Læs også:

Close
lidl

NEWS: Lidl vinder Forbrugerrådet Tænks øko-pristjek 2021

Nyheder  | 

Lidl vinder Forbrugerrådet Tænk’s øko-pristjek 2021 · Ny undersøgelse: Disse mennesker afviser vi til jobsamtaler · Danmark klar til 1/8-delsfinalen · 32-årig idømt 14 års fængsel for drab · Dagens billede: Alle hepper på Danmark

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lidl vinder Forbrugerrådet Tænk’s øko-pristjek 2021

De billigste økologiske basisvarer i 2021 kan man finde på hylderne i Lidls 134 butikker landet over. Det står klart, efter Lidl vinder Forbrugerrådet Tænk’s årlige øko-pristjek blandt dagligvarekæderne i Danmark. Lidl de slår nærmeste konkurrenter, Bilka og nemlig.com, på det samlede indkøb af 15 økologiske basisvarer, og indtager dermed førstepladsen for 3. år i træk.

Lidl er billigst. Det fastslår Forbrugerrådet Tænk i deres årlige øko-pristjek af 15 forskellige basisvarer i dagligvarekæderne i Danmark.

Pristjekket er baseret på den samlede pris for 15 udvalgte økologiske basisvarer, der er tilgængelige i samtlige af kæderne. Herunder eksempelvis ketchup, hvedemel, marmelade, sort te, hele kaffebønner og finvalsede havregryn. Og her er det altså i Lidl, at kunden får den bedste pris med et samlet resultat på 208,55 kroner for de 15 indkøbte økologiske varer.

I Lidl er man forståeligt tilfredse med resultatet:

– Det er fantastisk, at vi for 3. år i træk vinder Tænks øko-pristjek. Vi har et stort fokus på økologiske varer, og så går vi også altid efter at kunne give kunderne den bedste pris på markedet. Det er et kæmpe skulderklap til alle i Lidl at vi kan fastholde vores førende position på et marked med enorm konkurrence, udtaler indkøbsdirektør i Lidl Danmark, Rasmus Pape.

Siden 2017 er prisen på disse 15 varer faldet med 68,86 kroner i Lidl, til 208,55 i år, et fald på 24,8 %, uden at det dog er gået ud over kvaliteten på produkterne, lyder det fra indkøbschefen:

– Uanset om det gælder økologi, friske frugter og grøntsager, vores mange danske produkter eller en helt anden kategori i vores store varesortiment, så vil vi aldrig gå på kompromis med kvaliteten og friskheden, og vi vil altid gå efter at være billigst, for i Lidl vil vi have de friskeste varer og være danskernes førstevalg.

Forbrugerrådet Tænks økopristjek er baseret på indkøb af 15 udvalgte økologiske varer indkøbt i de danske dagligvarebutikker den 17. maj 2021.

Resultatet af testen blev:

Nr. 1 – Lidl: 208,55 kroner
Nr. 2 – Bilka: 209,90 kroner
Nr. 3 – Nemlig.com: 210,45 kroner

Samlet pris i Lidl for 15 økologiske basesvarer:

Finvalsede havregryn, 1 kg, 10,50
Honning, fast eller flydende, 400 g, 21,90
Hvedemel, 2 kg, 13,50
Instant kaffe, 100 g, 28,95
Æblejuice, 1 liter, 8,95
Kaffe, hele bønner, 400 g, 29,00
Ketchup, 500 g, 10,55
Marmelade, 275 g, 9,95
Müsli, 750 g, 12,75
Pasta, skruer, penne eller spaghetti, 500 g, 6,50
Brune ris, 1 kg, 12,95
Saftevand, blandingsforhold 1:4, 0,5 liter, 15,95
Rørsukker, 1 kg, 14,95
Sort te, 20 tebreve, 7,95
Tomat, hakket eller flået, 400 g. 4,15
Samlet pris: 208,55

Læs hele pristjekket i Forbrugerrådet Tænk’s magasin for juni 2021 eller på taenk.dk.

lidl
Lidl vinder årets øko-pristjek … (Foto: PR)

Læs også: Lidl hjælper socialt udsatte med overskudsmad

Ny undersøgelse: Disse mennesker afviser vi til jobsamtaler

Incita har gennemført Arbejdsgiveranalysen 2021, hvor arbejdsgivere anonymt deler deres holdninger til at rekruttere, ansætte og være arbejdsgiver for udsatte. Arbejdsgiveranalysen 2021 fastslår, at vejen til job er meget vanskeligere for nogle mennesker, fordi arbejdsgiverne ganske enkelt ikke vil kalde dem ind til jobsamtaler på grund af deres handicap eller andre vanskeligheder.

Mennesker med hygiejneproblemer er den målgruppe, som flest arbejdsgivere takker nej til at møde til jobsamtaler i 2021. Stort set lige så mange (67 pct.) takker nej til at møde en blind, og 62 pct. af arbejdsgiverne vil heller ikke møde en kørestolsbruger eller en person, som har problemer med at tale og forstå dansk. Disse fire grupper ligger i toppen af de målgrupper, som arbejdsgiverne takker nej til at møde til jobsamtaler.

Det fastslår Incitas arbejdsgiveranalyse, som er baseret på anonyme svar fra 568 virksomheder indsamlet i april og maj 2021. Alle arbejdsgiverne er små og mellemstore virksomheder med adresse i Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Arbejdsgiveranalysen laves 1 gang om året..

