Læs også:

Close

NEWS: Lokale restriktioner har betydning for din rejseforsikring

Nyheder  | 

Lokale restriktioner har betydning for din rejseforsikring · ‘Klimakontrollerede grise’ er taget af hylderne · Mand fængslet i grundlovsforhør for 16 forhold af bedrageri · Verdens største 7-Eleven ligger i Danmark · Dagens billede: Drabene i Norge går verden rundt

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lokale restriktioner har betydning for din rejseforsikring

Topdanmark advarer: Pas på – de lokale restriktioner har fortsat betydning for din rejseforsikring. Selvom der er godt nyt om droppede coronavejledninger til de rejselystne, så er der fortsat én faldgrube, man skal være opmærksom på, hvis man er ved at booke efterårsferie, lyder det fra et af landets største forsikringsselskaber.

Krarverne forsvandt i Udenrigsministeriets rejsevejledninger fra i fredags, men Topdanmark opfordrer fortsat sine over 500.000 privatkunder til at besøge ministeriets hjemmeside, hvis de planlægger at rejse i efterårsferien.

– Det er godt nyt, at vi i Danmark ophæver coronarejsevejledningerne, men der er fortsat et voksende antal lokale regler og restriktioner, som både kunder og vi som selskab skal navigere i, forklarer Carsten Elmose, privatdirektør i Topdanmark.

– Det er ofte dem, vi oplever, der skaber flest bekymringer, og af samme årsag har vi indsat ekstra mandskab i vores skade- og kundecenter, så vi er klar til at svare på spørgsmål om de mange specifikke scenarier, siger han.

Vær opmærksom på lokale krav om vaccine eller test. Lokale restriktioner på destinationen kan have betydning for mulighederne for at gøre brug af afbestillingsforsikringen. Det gælder dog kun, hvis man er ved at booke en rejse netop nu.

Er der krav om, at man eksempelvis skal være vaccineret eller testet ved indrejse på det tidspunkt, hvor man booker rejsen, er det kundens eget ansvar at sikre, at man lever op til kravene.

– Kort sagt, kan man sige, at årsagen til ‘skaden’, det vil sige afbestilling, ikke må være kendt eller tilstede på forhånd. Det er et grundprincip i forsikring. Det gode råd er derfor meget simpelt: Vær opmærksom på eventuelle lokale restriktioner, for eksempel krav om test eller vaccine, når man booker rejsen, fortsætter han.

– I en situation, hvor der ingen restriktioner er på destinationen, når man booker rejsen, men hvor de bliver indført efterfølgende, er vi naturligvis klar til at hjælpe, og kunder kan benytte deres afbestillingsforsikring på normale vilkår,” slutter Carsten Elmose.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er fortsat et godt sted at søge information, da de har opdateret info om lokale restriktioner i hvert land.

Husk at tjekke op, før du tager på ferie … (Foto: Unsplash)

Læs også: Verden ‘farves grøn’ igen

‘Klimakontrollerede grise’ er taget af hylderne

En sejr for forbrugerne – det kalder Dansk Vegetarisk Forening, at  Danish Crowns ‘klimakontrollerede gris’ er pillet af hylderne efter grøn retssag.

Det er en positiv udvikling, at Danish Crowns mærke om ‘klimakontrolleret gris’ er blevet lagt på hylden. Dansk Vegetarisk Forening, som har stævnet Danish Crown for vildledning, håber, at sagen får resten af fødevareerhvervet til at tænke sig om.

Danish Crown meddelte onsdag sidste uge, at man stopper med at bruge mærket ‘klimakontrolleret gris’ på fødevarekoncernens svinekød. Det sker, efter at samtlige supermarkedskæder i Danmark har valgt at fjerne mærket fra køledisken, bl.a. på baggrund af den retssag om vildledning, som Dansk Vegetarisk Forening, Klimabevægelsen og Den Grønne Studenterbevægelse har anlagt.

Dansk Vegetarisk Forening glæder sig over udviklingen, som betyder, at forbrugerne ikke skal forholde sig til potentielt vildledende klimakommunikation, når de handler i supermarkederne. Samtidig har foreningen bidt mærke i, at Coop over for DR har nævnt den verserende retssag mod Danish Crown som grunden til, at man i første omgang valgte at pille ‘klimakontrolleret gris’ af hylderne.

– Det er virkelig positivt, at vores retssag mod Danish Crown har givet stof til eftertanke hvad angår klimabelastningen fra svinekød. Ved at stemple svinekød som ‘klimakontrolleret’ kan man give forbrugerne den fejlagtige opfattelse, at det er godt for klimaet at spise svinekød. Derfor er det en sejr for forbrugerne, at mærket nu er droppet, siger Dansk Vegetarisk Forenings generalsekretær, Rune-Christoffer Dragsdahl.

Retssagen, som er blevet til med økonomisk støtte fra over 1.500 danskere, handler om, hvorvidt Danish Crown A/S har overtrådt markedsføringsloven ved at markedsføre dansk svinekød som ‘mere klimavenlig, end du tror’ og ved at anvende betegnelsen ‘klimakontrolleret gris’. En kampagne, som tidligere er blevet kritiseret af både Forbrugerrådet og Concito, men som Danish Crown alligevel er fortsat med at føre.

