
Verdens bedste peanutkaramel flødeboller
Vi har vristet opskriften på peanutkaramel flødebollen ud af chefkonditor hos Cakenhagen Torben Bang, så nu kan du lave den selv
Da bogen Cakenhagen blev lanceret i foråret i Tivoli, var der dækket op med det vildeste kagebord i de fine lokaler i Tivoli. DER – lige der – skulle jeg vælge mellem alle de smæskende lækre ting, for man kan jo desværre ikke klare dem alle. Jeg valgte den her flødebolle (okay måske smagte jeg en ting mere). Og den smager fantastisk. Siden har jeg tænkt på den flere gange. Og også været forbi og få igen. Men nu har jeg fået opskriften – den er ikke nem. Men helt sikkert værd at bruge en eftermiddag på.

Der bliver cirka 25 flødeboller, virker det som for stort et antal kan du jo for eksempel halvere.
OBSLav helst karamellen dagen før (se længere nede) …
Det skal du bruge
1 portion kransekagebunde
(Grundopskrift)
Cirka 25 bunde
Ingredienser
200 gram marcipan
80 gram sukker
60 gram æggehvider (pasteuriserede)
Peanuts
Sådan gør du
Bland marcipan og sukker, og rør æggehviderne i lidt ad gangen.
Fyld massen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt bundene ud på en bageplade med bagepapir (cirka 5 centemter i diameter).
Tryk 4-5 peanuts ned i kransekagebundene, inden de bages.
Bag dem ved 180 grader, til de er gyldne (cirka 6-8 minutter)
Peanutkaramel
(Laves dagen før)
Ingredienser70 gram sukker
50 gram glukose
150 gram fløde
60 gram crunchy peanutbutter
2 gram fint salt
1 gelatineblad
Sådan gør du
Udblød gelatinen i koldt vand.
Kog fløden op med glukosen og salt.
Opløs gelatinen heri. Karamelliser sukker i en tykbundet gryde, til det har en gyldenbrun farve.
Skru ned for blusset. Tilsæt peanutbutter, og rør det ud i karamellen.
Hæld den varme fløde over karamellen, og rør til ensartet masse. Stil karamellen til afkøling.

Flødebolleskum
Karamelvand:
20 gram sukker
130 gram vand
Sådan gør du
Karamelliser sukker og vand i bunden af en gryde.
Hæld vandet på, og lad det koge, indtil al karamel er opløst.
Stil til afkøling.

Sukkerlage
Ingredienser200 gram sukker
125 gram vand
160 gram lys sirup
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde.
Kog op til 120 grader.
Tag lagen af varmen.
Æggehvidemasse:
Ingredienser
130 gram karamelvand
20 gram tørrede æggehvider
Tag 130 gram af karamelvandet, og bland det med de tørrede æggehvider, og blend med en stavblender.
Pisk massen op til let skum.
Når sukkerlagen er afkølet til 105 grader, piskes den forsigtigt i æggehvidemassen.
Pisk skummet luftigt og stift.
Fyld skummet i en sprøjtepose med en rund tylle.
Sprøjt skummet på de afkølede kransekagebunde.
Sprøjt lidt af peanutkaramellen ind i midten af skummet fra toppen.
Stil flødebollerne i køleskabet.

Pynt
Ristede peanuts
Kakaonibs
Flagesalt
Sådan gør du
Dyp flødebollerne i tempereret karamelchokolade. Drys dem med en blanding af ristede peanuts, kakaonibs og lidt saltflager.
Stil dem tilbage i køleskabet, indtil chokoladen har sat sig.
Sådan ser bogen ud, hvis du gerne vil have fingrene i alle opskrifterne:
Læs også: