Læs også:

Close
lidl

NEWS: Dagligvarekunder samler 105.000 kroner ind til udsatte børn og voksne

Nyheder  | 

Dagligvarekunder samler 105.000 kroner ind til udsatte børn og voksne · 50 år som dronning · 22-årig mand dømt for tricktyveri og databedrageri af ældre kvinder · Science Museerne glæder sig til at åbne op for 2022 · Løvens Hule-exit førte alligevel til  investering · Dagens video: Nyt på vej fra Ben Stiller

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dagligvarekunder samler 105.000 kroner ind til udsatte børn og voksne

I december måned har kunderne i dagligvarekæden Lidls butikker købt kravlenisser og samtidig støttet et godt formål. Det betyder, at der nu er 105.280 kroner på vej til Blå Kors Danmark, som hjælper udsatte børn og voksne.

Julens budskab om at give og hjælpe andre spreder også glæde i januar. For takket være kunderne i dagligvarekæden Lidl er der nu 105.280 kroner på vej til den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark. Pengene er blevet indsamlet gennem salg af kravlenisser i julemåneden, hvor kunderne har købt ark med kravlenisser for 20 kroner stykket i deres lokale butik.

Alle pengene går nu ubeskåret til Blå Kors Danmark, som driver en lang række sociale tilbud målrettet blandt andet mennesker med misbrug, hjemløse og børn og unge, der vokser op i familier med alkohol- eller stofmisbrug.

– Vi vil gerne give en stor og hjertevarm tak til Lidls kunder, som nu er med til at hjælpe en masse børn og voksne og give dem håb og en ny vej i livet. Det er en donation, som vi er stolte af og som er med til at gøre en forskel, udtaler Thomas Røddik Korneliussen, som er chef for kommunikation og CSR i Blå Kors Danmark.

Samarbejde gør en forskel. Også hos Lidl er man stolte over opbakningen til de velgørende kravlenisser.

– Jeg glæder mig meget over, at vores kunder har støttet op omkring Blå Kors og givet en del af julehyggen videre ved at købe et kravlenisseark i Lidl i december. Blå Kors og deres mange frivillige gør hver eneste dag en fantastisk indsats for at hjælpe udsatte børn og deres familier – og jeg håber, den ekstra donation kommer til at gøre en forskel i den kommende tid, siger Jens Stratmann, som er adm. direktør i Lidl Danmark.

Siden 2017 har Blå Kors Danmark og Lidl har samarbejdet om at gøre en social forskel. Det begyndte med uddeling af overskudsmad til væresteder for ensomme og botilbud for mennesker med misbrug og hjemløse, og siden da har det udviklet sig til meget mere.

Lidl har blandt andet også støttet Blå Kors Danmarks ferielejre, indsamlet julegaver til børnene i Barnets Blå Hus, som er støttecentre for børn og unge, der vokser op i misbrugshjem, og støttet julehjælp til økonomisk trængte familier.

– Det betyder utroligt meget for Blå Kors Danmark at kunne samarbejde med en virksomhed som Lidl, der samler penge ind til de mest udsatte, siger Thomas Røddik Korneliussen, som er chef for kommunikation og CSR i Blå Kors Danmark.

lidl
Ved kassen i Lidls butikker har kunderne kunne købe et ark med kravlenisser til 20 kroner. Alle pengene går ubeskåret til Blå Kors Danmark. )Foto: Lidl PR Foto)

Læs også: Lidl vinder flot pris

50 år som dronning

I fredags kunne Dronning fejre 50 år på tronen. Og morgenen blev indledte jubilæumsdagen foran De Kongelige Faner, der står i Christian IX’s Palæ på Amalienborg. Fanerne blev for 50 år siden bragt til Dronningens palæ, og overdragelsen var det første formelle tegn på, at landet havde fået en ny regent. En symbolsk start og en lang og begivenhedsrig dag.

Dronning Margrethe 2. har den 14. januar 2022 regeret Danmark i 50 år. Med fem årtier på tronen er det en epoke både i dronningsliv og også danskernes liv, der runder et hjørne.