– Arbejdsgivere har ingen pligt til at ansætte udsatte, men det er sørgeligt, at mennesker med handicap og vanskeligheder systematisk sorteres fra. Gennem flere år har vi set blinde i toppen af listen, og det er de igen i 2021. Generelt synes vi det er langt ude, at så mange arbejdsgivere på forhånd afviser disse grupper, når man tænker på at der findes masser af hjælpemidler og handicapkompenserende ordninger. Vi kæmper imod fordomme og myter, siger Incitas direktør Christina Grøntved fra Incita, som til daglig arbejder for at støtte udsatte i gang med job og uddannelse.

Arbejdsgiveranalysen viser endvidere, at motivation er den klart vigtigste faktor foran for eksempel kompetencer, når arbejdsgivere vurderer, om de vil ansætte en udsat. (= en person som har flere problemer, end at de mangler arbejde). Derimod er arbejdsgivere splittet i spørgsmålet om, hvorvidt de har planer om at ansætte, hvis de tager imod en ledig i virksomhedspraktik. 38 pct. har planer om at ansætte mennesker i praktik på længere sigt, 26 pct. har ikke, og 36 pct. ved ikke. Det vidner om, at det kan være en god idé at parterne afstemmer forventningerne med hinanden.

Arbejdsgiveranalysen peger desuden på et stort potentiale for at ansætte flere i småjob og derved få flere i gang på arbejdsmarkedet. Et småjob er en almindelig lønnet ansættelse på få timer om ugen (for eksempel 2-6 timer om ugen), hvor ledige kan supplere deres offentlige forsørgelse. 66 pct. af arbejdsgiverne er positive overfor idéen, men kun 14 pct har prøvet at ansætte i småjob og kun hver tredje arbejdsgiver er bekendt med, hvad et småjob er.

– Incita har selv opbygget et stort netværk af virksomheder, som er indstillet på at give folk en ekstra chance. Vi bruger netværket til at formidle jobs til ledige, dvs. omvendt rekruttering, og på den måde at skabe hurtigt fodfæste på arbejdsmarkedet. Incita har tidligere stået bag en forskerundersøgelse, som fastslog den bedste vej væk fra offentlig forsørgelse er, når vi kan få mennesket i gang på en arbejdsplads, det vil sige enten i virksomhedspraktik, småjob eller job med løntilskud, slutter Christina Grøntved

Arbejdsgiveranalysen kortlægger desuden arbejdsgiveres holdninger til mennesker i fleksjob. Tallene viser, at arbejdsgivere generelt ser positivt på ansatte i fleksjob, både når det gælder vurderingen af deres sygefravær, arbejdstempo og kvalitet sammenlignet med ordinære ansatte. Halvdelen af arbejdsgiverne i undersøgelsen angiver, at de har haft ansatte i fleksjob i løbet af det seneste år.

nyuddannet, jobsamtale, angst, bekymringer, udvikling, bange, job, jobsøgende, uddannelse, uddannet
Interessant viden, hvis du er jobsøgende … (Foto: Pexels)

Læs også: Disse ting skal du ikke sige til din arbejdsløse veninde

Danmark klar til 1/8-delsfinalen

En gyser af rang – og et helt land der holdt vejret. Men med lidt hjælp fra Belgien og en flot dansk indsats over russerne blev Danmark mandag aften klar til 1/8-delsfinalen ved EM, hvor modstanderen er Wales.

Med to nederlag bag sig var kun en sejr nødvendig for Danmark for at gå videre. Men en enkelt fodboldkamp vendte det hele på hovedet for Danmark. Godt nok også med lidt hjælp, for med en 4-1-sejr over Rusland og en belgisk 2-0-sejr over Finland betød det, at Kasper Hjulmand og landsholdsdrengene nu kan se frem til en 1/8-finale mod Wales på lørdag, der spilles i Amsterdam, Holland.

fodbold em euro2020 fans
Danmark er gået videre – og vi venter vi bare på, det bliver lørdag … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Vi fik en snak med fodboldspiller Nadia Nadim

32-årig idømt 14 års fængsel for drab

Retten i Kolding afsagde i går dom i en sag, hvor en nu 32-årig mand fra Kolding stod tiltalt for at have dræbt sin tidligere kæreste den 10. august 2020 i en lejlighed i Kolding.

Den 32-årige mand har erkendt at have dræbt sin tidligere kæreste med adskillige knivstik den 10. august 2020, og i dag afsagde retten så dom i sagen.

Den dræbte var en 31-årig kvinde fra Kolding, og hun var gravid, da hun blev dræbt. Sydøstjyllands Politi modtog en anmeldelse natten til den 10. august 2020 om et dødsfald i en lejlighed i Kolding, og det viste sig hurtigt, at den 31-åige kvinde ikke var død af naturlige årsager. Derfor blev dødsfaldet fra starten efterforsket som et drab med tekniske efterforskere, hundeførere, retsmediciner med flere, til at foretage undersøgelser på og omkring findestedet.

Den dengang 31-årige mand blev anholdt og varetægtsfængslet umiddelbart efter fundet af den dræbte kvinde, og han har siddet varetægtsfængslet siden. I går blev han så idømt 14 års fængsel og pålagt at betale erstatning til den 31-årige kvindes familie. Den 32-årige mand udbad sig betænkningstid i forhold til dommen.

dom dømt retten
32-årig fik 14 års fængsel for drab …(Foto: Unsplash)

Læs også: Lastbilchauffør dømt for indsmugling af stor mængde hash

Dagens billede: Alle hepper på Danmark

· Mere fra samme kategori ·