Læs også:

Close
øl strand bryg (Foto: Unsplash)

SOMMERNEWS: Flere danskere slukker tørsten uden procenter

Nyheder  | 

Flere danskere slukker tørsten uden procenter · Danmarks mest klimavenlig hotel kåret · Tre personer anholdt for frihedsberøvelse · Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 2021 · Dagens billede: OL er i gang · Sommerpostkort: Sommer i Mexico  😎

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere danskere slukker tørsten uden procenter

Flere danskere vælger procenterne fra, når tørsten skal slukkes i sommerens varme. På to år er salget af alkoholfri øl, vin og spiritus mere end tredoblet.

Når tørsten skal slukkes med en kold øl, et glas rødvin til maden eller måske en læskende bitter gin og tonic, så vælger flere og flere en alkoholfri udgave. Det viser de seneste salgstal fra onlinesupermarkedet nemlig.com samt nøgletal fra flere danske bryggerier.

Salget af alkoholfrie øl er i særlig grad steget markant de seneste år, og i første halvår af 2021 er salget på nemlig.com steget med over 70%. På to år er salget i årets første halvår steget med over 300%. Hos nemlig.com ser man tydeligt at andelen af alkoholfri øl vokser fra år til år – og i dag er det mere end hver 10. øl, der sælges på nemlig.com, som er alkoholfri.

Hos Royal Unibrew er det også tydeligt, at salget af alkoholfrie varianter er steget markant.19% af danskerne køber nu øl uden alkohol, og det er en stigning på 53% siden sidste år[1].

Væksten er i høj grad drevet af nethandlen – her er andelen af alkoholfri øl tre gange højere end i butikkerne.

Samme positive udvikling ses også hos bryggeriet Mikkeller, hvor over en femtedel af omsætningen skal findes i alkoholfrie varianter. Salget af alkoholfri øl fra Mikkeller er i Danmark steget med 500% siden 2019, hvilket gør Danmark til et af de lande, hvor Mikkeller sælger flest alkoholfrie øl.

Forbrugere vælger alkoholfri spiritus med omtanke. Det er dog ikke kun øl, der nydes uden procenter i stor stil.

Hos ISH Spirits, der siden 2018 har produceret blandt andet GinISH, RumISH og andre alkoholfrie spiritustyper, giver de alkoholfrie produkter forbrugere mulighed for at være mere bevidste om deres forbrug.

– Vi bliver mere ‘mindful’ omkring, hvad vi indtager, hvilket inspirerer mange til at skære lidt ned for alkoholen. For os handler det ikke om ikke at drikke alkohol, det handler ganske enkelt om at gøre det nemt at skrue op og ned, så der ikke altid skal være alkohol i glasset for, at vi kan skåle sammen, fortæller Morten Sørensen, der er grundlægger af ISH Spirits.

Allerede i første kvartal af 2021 havde ISH femdoblet omsætning sammenlignet med sidste år, og salget på nettet står for cirka en tredjedel af virksomhedens omsætning.

Alkoholfri øl, vin og spiritus har fundet en plads som et godt alternativ til vand og sodavand hos forbrugerne, og forventer, at kategorien vil vokse yderligere på nemlig.com:

– Bryggerierne er blevet dygtigere til at binde smagen sammen uden alkohol, og producenterne af alkoholfri alternativer til spiritus har i flere år haft gang i spændende varianter, der gør det mere eksotisk at vælge alkohol fra. Det tiltaler alle aldersgrupper og typer af forbrugere, og derfor er vores sortiment af alkoholfri øl, vin og spiritus også blandt det største i Danmark, slutter Carsten Pedersen, der er sommelier og kategorichef i nemlig.com.

