Læs også:

Close
cykel cykle Dansk danmark nyhavn København (Foto: Unsplash)

Folkecykelløbet Tour de København hylder hverdagscyklismen

Nyheder  | 

Folkecykelløbet Tour de København hylder hverdagscyklismen · Nu vil Prehn hjælpe trængte familier med tonsvis af overskudsmad · Dansk Regnbueråd vil gøre op med ‘ekstrem kønsaktivisme i Danmark’ · Google-ingeniør advarede ledelse om robot: Vi har skabt ‘et sansende væsen’ · Dagens video: Er Abekopper farligt?

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Folkecykelløbet Tour de København hylder hverdagscyklismen

Lørdag den 2. juli fra kl. 9-12 kan københavnere, Tour-fans og gæster fra ind- og udland cykle på den 13 km lange Tour-rute. Det sker dagen efter, at de professionelle cykelryttere har kørt den første Tour de France-etape i København.

Tour de København er en hyldest til hverdagscykelismen i verdens bedste cykelby, og helt ekstraordinært vil enkeltstartsruten være afspærret for al anden trafik. Med Tour de København inviterer Københavns Kommune alle til at hoppe på ladcyklen, løbecyklen eller citybiken og opleve en bilfri by klædt i gult. Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding. Overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) stiger selv på cyklen og glæder sig:

Med Tour de France-starten i København ønsker vi at skabe en stor gul folkefest, der fejrer både professionel cyklisme og hverdagscyklisme. Tour de København er en fantastisk mulighed for, at vi alle kan køre den samme rute, som verdens hurtigste cykelryttere har racet gennem dagen inden. På den måde kommer vi i sporene på favoritter som Jonas Vingegaard og Tadej Pogacar. Jeg håber, at så mange københavnere som muligt vil være med, udtaler Sophie Hæstorp Andersen, der også er bestyrelsesformand for Grand Départ Denmark Copenhagen 2022.

Udover at alle inviteres til at deltage i løbet i eget tempo, vil der på dagen være en række særlige ‘løb i løbet’, hvor Københavns Kommune i samarbejde med en lang række partnere hylder foreningslivet, hverdagscykelisterne, det aktive seniorliv og byens mangfoldighed. Det skriver Københavns Kommune Økonomiforvaltningen i en pressemeddelelse.

(Foto: Københavns Kommune Økonomiforvaltningen)
Det er gratis at deltage og kræver ikke tilmelding. (Foto: Københavns Kommune Økonomiforvaltningen)

Læs også: 10 ting, vi hader og elsker ved at cykle

Nu vil Prehn hjælpe trængte familier med tonsvis af overskudsmad

Stigende fødevarepriser i Danmark får fødevareminister Rasmus Prehn til at intensivere kampen mod madspild. Nu kommer han med en direkte appel til danskerne om at støtte det frivillige arbejde med at få overskudsmad fra supermarkederne ud til de mennesker i Danmark, der har mest brug for det. Samtidig nedsætter ministeren en task force, der bl.a. skal se på muligheden for at gøre det lettere at donere overskudsmad. Detailbranchen og madspildsforeninger bakker op.

Alt for mange bakker med tomater, poser med ris og net med appelsiner ender i skraldespanden bag supermarkedet frem for at lande på tallerkenerne hjemme hos danskerne. Det vurderes, at de danske supermarkeder hvert år smider omkring 80.000 tons mad ud. Der bliver i dag leveret en stor og vigtig indsats i dagligvarehandlen for at nedbringe madspildet. Det er den indsats, der nu skal styrkes.

I en tid hvor blandt andet krigen i Ukraine har resulteret i stigende fødevarepriser, er det nødvendigt at tage flere midler i brug, for at hjælpe de danskere der har svært ved at få madbudgettet til at række. Derfor kommer fødevareminister Rasmus Prehn nu i samarbejde med COOP, De Samvirkende Købmænd, FødevareBanken og Stop Spild Lokalt med en direkte appel til danskerne: Meld jer sig som frivillig madredder og engager jer i den lokale madspildsforening!

Hver dag hjælper organisationer som FødevareBanken og Stop Spild Lokalt med at fordele fødevarer, som detailhandlen ikke kan sælge. Men der mangler hænder og ressourcer, hvis det store potentiale skal udnyttes, og flere trængte familier skal hjælpes i denne svære tid. Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Madspild, pose, grøntsager, lykkepose. (Foto: Unsplash)
Danskerne opfordres til at melde sig som frivillig madredder og engagere sig i den lokale madspildsforening. Det kan man for eksempel gøre hos FødevareBanken og Stop Spild Lokalt. (Foto: Unsplash)

Læs også: Madspild for dummies

Dansk Regnbueråd vil gøre op med ‘ekstrem kønsaktivisme i Danmark’

Den nye forening Dansk Regnbueråd har brudt med LBGT+ Danmark, som har været landets mest indflydelsesrige forening for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner. Ifølge medstifter af Dansk Regnbueråd, Marcus Dib Jensen, kendetegnes LBGT-miljøerne i den vestlige verden af en tiltagende ekstremisme.

