for at have begået omfattende økonomisk kriminalitet.

Begge mænd har siddet varetægtsfængslet siden september sidste år, og den nu afsluttede retssag, der har varet 11 retsdage, har været omfattende med over 100 tiltalepunkter i anklageskriftet.

Den 61-årige mand blev i retten dømt for at have oprettet falske identiteter og flere firmaer ved brug af de falske identiteter. Manden, der tidligere er idømt konkurskarantæne, fik på den måde mulighed for igennem firmaerne at lave kreditbedragerier. Han brugte blandt andet de falske identiteter til at optage lån, lease og låne for eksempel biler og gravemaskiner samt til køb af blandt andet IT-produkter. For det blev den 61-årige idømt 4 års fængslet og frakendt retten til at deltage i ledelsen af erhvervsvirksomhed. Han blev i alt dømt for at have begået økonomisk kriminalitet for cirka 7 millioner kroner.

Den 57-årige mand blev dømt for finansieringssvindel, hvor han formåede at få privatpersoner til at overføre penge til brug for udbetaling på et hus, som den 57-årige dog hverken havde evne eller vilje til at opnå finansiering til. De pågældende privatpersoner mistede på den måde deres penge. Han blev også dømt for misbrug af de falske identiteter, som den 61-årige havde oprettet, i forbindelse med kreditaftaler og optagelse af lån. Den 57-årige blev for det idømt 2 ½ års fængsel og frakendt retten til at deltage i ledelsen af en erhvervsvirksomhed. Han blev i alt dømt for at have begået økonomisk kriminalitet for ca. 3 mio. kr.

Både den 57-årige og den 61-årige blev fængslet efter dom. Den 61-årige modtog sin dom, mens den 57-årige udbad sig betænkningstid.

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Anna Truelsen.

computer tastatur
To mænd dømt for omfattende økonomisk kriminalitet … (Foto: Pexels)

Læs også: Her er der flest sigelser af økonomisk kriminalitet

Udstilling om Vilhelm Lauritzen Arkitekter åbner i dag på DAC

Bogen ‘Moderne i 100 år – Vilhelm Lauritzen Arkitekter’ udfolder fortællingen om den danske velfærdsstats udvikling igennem Vilhelm Lauritzen Arkitekters mangfoldige praksis. Det er en historie om visionære idéer og storslåede værker, der er stærke nok til at holde sig relevante igennem et århundrede.

Vilhelm Lauritzen Arkitekter indtager en særlig position i skandinavisk arkitektur, idet tegnestuen i kraft af en ubrudt praksis i 100 år er jævnaldrende med den nordiske modernisme. Tegnestuens bygninger afspejler idealet om, at god arkitektur, der tidligere var for eliten, nu skulle være folkelig. Det ses i modernistiske ikoner som Københavns Lufthavn, Radiohuset, Daells Varehus og Folkets Hus (idag VEGA) og helt frem til i dag, hvor Vilhelm Lauritzen Arkitekter står bag byggerier som DR Byen, Krøyers Plads og det kommende supersygehus i Hillerød.

Dansk Arkitektur Center DAC åbner udstillingen ‘Vores arkitektur’ i dag den 18. november, hvor nogle af de mest ikoniske bygninger, Vilhelm Lauritzen Arkitekter har skabt præsenteres.

moderne 100 år bog
En spændende bog og udstilling for alle, der interesserer sig for arkitektur … (Kollage: MY DAILY SPACE)

Læs også: Fem på stribe: Boginspiration til dig

RAAW Alchemy rebrander og laver diamantskattejagt

Det danske beautybrand RAAW Alchemy, som fornylig har rebrandet, kommer nu med en sjov nyhed, nemlig at man kan blive den heldige vinder af en diamant i deres nylancerede produkt; Calming Blue Balm.

Udover at finde skønheden på bunden af en krukke, kan man nu også finde en diamant. RAAW Alchemy udlodder nemlig tre diamanter, som hver især befinder sig i en krukke med den ikoniske Calming Blue Balm.

– Da jeg startede RAAW, håndlavede jeg alle produkterne selv – jeg havde en lille hjemmelaboratorium, hvor jeg kunne lave alt. Min far var altid nysgerrig, da jeg lavede produkter, og en dag så han på mig hæld flydende læbepomade i små krukker. Ud af det blå sagde han ‘Hvorfor ikke satte du en diamant i en af ​​dem?’ Jeg kunne ikke helt forstå hvad han mente. ‘Nå, vi laver en begrænset udgave kaldet The Diamond Game, så laver vi en lille film, hvor vi ser diamanten blive sat ind i en læbepomade og derefter fyldt og pakket, så går alle læbepomaderne i en stor glasbeholder og så ved folk det et eller andet sted i det her container, er der en diamant. Som Charlie og Chokoladefabrikken med Den Gyldne Billet, forklarer Trice Angie Christiansen, grundlægger af RAAW Alchemy.

