Læs også:

Close
grøn smoothie

En smoothie dit immunforsvar vil elske: Simply Green

Mad  | 

‘Simply Green’ – kunne være overskriften og farven på en modesag. Men det er opskriften på en smoothie så grøn, at det næsten gør ondt i øjnene. Opskriften på den lækre smoothie er fra Mads Bo’s bog ‘Shortcut’

Den er grøn – græsgrøn og den er fyldt med spinat, som vi jo ved, at Skipper Skræk blev stærk af  – og blandt andet også god for dit immunforsvar. Men der er faktisk rigtig mange sundhedsfordele ved at spise og drikke alle de mange farver, som Moder Jord leverer.

Som tommelfingerregel siger man nemlig, at jo stærkere en naturlig farve en frugt eller grøntsag har, des flere næringsstoffer indeholder den. Så hvis du gerne vil have et boost af næringsstoffer, kan du læne dig op ad frugternes og grøntsagernes farver.

Farverne repræsenterer nemlig langt hen ad vejen de forskellige vitaminer, mineraler og mikronæringsstoffer. Derfor er det en god idé at drikke smoothies i forskellige farver. Variation er essentielt!

grøn smoothie
Klar til en grøn smoothie … (Foto: Ditte Caprion)

Simply Green

Opskrift på Simply Green er et fantastisk bud på en god og grøn begynder-smoothie. Den har en fin balance mellem det sure og det søde og indeholder betragtelige mængder spinat.

Trods den neutrale smag har spinat et meget højt indhold af K-vitamin, A-vitamin, mangan, magnesium, folinsyre, jern, C-vitamin, B2-vitamin, kalcium, E-vitamin og ikke mindst kostfibre. Simply Green er en velsmagende smoothie, som man på ingen måde må undervurdere. Den strutter af liv! Lidt ligesom vi ser det, når foråret endelige titter frem.

Det skal du bruge

Ingredienser

1 stor håndfuld frisk eller frossen spinat (100 g)
1 banan
½ lime uden skræl
1 skive ananas (100 g)
3 dl vand og evt. isterninger

smoothie
Grøn er godt – også for dit immunforsvar … (Foto: Ditte Caprion)

Sådan gør du

Skræl ananas, lime og banan og kom det i blenderen sammen med spinat og vand.

En power blender kan sagtens blende midten af en ananas.

Bruger du frisk spinat, anbefales det at tilføje en håndfuld isterninger for at nedkøle din smoothie.

Blend til den ønskede konsistens er opnået.

Tip
Spinat har et højt indhold af K-vitamin, som blandt andet hjælper med at opbygge stærke knogler.

smoothie
Et super grønt boost til dig … (Foto: Ditte Caprion)

 

Sådan ser bogen ud:

 

shortcut

 

Læs også:

8 grunde til at stoppe madspild

 

grøntsag løg natur (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·