Dagens program var fyldt og efter fejringen i Folketinget tog dronning Margrethe og hendes familie toget til Roskilde, for på 50-årsdagen for Frederik 9.’s død lagde dronningen og hendes to søstre, Benedikte og Anne-Marie, lægge en krans på kongefamiliens gravsted i Roskilde Domkirke.

Den helt store fejring af regeringsjubilæet er udskudt på grund af corona.

Læs også: Dronning Margrethe fik hele Tivolis Koncertsal til at huje

22-årig mand dømt for tricktyveri og databedrageri af ældre kvinder

En 22-årig mand fra Østjylland blev onsdag den 12. januar 2022 ved retten i Kolding idømt en fængselsstraf på 1 år og 3 måneder for tricktyveri og databedrageri begået mod flere ældre kvinder i Kolding.

Den 22-årige er blandt andet dømt for sammen med flere medgerningsmænd at have ringet til flere ældre kvinder og udgivet sig for at være fra banken. Kvinderne blev fortalt, at deres hævekort var ved at blive misbrugt, og at der derfor ville komme en medarbejder fra banken og afhente kortet. Kvinderne blev samtidig bedt om at udlevere koden til hævekortet. Efterfølgende blev der hævet kontanter i hæveautomater, ligesom hævekortene også blev brugt til at købe varer i butikker i Kolding.

Sydøstjyllands Politi modtog anmeldelser om forholdene den 11. oktober 2021 og allerede den 14. oktober 2021 blev den 22-årige varetægtsfængslet efter grundlovsforhør.

– Det var en hurtig og intensiv efterforskning, der ledte til, at vi allerede få dage efter vi modtog anmeldelserne kunne anholde den 22-årige mand i Aarhus. Vi er meget tilfredse med, at gerningsmanden, der så groft har udnyttet de ældre kvinder, nu er blevet dømt, siger fg. vicepolitiinspektør Torben Simonsen, Efterforskningscenter Syd, Sydøstjyllands Politi.

pensionist ældre kvinde hænder
Ung mand dømt for tricktyveri og bedrageri mod ældre kvinder … (Foto: Unsplash)

Læs også: Sådan brugte Britta Nielsen fra bedrageriet

Science Museerne glæder sig til at åbne op for 2022

Nu kan Science Museerne endelig genåbne efter en meget lang juleferie. Væksthusene åbner i dag mandag den 17. januar og Steno Museet tirsdag den 18. januar 2022.

Efter fire ugers nedlukning kan Science Museerne igen slå dørene op for publikum. Og 2021 har været et år præget af mange gearskift.

Da Science Museerne var lukket i knap fire måneder i starten af 2021, serverede museerne i stedet museumsoplevelser som takeaway og som on-line formidling. Efter genåbningen i april begyndte skoleklasserne og de besøgende at komme igen. I efteråret 2021 og helt frem mod nedlukningen i december har Science Museerne været heldige, at rigtigt mange skoler og besøgende har gjort brug af museernes forskellige tilbud.

– Vores 2021 og 2020 har været turbulente. Vi er gået fra 0 til 100 og fra 100 til 0 flere gange, og når vi har haft åbent, er både skolerne og vores øvrige gæster vendt tilbage næsten med det samme, forklarer Bent Lorenzen, direktør på Science Museerne, Aarhus Universitet, og fortsætter:

– Det har været fantastisk at mærke, hvor stort behovet var hos dem for at komme ud af huset og få naturvidenskabelig formidling i vores udstillinger. At de ikke havde glemt os.

Nu ser museumsdirektøren frem mod 2022. Og allerede i vinter og forår er der nok at glæde sig til.