Vil du være den heldige vinder af en diamant til en værdi på 4.500 kroner, starter diamantskattejagten i uge 48 (fra på mandag) i skønhedsafdelingen i Magasin du Nord, på magasin.dk og på raawalchemy.dk. Måske en god og anderledes gaveide til dig selv eller en du holder af.

raaw alchemy balm
Måske du kan finde en diamant i en af de lækre balms … (Foto: PR)

Læs også: Novemberfund

Jul i Tivoli åbnes

I morgen lørdag den 19. november åbner Jul i Tivoli for 28. gang. Som altid bliver Tivolis store juletræ foran Koncertsalen tændt på åbningsdagen. I år er det Julemanden, som tænder lyset sammen med revylegenderne Lisbeth Dahl og James Price, der medvirker i næste års Tivolirevy. Portene til Tivoli åbnes klokken 11.00, og juletræet foran Koncertsalen tændes klokken 16.30. Jul i Tivoli er åbent til og med 31. december.

Det 14 meter høje juletræ foran Koncertsalen er blevet pyntet til den helt store guldmedalje af fem Tivoli-medarbejdere de seneste seks dage. Og mens de har knoklet for at blive færdige med at pynte træet, har de kunnet dufte hyacinter, gran og gløgg, som er blevet smagt til efter alle kunstens regler.

Lisbet Dahl der ser frem til at trække i håndtaget så juletræet stråler siger:

– Jeg er totalt juleelsker, så det bliver skønt at tænde lyset på juletræet og dermed begynde på julen hurtigst muligt. Jeg elsker at klippe og lave julegodter og har hvert år fuld hus til min julefrokost, så julen kan bare komme an – jeg kan næsten ikke vente, ha ha.

Årets anden juletræstænder og komponist James Price siger:

– Jeg glæder mig også rigtig meget til at tænde lysene på juletræet og dermed være med til at sætte julen i gang i København. Julen er en dejlig tid, hvor de fleste af os samles, stopper lidt op og hygger os med familie og venner. Lisbeth og jeg nyder også julen og tager det som et tiltrængt pusterum, inden vi for alvor går i gang med næste års Tivolirevy, men først skal der altså jules.

Tivolirevyen vender tilbage til Glassalen i 2023. Lisbet Dahl, der ubestridt er en af Danmarkshistoriens mest succesfulde og erfarne revyinstruktører og -skuespillere, står i spidsen for Tivolirevyen. Hun skal, sammen med resten af holdet der består af Linda P, Andreas Bo, Carsten Svendsen, Nicolai Jørgensen og James Price, puste fornyet energi i revyen. Ambitionen er klassisk revy med aktuel kant. Tivolirevyen får premiere den 1. juni 2023.

Julen i Tivoli er præcis, som den plejer. Duft af gløgg, nisser og julekugler i alle farver fylder igen i år forlystelseshaven, så gæsterne traditionen tro sætter julen i gang med et skud rendyrket, Tivoli’sk julehygge. Blandt årets nyheder bliver Julemandens nye hus, som opføres på Plænen med udsigt ud over julelandsbyen Bjældevang. Der er gensyn med balletklassikeren Nøddeknækkeren i Koncertsalen med kostumer og scenografi af Dronning Margrethe.

Når kulden og mørket sænker sig over København, tændes der for hyggen i Tivoli, og duften fra hyancinter blander sig lifligt med gløgg, nyristede mandler og frisk pyntegran. Lyden af barnelatter, bjældeklang og knasende julegodter fylder luften. Julesæsonen bliver, med sne på grantræerne, skudt i gang i morgen den 19. klokken 11.00, når Julemanden, Pjerrot, Tivoli-Gardens Tambourkorps og Tivoli Pocket Brass ønsker de første gæster glædelig jul.

jul julemand tivoli
Julemanden kan du også opleve i Tivoli … (Foto: PR)

Læs også: Lav selv Cakenhagens egne flødeboller

Dagens billede: En vigtig sejr

Fredagsfjol: Klar til en god fredag 🤣

· Mere fra samme kategori ·