[1]I flg spørgeundersøgelse foretaget af Kauza MAT, Maj 2021, 5000 husstande, 18-70 år for Royal Unibrew.

royal unibrew øl
Royal Unibrew har oplevet stor fremgang indenfor salget af alkoholfri øl. (Foto: nemlig.com)

Læs også: Lav en alkoholfri cocktail

Danmarks mest klimavenlige hotel kåret

For første gang er momondo climate award blevet uddelt. Her blev Scandic Aarhus City kåret som national vinder, og er dermed hotellets med Danmarks laveste CO2-aftryk per gæst. I foråret har momondo i samarbejde med klimascore.com indsamlet data på landets hoteller og har nu fundet Danmarks mest klimavenlige hoteller, både nationalt og regionalt rundt i det danske land.

Hovedvinderen af momondo Climate Award og dermed Danmarks mest klimavenlige hotel er Scandic Aarhus City. Desuden er otte regionale vindere blevet udpeget i hele landet. Prisen uddeles af momondo i samarbejde med Klimascore.com og Danish Business Travel Association, og er baseret på Klimascore’s dokumenterede CO2-model som er udviklet med input fra Concito og DTU.

Danskerne efterspørger bæredygtige ferieformer og nu har momondo fundet frem til landets mest klimavenlige hoteller med CO2-aftryk som fundament. Vinderen er Scandic Aarhus City, mens otte hoteller vinder en regional pris for deres bæredygtighedsindsats. Hos momondo vækker det stor glæde, at hoteller fra det meste af landet har meldt sig til at dyste på deres klimatiltag:

– Vi har hele tiden vidst, at danskerne gerne vil rejse mere bæredygtigt, men de mangler information om, hvordan de gør det samt hvilke klimavenlige alternativer der findes. Dét er årsagen til at vi har bygget et CO2-filter til flybilletter på momondo, så man kan vælge fly ud fra CO2-aftryk, og nu sætter vi også fokus på hotellerne med en klimapris. Prisen viser, at det sagtens kan lade sig gøre at gøre ferien grønnere. Faktisk er der en del hoteller på listen, som er mere klimavenlige at bo på end at blive hjemme, udtaler Per Christiansen, momondos danske talsperson.

Scandic Aarhus City er blevet kåret som Danmarks mest klimavenlige hotel, og her er de glade for at have vundet. Søren Faerber, der er administrerende direktør for Scandic i Danmark, fortæller, at han er begejstret for momondo Climate Award’s databaserede tilgang:

– Jeg er utrolig stolt over, at fire Scandic-hoteller pryder vinderlisten, og at vi dermed tager halvdelen af priserne – herunder hovedpræmien – i momondo Climate Award. Det er et synligt bevis på, at vores knap 30-årige dedikerede arbejde med at skabe klimavenlige, svanemærkede hoteloplevelser anerkendes. Der er flere mindre ambitiøse bæredygtighedsundersøgelser og -mærkninger, som desværre ikke har givet forbrugerne et retvisende billede af de enkelte hoteller og kæders indsats på dette område. Derfor er jeg begejstret for, at Momondo, i samarbejde med Klimascore.com og DBTA, nu har begået en objektiv og faktabaseret undersøgelse, udtaler Søren Faerber, administrerende direktør for Scandic i Danmark.

Momondo Climate Award gives til de hoteller eller konferencecentre, der har den laveste dokumenterede CO2-udledning per hotelgæst baseret på hotellernes egne data. De indsamlede data omregnes af

Klimascore.com, der benytter en tilgang de har udviklet med input fra Concito og DTU. Resultaterne er desuden blevet gennemgået af et dommerpanel bestående af klimaforskere og branchefolk. CEO hos Klimascore.com, René Jacobsen fremhæver netop behovet for, at hoteller bliver mere systematiske i forhold til bæredygtighed:

– Klimascore er et værktøj til danskere og internationale turister, der leder efter de grønneste hoteller i Danmark, men det skal også hjælpe hotellerne selv med at finde ud af, hvilke initiativer, der har størst positiv effekt for klimaet. Hos Scandic Aarhus City er de især gode til at reducere madspildet, tilbyde nye plantebaserede menuer og benytte klimavenlige energikilder, og det er derfor, at de løber med prisen.

