Læs også:

Close
mannequin, dukker, sale (Foto: Unsplash)

Black Friday – 10 gode råd

Kultur  | 

Black Friday er en dag mange bruger til at få købt årets julegaver eller bare til at forkæle sig selv med produkter til nedsat pris. Vi har samlet nogle gode råd, så du ikke farer vild i mængden af tilbud

Black Friday er gennem årene blevet så populær, at den kan betegnes som en af årets største shoppedage. Både butikker og hjemmesider bugner med gode tilbud og reklamerer med rabatter i stakkevis.

Friday Fun Facts
Black Friday afholdes altid fredagen efter den amerikansk fejring af Thanksgiving.

Fænomenet stammer fra USA, og navnet er oprindeligt fra Philadelphia. Hvor det blev brugt til at beskrive den voldsomme trafik af fodgængere og billister, der var dagen efter Thanksgiving, der fejres om torsdagen.

Siden har det vundet indpas i detailhandlen og lægger navn til denne dag, hvor butikkerne har mange tilbud og mindst ligeså mange handlende.

Black Friday i Danmark

Black Friday kom til Danmark i 2013, hvor forskellige webshops begyndte at indføre det på deres sites. Det blev efterfølgende fuldt op af flere butikker og varehuse, der brugte dagen til er promovere særlige tilbud. I 2015 slog det for alvor igennem i Danmark, hvor mange flere butikker og hjemmesider var med på den billige bølge.

black friday, shopping
Fyldte shoppingposer til Black Friday. (Foto: Unsplash)

10 gode råd til Black Friday shopping

1. Lav en liste med ting du vil købe og hold dig til den. Så kan du nemmere navigere rundt i tilbuddene og kommer ikke til at lave impulskøb.

2. Undersøg butikkens fortrydelses- og returret. Hold øje med om du kan bytte varen og få pengene igen eksempelvis, hvis det er til julegaver.

Friday Fun Facts
9 ud af 10 danskere (92 %) kender dagen.
Og hver femte dansker planlægger at købe ting på dagen.

3. Vær skeptisk. Hvis tilbuddene lyder urealistiske, er de det formentlig også. Black Friday er en af de største dage for cyberkriminalitet.

4. I tråd med ovenstående hold da øje med hjemmesider med mange stave- og sprogfejl. Der er stor sandsynlighed for, at det er udenlandske kriminelle, der har lavet falske hjemmesider.

5. Hold øje med prisen på varen og prisudviklingen. Sammenlign med samme vare i flere butikker. Nogle butikker sætter priserne op i dagene før.

black friday, shopping
Sid klar på tasterne, når de online butikker sender tilbud ud. (Foto: Pexels)

Start tidligt med at planlægge

6. Tilmeld dig butikkernes nyhedsbreve, så du får besked på mail om tilbuddene i god tid og måske kuponer til            brug på dagen.

7. Hold øje med dine favorit butikker på de sociale medier. De ligger ofte diverse tilbud op og belønner kunder,            der følger dem med notifikationer om rabatter.

8. Oplad din telefon så du er klar til en dag på farten og hurtigt kan tjekke og sammenligne sider for tilbud, din            netbank for hævninger, online tilbud og mailboks med nyhedsmails om rabatter.

Friday Fun Facts
71 % planlægger at bruge dagen på julegaveindkøb.
I 2018 handlede danskerne for cirka 2 milliarder kroner.

9. Skab overblikket nogle dage før og stå tidligt op på dagen for at ramme de bedste tilbud både online og i butikkerne.

10. Hvis du planlægger kun at shoppe online, så opret en konto på de forskellige sites nogle dage før. Så går på processen hurtigere ved betalingsoplysninger og køb. På den måde kan du hurtigt komme videre til det næste køb og sparer dermed tid.

Så burde du være klædt på og klar til Black Friday shopping.

Kilde: Forbrugsguiden.dk

Læs også: 

Danske forbrugere har nordisk rekord i online shopping under COVID-19

computer chanel shopping ehandel internethandel købe på nettet (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·