Læs også:

Close
too good to go 7eleven (Foto: PR)

NEWS: Too Good To Go indgår samarbejde med 7-eleven

Nyheder  | 

Too Good To Go indgår samarbejde med 7-eleven · Codan hjælper kunder med at få depositum tilbage fra bestilte sommerferier · Danskernes bevægelsesadfærd er ændret under corona · Den tropiske storm Arthur har indvirkning på danskernes vejr · Dagens foto: Rufus Gifford kører den ‘corana-style’

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Too Good To Go indgår samarbejde med 7-eleven

Fra og med i går kan man nu købe lykkeposer med overskudsmad i 7-Eleven-butikker over hele landet. Lykkeposerne forhandles via madspildsappen Too Good To Go, og der er to forskellige slags at vælge mellem; en pose med bagværk og en pose med blandede varer.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer. En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

– Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven. Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger. Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode. Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd. Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem forklarer Maria Gervig

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

too good to go 7eleven (Foto: PR)
Too Good To Go indgår samarbejde med 7-eleven. (Foto: PR)

Læs også: Netto og Too Good to Go indgår samarbejde

Codan hjælper kunder med at få depositum tilbage fra bestilte sommerferier

Codan har ekstraordinært besluttet at dække refundering af depositum og opfordrer kunder til at kontakte forsikringsselskabet for at høre om deres muligheder.

– Vi vil gerne hjælpe kunder, der er bekymrede for, om de kommer afsted på ferie, da landegrænser er lukkede, og udsigten til, at de åbner, er fortsat usikker. Der er også kunder, som allerede nu ved, at de ikke ønsker at tage af sted på grund af eventuel smitterisiko. Uanset årsagen, er vi klar til at se på, hvordan vi bedst kan hjælpe forklarer Mads Foged, Privatdirektør i Codan.

– Normalt kan afbestillingsforsikringen først benyttes umiddelbart før afrejse. En kunde, der eksempelvis har planlagt en rejse til Spanien i juli, skulle have ventet med at aflyse ferien og fortsætte med at betale eventuelle restbeløb til feriehuset for at være dækket. Det giver ikke mening for hverken dem eller os, og derfor har kunder nu en mulighed for at få depositummet refunderet hos os slutter han.

Codan har indtil videre registreret fem gange så mange sager på rejseforsikringen fra marts og frem til i dag, sammenlignet med samme periode sidste år, og forsikringsselskabet har på travle dage fået 15 gange så mange henvendelser fra kunder end normalt.

Codan kan hjælpe med allerede betalt depositum for feriehuse, campingpladser og ferielejligheder for de kunder, som selv har planlagt og bestilt rejsen.

codan sommerferie (Foto: PR)

Codan vil nu hjælpe danskere, der har bestilt sommerferien. (Foto: PR)

Læs også: Rejseartikel: Postkort fra Fanø og Nordjylland

Danskernes bevægelsesadfærd er ændret under corona

Danskernes bevægelsesadfærd er endnu mere skæv under corona-nedlukningen. Den har nemlig resulteret i et markant fald i danskernes fysiske aktivitet. Særligt de unge, ældre, lavtuddannede og de som bor i landområder er blevet markant mindre aktive. Det viser en ny undersøgelse fra Institut for Idræt & Biomekanik, Syddansk Universitet,der i starten af april gennemførte en omfattende spørgeskemaundersøgelse for at finde ud af om danskernes bevægelsesadfærd er blevet påvirket af nedlukningen. 1.802 danskere fra 15 år og op deltog i undersøgelsen.

Undersøgelsen viser, at danskerne bevæger sig 20,6% mindre under nedlukningen. Især er det andelen af danskere over 60 år, som bevæger sig mindre idet deres fysiske aktivitet er faldet med 26,6%.

Også gruppen af 15-29-årige har oplevet et markant fald på 26,4%, hvor gruppen af 30-59-årige er den aldersgruppe, som har det laveste fald i fysisk aktivitet under nedlukningen med en nedgang på 6,2%. Alarmerende viser undersøgelsen også, at i gruppen af hjemmeboende hos forældre, er faldet i fysisk aktivitet på hele 40,4%.

Tallene viser, at faldet i fysisk aktivitet ikke kun er skævt fordelt på alder. Ser vi på danskerne ud fra uddannelsesniveau, er faldet blandt de lavest uddannede på hele 41,8%, hvorimod faldet blandt de højst uddannede blot er 1,5%, hvilket altså er dobbelt så stort som de lavest uddannede.

Også geografisk er der ligeledes en markant forskel i fysisk aktiv adfærd. De danskere som bor i småbyer og landområder har et fald i fysisk aktivitet på 30,9%, hvor andelen af danskere i mellemstore byer bevæger sig 21,4% mindre og i storbyerne er faldet kun 13,5%.

Projektleder Charlotte Pawlowski forklarer om tallene:

– Vi forventede en nedgang i fysisk aktivitet, fordi vi i Danmark har en særlig bevægelseskultur som i høj grad er knyttet op på foreningsidræt. Men at faldet er så markant og skævt er overraskende og bekymrende, udtaler hun.

strandtennis motion bevægelsesadfærd (Foto: Syddansk Universitet)
Hånden på hjertet – har du bevæget dig mere eller mindre under corona … (Foto: Syddansk Universitet)

Læs også: Derfor er de 10.000 skridt det magiske motionstal

DSB forventer millardtab

DSB kom igår med en pressemeddelelse, hvor de annoncerede, at 2020 ville give dem et underskud på mindst en milliard kroner. Dette kom frem i forbindelse med deres regnskab for første kvartal, der blev offentliggjort igår. De mange vorona-restriktioner og et gigantisk fald i rejsende har fået det statsejede togselskab DSB til at bløde.

metro, cityring, åbning, transport
Selvom der igen er gang i rejseriet, har DSB mistet mange penge … (Foto: Ali Saleh)

Læs også: Corona-krisen har ikke kun lært mig at lave iskaffe

Den tropiske storm Arthur har indvirkning på danskernes vejr

Årets første tropiske storm strejfer nu USA og fører masser af regn og blæst til North Carolina og Virginia og har kurs mod Bermuda. Den har fået navnet Arthur, Arthur, og den blev dannet søndag nær Florida, hvorfra den har bevæget sig op langs USA’s sydøstlige atlanterhavskyst.

Varmen fra Arthur kan dog påvirke det danske vejr senere på ugen, idet den varme luft udvikler et lavtryk ved mødet med den kolde polarluft ud for Newfoundlands kyst et lavtryk, der i løbet af ugen udvikler sig kraftigt hen over Atlanterhavet og giver os varme. Dermed kan danskerne se frem til både sol og regn i de kommende dage.

Dagens foto: Rufus Gifford kører den ‘corana-style’ – som alle andre

 

· Mere fra samme kategori ·