– Hvis man vil have klimavenlige fødevarer på middagsbordet, skal man vælge plantebaserede fødevarer. Det er ganske enkelt ikke troværdigt at påstå, at kød skulle være klimavenligt, og vi håber, at udviklingen i sagen får resten af fødevareerhvervet til at tænke sig om, før man greenwasher klimaskadelige produkter, slutter Rune-Christoffer Dragsdahl.

gris grise dyrevelfærd
‘Klimakontrollerede grise’ er taget af hylderne … (Foto: Unsplash)

Læs også: Danmarks første klimaretssag

Mand fængslet i grundlovsforhør for 16 forhold af bedrageri

48-årig mand fængslet i grundlovsforhør ved retten i Kolding. Lovens lange arm nåede manden, efter at der var ledt efter ham siden sommeren 2020. Han blev i grundlovsforhøret sigtet i 16 forhold af bedrageri.

Bedragerierne, som manden blev sigtet for, har været af forskellig karakter. Den 48-årige blev blandt andet sigtet for i forskellige udgaver at have udbudt lejligheder, og i COVID-19 sommeren 2020 også sommerhuse eller ferielejligheder til udlejning – ejendomme, som han imidlertid slet ikke havde råderet over. Bedragerierne lykkedes i nogle tilfælde, mens lejernes omhyggelighed i andre tilfælde førte til, at de lod være med at indbetale penge til den nu varetægtsfængslede mand.

Manden er også sigtet for at have udbudt forskellige varer som brænde og billetter, selv om han ikke havde varer at sælge.

Sagen omhandler endvidere bedragerier over for nogle kvinder, som han mødte via datingssider og siden overtalte til at låne ham penge, uagtet han ikke ville kunne betale tilbage. Manden har i perioden hovedsageligt været uden fast bopæl og uden indkomst, og de strafbare forhold er begået under en prøveløsladelse efter en tidligere dom. Han har været eftersøgt siden august 2020.

Den 48-årige blev fængslet i foreløbigt fire uger, mens sagen yderligere efterforskes.

skrive under kontrakt
Mand fængslet for bedrageri … (Foto: Unsplash)

Læs også: Politiet giver gode råd til boligsøgende 

Verdens største 7-Eleven ligger i Danmark

Verdens største 7-Eleven ligger i Danmark. Det er noget af en bedrift, når der er ca 77.000 butikker i verden, og Danmark står for kun 0,2% med sine 173 butikker. Men den ligger hverken i NYC eller Sydney, men på Hovedbanegården i  København.

Verdens største 7-Eleven er faktisk dansk, og nu er den også blevet endnu bedre. Der findes over 77.000 7-Eleven butikker verden over. 173 af dem ligger i Danmark, og de danske butikker udgør dermed 0,2 % af det samlede antal. Ikke desto mindre ligger verdens største 7-Eleven i Danmark: nemlig på Hovedbanegården i København. Formentlig har du faktisk være der. Det er den 7-Eleven butik i verden, med størst omsætning og flest kunder årligt. Og i fredags slog butikken dørene op til helt gennemrenoverede lokaler – en renovering der har stået på de seneste uger.

7-Eleven blev grundlagt i USA i 1927 og er i dag verdens største convenience- og franchisekæde med mere end 77.000 butikker i 18 lande. I gennemsnit åbner en ny 7-Eleven hver 3,5. time på verdensplan, og derfor skulle man måske tro, at den største 7-Eleven-butik lå i en af verdens førende metropoler i Asien eller USA. Men det gør den ikke.

Butikken på Hovedbanegården i København kan kalde sig verdens største både målt i omsætning og antal kunder. Butikken spreder sig over hele 275 m2, og effektivitet er essentielt for den travle rejsekunde, hvorfor en gennemsnitlig transaktion tager blot 34 sekunder.

– Vi er stolte af at have verdens største 7-Eleven-butik i Danmark. Ud af verdens 75.000 butikker er én af vores 173 butikker den største i verden. Det ser vi som en bekræftelse på at det hårde arbejde vi har lagt i at skabe verdens bedste convenience-koncept, med fokus på kvalitetsprodukter på farten, virkelig er noget der fungerer. Vi er glade for at kunne præsentere vores kunder for den nye flotte butik, siger Jesper Østergaard, adm. direktør i 7-Eleven Danmark.

Butikken er blevet ombygget og moderniseret til en version af det eksisterende butikskoncept, der giver endnu flere danskere den fuldendte 7-Eleven-oplevelse.

– Vi har skruet på alle knapper for at designe en butik med den absolut bedste kundeoplevelse. Vi har i den grad opgraderet vores sortiment de seneste år, især inden for frisk kvalitetsmad, økologisk kaffe og friskbagt bagværk. Samtidig gør vi en dyd ud af at udleve convenience ved at have de velkendte varemærker, som man kender i andre kategorier. Desuden kan kunderne selv scanne deres varer ved selvbetjeningskasserne og på den måde komme endnu hurtigere videre på deres færd. Vi skal altid være det foretrukne og lette alternativ, når sulten eller tørsten melder sig på rejsen, udtaler Jesper Østergaard.

7-eleven hovedbanegården
Verdens største 7-Eleven ligger på Hovedbanegården … (Foto: PR)

Læs også: Too Good To Go indgår samarbejde med 7-Eleven

Dagens billede: Drabene i Norge går verden rundt

 

· Mere fra samme kategori ·