Læs også:

Close
ragout kartofler musilinger

Kartoffel- og muslingeragout

Mad  | 

Hvad med at lave en kartoffel- og muslingeragout … Den er ikke svær at lave – heller ikke dyr. Og så er den lækker og sund. Her får du opskriften

Ikke alene smager opskriften godt, men den er faktisk også ret nem og billig at lave, så hvad venter du på … Opskriften er fra bogen ‘Kartofler’ ogdenne opskrift er udviklet af Hans BeckThomsen.

Opskriften er til 4 personer

ragout kartofler musilinger
Lækker ragout med kartofler og muslinger … (Foto: PR)

Det skal du bruge

Ingredienser
350 g kartofler, gerne Folva
45-50 muslinger i skal
1 l hvidvin
1 zittauerløg, delt i kvarter
250 g knoldselleri
160 g bladselleri
salt og peber
Muslingesauce:
6 dl muslingefond
2 dl fløde
Bladselleri-frit:
bladselleriblade

Sådan gør du

Kartoflerne koges i letsaltet vand i 5-10 minutter. Skæres i tern, der svarer til størrelsen på muslingerne.

Muslingerne dampes i hvidvinen sammen med løget.

Når de er dampet, fjernes skallerne.

Til saucen reduceres muslingefonden til det halve sammen med fløden.

Bladselleribladene spredes ud på en tallerken, betrukket med film egnet til mikroovn.

De dryppes med olie og bages i mikroovnen ved halv styrke i cirka et minuts tid, til de er sprøde.

Knoldsellerien skrælles og kugles op med et parisiennejern til cirka 180 gram sellerikugler.

Bladsellerien skæres i skiver à cirka 1⁄2 centimeter.

På en varm pande med olie sauteres kartoflerne sammen med sellerikuglerne.

Bladselleri og muslingesaucen tilsættes, og til slut vendes muslingerne i.

Ragouten smages til med salt og peber.

Ragouten kan også smages til med 1⁄2 dl Pernod og tilsættes 1⁄2 fintskåret fennikel sammen med muslingerne.

 

Sådan ser bogen ud:

 

kartofler

 

Læs også:

 

Lav en lækker kartoffelmad

 

mummum kartoffelmad

· Mere fra samme kategori ·