– Skoleklasserne er begyndt at booke. I Uge Sex har vi for eksempel ligesom sidste år et tilbud om online-formidling, men i år kan vi heldigvis også tilbyde fysiske besøg. Derudover er vi meget glade for, at vi igen har fået penge til KulturtestLab fra turismeorganisationerne, hvor vi blandt andet vil have fokus på den danske natur. Vi er også i gang med renoveringen af Ole Rømer-Observatoriet og laver nye spændende tiltag og aktiviteter på Steno Museet. Ikke mindst i vinterferien, der denne gang handler om koder. Så nu glæder vi os til at tage imod vores gæster igen og krydser fingre for, at 2022 bliver et år uden nedlukninger, slutter Bent Lorenzen.

science museerne væksthusene
Der er forår på vej. Væksthusene genåbner mandag 17. januar 2022 (Foto: Science Museerne)

Læs også: Januar måneds kulturguide

Løvens Hule-exit førte alligevel til investering

Efter et dramatisk exit fra Løvens Hule lykkedes det alligevel den unge smykkevirksomhed Sorelle Jewellery at lande en investering fra Jacob Risgaard på 10 procent af virksomheden for 100.000 kroner. Det skal være med til at sikre Sorelles unikke perlesmykker en langt større udbredelse på det danske marked.

Camilla-Julie Skov Hansen og Trine Damborg har på blot to år skabt en smykkevirksomhed, hvor perlerne i den grad drysser ned over kunderne. De to energiske iværksættere så nemlig pludselig et gryende marked for ægte ferskvandsperler, som de selv importerer og omsætter til smukke halskæder, øreringe og armbånd, der designes og produceres af Sorelle Jewellery på værkstedet i Danmark. Ferskvandsperler holder sin naturlige glans i årevis, og i nogle af produkterne sættes perlerne sammen med halvædelsten som opal og angelite. Det bidrager til at give smykkerne deres helt eget udtryk, hvilket har været med til at gøre smykkerne til et dyrebart eje for nogle af landets helt store influencere.

Camilla-Julie Skov Hansen og Trine Damborg måtte i første omgang forlade Løvens Hule uden en investering, men ikke desto mindre endte programmet lidt dramatisk med en investering fra Jacob Risgaard, der således lagde 100.000 kroner for 10 procent af virksomheden.

– Sorelle Jewellery bygger på ægte personlighed, et kæmpe drive og en passion, som skinner så tydeligt igennem i stifterne og ikke mindst deres produkter. Det er ind imellem langt vigtigere end at kunne fremvise en kæmpe omsætning, og det søsterlignende forhold, som Camilla-Julie og Trine har sammen både privat og professionelt, kunne jeg alligevel ikke stå for. De har kæmpet på så mange planer og fortjener fuldt ud at få en investor med ombord, som kan bidrage til at øge væksten, siger Jacob Risgaard, serieinvestor og medstifter af Coolshop.

Kampen, som Jacob Risgaard henviser til, har at gøre med Camilla-Julie Skov Hansens bearbejdning af angst. Og perlernes betydning for hende som en meditativ vej ud af sin mentale bagage.

– Jeg har brugt det at skabe smykker som en stille og rolig bearbejdning af den angst, som jeg i en periode af mit liv stod midt i. Jeg er super glad for, at Jacob Risgaard endte med at skabe lidt drama og alligevel ikke kunne modstå fristelsen til at hoppe med på vores rejse, som jo først lige er begyndt. Den tillid vil vi gøre alt for at vise ham, at vi kan løfte, lyder det storsmilende fra Camilla-Julie Skov Hansen, der sammen med sin forretningspartner og ‘søster’ Trine Damborg nu ser en drøm gå i opfyldelse.

Målsætningen for Camilla-Julie Skov Hansen og Trine Damborg er at nå en omsætning på 10 miollioner kroner i 2024, hvor antallet af forhandlere efter planen skal være steget til godt 30 fra de nuværende syv. Læs mere på sorellejewellery.com

løvernes hule
Camilla-Julie Skov Hansen og Trine Damborg måtte i første omgang forlade Løvens Hule uden en investering, men ikke desto mindre endte programmet lidt dramatisk med en investering fra Jacob Risgaard, der således lagde 100.000 kroner for 10 procent af virksomheden. (Foto: PR)

Læs også: Januarshopping

Dagens video: Nyt på vej fra Ben Stiller

 

· Mere fra samme kategori ·