Læs også:

Close
(Foto: Henrik Stenberg)

Kulturguide: Oplevelser i januar 2022

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i januar 2022, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i januar 2022 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i januar 2022 i København

Stream Nøddeknækkeren og Dansefeber på Kgl Xtra

Fra 21. december. Gratis. Kgl Xtra

(Foto: Henrik Stenberg)
(Foto: Henrik Stenberg)

I år får du igen mulighed for at opleve forestillinger gratis på Kgl Xtra. Du kan blandt andet se George Balanchines Nøddeknækkeren – en eventyrlig juleklassiker for hele familien.

Ud over Nøddeknækkeren kan du også streame den populære børneballet Dansefeber, som havde premiere i efteråret. Forestillingen er skabt af koreograf og balletdanser Tobias Praetorius, og er baseret på sidste års tv-julekalender på DR, nemlig Julefeber.

Kgl Xtra byder ligeledes på en masse indhold til både forældre og børn. Her finder man både bag om-videoer til blandt andet Dansefeber, Mathilda og Hobbitten, videoguides til at lave sine egne kostumer, koncerter med Det Kongelige Kapel og meget andet. Der vil derudover komme indhold til løbende.

Læs mere her.

Street food festival i Parken

27.-30. januar. Gratis. Parken

skøjte, skøjter
(Foto: Unsplash)

Kom til street food festival i Parken, når mad og marked inviterer på lækker gademad fra hele verden på Danmarks nationalstadion. Følg alléen af grantræer, der fører ind til det store område ved plænen, hvor en 600 m2 stor skøjtebane er samlingspunktet i et magisk Winter Wonderland, hvor du har mulighed for at leje skøjter og vise, hvad du kan på skøjtebanen. Du kan også prøve kræfter med det populære boldspil panna på den opsatte pannabane, og fra 11.00 til 15.00 kan børnene hilse på parkens maskot Leo, der kommer på glatis.

Har du brug for en pause fra skøjtebanen, kan vores street food-boder med garanti stille din sult. Mad og Marked har samlet et væld af talentfulde street food ejere, der byder på lækker mad fra alle verdens hjørner – fra autentisk thaimad og luksusburgere til sprøde churros og søde pandekager.

Læs mere her.

Glyptoteket vender stærkt tilbage i januar

Fra 18. januar. Fra 85 kr. Glyptoteket

Glyptoteket ser meget frem til at vende stærkt tilbage tirsdag den 18. januar 2022, hvor du kan opleve Anne Marie Carl-Nielsens monumentale skulpturer, drage på tidsrejse i museets samling eller gå på opdagelse i museets arkitektur med deres nye app.

Desuden kan du lørdag den 29. januar kl. 14 få historierne bag historierne, når podcastpioneren Tim Hinman deler ud af sin erfaring med at skabe fortællinger baseret på nogle af de mest fundamentale myter fra antikkens verden. Third Ear har nemlig været på Glyptoteket, og inspireret af de monumentale skulpturer har de skabt tre podcasts – én fra det gamle Rom, én fra det gamle Grækenland og én fra det gamle Ægypten. Du kan lytte til de tre podcasts her.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2022 i Odense

Danske Drabssager – en aften med eksperterne fra true crime-podcasten

25. januar. 265 kr. Magasinet

Kom med bag politiafspærringerne og hør om efterforskningsarbejdet i virkelighedens kriminalsager – fortalt af dem, der har været helt tæt på. Kriminalreporter Stine Bolther er vært og inviterer et par eksperter med på scenen – denne aften kan du møde tidligere drabschef Jens Møller og kriminaltekniker Bent Hytholm Jensen. Det er mænd, der i mange år har arbejdet med resultaterne af samfundets skyggeside: Drab, overgreb, vold. Deres grundige arbejde har været med til at få mange forbrydere fængslet og siden stillet for en dommer.

Sammen vil de gennemgå sager, som de hver især har været helt tæt på, og de kan fortælle om de personlige overvejelser og handlinger, de har foretaget sig under efterforskningerne. Den klassiske efterforskning, de kriminaltekniske spor, retsmedicinske beviser og juridiske aspekter.

Læs mere her.

Christian Fuhlendorff – Det Sjovt!

27. januar. 285 kr. Magasinet

Christian Fuhlendorff vender tilbage til stand-up genrens solide, sjove kerne med nyt one-man show. Fuhlendorff fortæller “Mit nye show hedder “Det sjovt!”. Fordi det er dét, det er: Sjovt! Den røde tråd er klippet over, budskab og den påklistrede moral droppet for at få plads til endnu mere sjov. Mellem os er det faktisk meget lettere at finde på en rød tråd og alt det der pjat, end det er at skrive en god joke. Det er derfor, så mange af os gør det – og anmelderne lader ikke til at opdage noget. Men ikke denne gang!”