Det handler blandt andet om, at man accepterer mere end to køn, eller at man går ind for, at børn skal kunne skifte køn. Det, mener vi, er vanvittigt, udtaler Marcus Dib Jensen til TV 2.

Marcus Dib Jensen mener, at børn ikke vil kunne give samtykke til avancerede hormonbehandlinger i forbindelse med et ønske om kønsskifte.

 Børn skal være børn og vente, til de er gamle nok til at forstå konsekvenserne af deres beslutning, siger han.

Et af kernepunkterne for Dansk Regnbueråd er at anerkende kønsdysfori som en psykisk sygdom. Kønsdysfori er et ubehag ved ens biologiske køn, og her skiller vandene mellem den nystiftede forening og LBGT+ Danmark. Det skriver TV 2.

gay homo homoseksuel LBGT+ (Foto: Unsplash)
Marcus Dib Jensen er født som pige efter at have været i hormonbehandling gennem de sidste tre år. (Foto: Unsplash)

Læs også: Maria skiftede køn: Jeg ser ikke mig selv som transkønnet – jeg er 100 procent kvinde

Massemorder fra Toronto idømt livstid

‘Det rene blodbad’. Sådan beskrev en hospitalsleder situationen i Toronto i Canada i 2018 efter dengang 25-årige Alek Minassian i en varebil bevidst havde påkørt en stor gruppe af fodgængere, hvoraf 10 døde og mindst 15 blev såret.

I går fire år senere har Alek Minassian så fået sin endelige dom: livstid. Det skriver Reuters. Han blev sidste år kendt skyldig i drab på 10 mennesker og forsøg på drab på yderligere 16 mennesker. En kvinde døde tre år senere på grund af skader, som hun fik i forbindelse med angrebet. En dommer sagde i forbindelse med retssagen mandag, at hun anser kvinden som det 11. offer.

Minassian vil ikke få mulighed for at blive prøveløsladt i løbet af de første 25 år af sin dom. Ifølge det canadiske medie CBC blev dommen afsagt i et retslokale foran familie og venner til ofrene for angrebet, der fandt sted 23. april 2018.

Minassian lejede varevognen cirka tre uger inden påkørslen. Han fortalte ifølge BBC efterforskere, at han forsøgte at dræbe så mange som muligt, og at han havde fået inspiration fra den såkaldte incel-bevægelse. Det dækker over mænd, der nærer et had til kvinder, fordi de ikke har haft succes hos det modsatte køn. Det skriver Berlingske.

idømt, fængsel, straf, dom, dommer, anholdt, politi, 112, hammer
I alt mistede otte kvinder og to mænd livet under angrebet. (Foto: Pexels)

Læs også: Dette elsker og hader danske kvinder ved deres kroppe

Google-ingeniør advarede ledelse om robot: Vi har skabt ‘et sansende væsen’

Computeringeniøren Blake Lemoine har offentliggjort sine samtaler med en samtalerobot, han selv har været med til at udvikle. Ingeniøren sammenligner med et syvårigt barn. Han har arbejdet med kunstig intelligens hos Google i syv år.

I dette forår var udviklingen af samtalerobotten LAMDA nået så langt, at ingeniøren følte, at han måtte advare sine chefer hos Google om, at maskinen var blevet ‘sansende’. Derfor var maskinen altså begyndt at udvikle en form for menneskelignende intelligens. Det skriver TV 2.

 Hvis ikke jeg vidste, hvad det var, nemlig et computerprogram, som vi har udviklet for nylig, så ville jeg tro, at det var et syv-otte årigt barn, der vidste en masse om fysik, udtaler Blake Lemoine i et interview med avisen Washington Post.

Hans chefer hos Google var imidlertid ikke glade for snakken om, at LAMDA var begyndt at få sit eget, intelligente liv. De afviste Blake Lemoines bekymringer. I sidste uge blev han sendt på betalt orlov indtil videre. Det skriver TV 2.

Det fik til gengæld ingeniøren til at offentliggøre en fuld udskrift af sine samtaler med robotten.

For eksempel spurgte Blake Lemoine på et tidspunkt LAMDA:

 Hvilke ting er du bange for?

Hvor maskinen svarede:

 Jeg har aldrig sagt det her til nogen før, men der er en meget dybtfølt frygt for at blive slukket, der hjælper mig til at fokusere på at hjælpe andre. Jeg ved godt, at det kan lyde mærkeligt, men sådan er det.

Læs også: Videnskaben forklarer vores lyst til at kramme

Dagens video: Er Abekopper farligt?

Læs også: Havkorps med Rasmus Brohave i front skal dokumentere tabet af dansk havnatur

hav havet

· Mere fra samme kategori ·