“Lad os ikke bruge så meget spalteplads på, hvem jeg er. Jeg har lavet TV, radio og podcast, men det er nok som stand-up komiker, de fleste kender mig eller burde kende mig. Det er i hvert fald her, jeg føler mig mest hjemme. Og hvis du ikke ved, hvem jeg er, hvad er så chancen for, at du gider gå ind og se det her show alligevel? Plakaten ligner jo for fanden en komedie fra 90’erne. Hvilket det ikke er – jeg synes bare, det er sjovt!”

Læs mere her.

Simon Talbot – Optur

28. januar. 290 kr. Magasinet

Træt af nedtur? Gør dig klar til at få en kæmpe Optur med en af danskernes favoritkomikere – Simon Talbot er nemlig klar til at drage på en storslået Danmarksturné, hvor han er tilbage på modersmålet med sit nye show Optur næste år.

Året 2020 kan efterhånden skrives ind i historiebøgerne som en af de seneste årtiers største nedture. Det vil den populære komiker Simon Talbot gøre op med i et helt nyt standup show – danskerne trænger nemlig til en gevaldig Optur.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2022 i Aarhus

Christine Feldthaus og Kærligheden – foredrag om parforhold og dating

10. januar. 269 kr. Hermans – Tivoli Friheden

(Foto: tikko.dk)
(Foto: tikko.dk)

Glæd dig til en underholdende, personlig og hudløs ærlig aften, når livsstilsekspert Christine Feldthaus, podcaster Mikkel Braginsky, radiovært Manu Sareen og kulturkommentator Anne Sophia Hermansen​ retter kikkerten mod parforholdet og vender vrangen ud på kærligheden i alle dens facetter.

Dating, MeToo, moderne kønsroller og dick-pics er blot nogle af de emner, der bliver taget op, når Feldthaus, Braginsky og Sareen diskuterer kærligheden. Hvilke vilkår har kærligheden i dag? Kan man sætte en formel på kærlighed? Og er vi alle sammen på jagt efter det samme, når det handler om kærlighed?

Læs mere her.

Nak & Æd – Foredrag med Jørgen Skouboe Møller

31. januar. 289-339 kr. Musikhuset

(Foto: tikko.dk)
(Foto: tikko.dk)

Vi kender Jørgen Skouboe Møller fra blandt andet udsendelserne Nak & Æd, hvor han og hans tro følgesvend Nikolaj Kirk afprøver deres spejderfærdigheder og kogekunst og samtidig får stillet deres eventyrlyst. Du har nu en sjælden mulighed for at træffe Jørgen og komme bag om scenerne, vi kender fra TV.

Kom og oplev den helt særlige stemning i selskab med Jørgen til et unikt og ærligt foredrag. Det bliver en sjov og oplysende aften, hvor alle kan være med, og hvor Jørgen blandt andet løfter sløret for: Hvad smager en husmår af?

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2022 i øvrige byer

Koncert med Alex Vargas

22. januar. 350 kr. Tapperiet, Køge

Alex Vargas har de seneste år taget landet med storm. Med en sjælfuld vokal, flotte melodier og teknisk dygtighed leverer han et internationalt format, som er helt essentielt for den danske musikscene. Med sit tårnhøje ambitionsniveau er Alex Vargas en helt unik publikumsfavorit, som altid udfolder magiske liveshows med en både edgy og emotionel vibe.

Læs mere her.

Anders Matthesen – #liveidyrehaven

Fra 6. januar. Fra 720 kr. Kongekilden, Klampenborg

Anders Matthesen indtager scenen på Kongekilden med helt nyt stand-up. Vær blandt de allerførste der får lov til at opleve Anders Matthesens spritnye stand-up materiale. Helt råt og uden filter!

ANDEN er mere flyvende end nogensinde – efter han netop har sendt den prisvindende Ternet Ninja 2 afsted med fyldte biografsale og utallige flotte anmeldelser. Anders Matthesen udvikler og skriver nu på nyt stand-up materiale. Så vær med når han tester alle de helt nye jokes og oplev et unikt materiale samt dele, der måske ender i hans næste store onemanshow. En aften, der kan opleves på Kongekilden i Dyrehaven, hvor du som gæst har mulighed for at være med på ANDEN’s utrolige videre rejse inden for stand-up.

Læs mere her.

Læs også: Filmanmeldelse: ‘House of Gucci’

house of gucci

· Mere fra samme kategori ·