Det er ikke kun feriegæster, som efterspørger grønnere måder at rejse på. Det er i høj grad også virksomheder, som tænker CO2-besparelser ind, når der skal afholdes konferencer, events og firmature.

Det fortæller Anne Mette Berg, der er General Manager hos Danish Business Travel Association, som er
med til at uddele prisen:

– Bæredygtighed er blevet essentielt, når vi taler erhvervsturisme. Destinationerne skal tænke i grønne initiativer, hvis de skal tiltrække de store virksomheder til deres hotel eller konferencecenter. Men det kan være svært at finde frem til de løsninger, der virker. Derfor ville vi gerne være med til at sætte fokus på de hoteller, der laver initiativer, der virkelig batter i forhold til klimaet.

Momondo Climate Award 2021 vinderliste:

● Hovedpræmie: Scandic Aarhus City
● København: Scandic Kødbyen
● Aarhus: Scandic Aarhus City
● Nordsjælland: Rungstedgaard
● Sjælland og øer: Scandic Roskilde Park
● Fyn og øer: Comwell Middelfart
● Nordjylland: Comwell Hvide Hus Aalborg
● Trekantsområdet: Comwell Kolding
● Sønderjylland: Scandic Sønderborg

momondo
Climate Award 2021 er uddelt for første gang af momondo … (Foto: momondo)

Læs også: Postkort fra Fanø

Tre personer anholdt for frihedsberøvelse

Efter en intens efterforskning blev tre personer fra det kriminelle miljø i København i går anholdt. De tre mænd er henholdsvis 24, 24 og 25 år.

De sigtes for i forening med flere andre uidentificerede mænd at have frihedsberøvet og udøvet grov vold og afpresning mod en forurettet, som blev frihedsberøvet på gaden i Brønshøj den 7. juli.

Han blev lokaliseret på en landejendom på Midtsjælland i går.

– Det er en alvorlig og grov sag, som vi har haft en intens efterforskning af for at finde den frihedsberøvede mand. Det lykkedes heldigvis i går. Vi udelukker ikke flere anholdelser i sagen, så vi kan desværre ikke gå i yderligere detaljer på nuværende tidspunkt, udtaler leder af Afdeling for organiseret kriminalitet, vicepolitiinspektør Knud Hvass.

De anholdte blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg.

politi, 112, udrykning, 911, nødsituation, hjælp, kriminel, ulovlig, anholdt, dom, dommer
En mand har været holdt fangen i flere uger og dermed frihedsberøvet … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Mand snydt flere ældre

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for maj 2021

Ledigheden faldt i maj måned med 13.900 fuldtidspersoner, så der i maj var 115.300 ledige. Det svarer til en ledighedsprocent 4,0 pct. Faldet kommer efter en lille stigning i april måned.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:

– Det er fantastisk, at vi ser sådan et drastisk fald i ledigheden. Det er endnu et positivt tegn på, at vi er godt på vej ud af krisen. Det var også den udvikling, som vi så i maj i de daglige ledighedstal fra Jobnet.dk.

– Regeringen har gennemført solide hjælpepakker, herunder lønkompensation, og ført en aktiv finanspolitik. Dermed har vi investeret i at bevare arbejdspladser og været med til, at virksomhederne ret hurtigt er oppe i omdrejninger igen. Visse brancher begynder nu at mangle hænder. Det skal vi udnytte til at få endnu flere ledige ud på arbejdsmarkedet.

– Vi ser dog også brancher og dele af Danmark, som fortsat lider efter corona. Det gælder blandt andet luftfarten og hele oplevelsesøkonomien. Aftalen om sommerpakken skal hjælpe hårdt trængte brancher og især storbyerne.

– Det er afgørende, at de ledige har kvalifikationerne til at være den arbejdskraft, som virksomhederne efterspørger. Vi har derfor afsat 1,7 milliard kroner til opkvalificering og ret til korte kurser. Samtidig skal den brede politiske aftale for langtidsledige styrke og forbedre deres muligheder for at få foden indenfor på arbejdsmarkedet.

kontor, arbejde, job, kollega
Maj så positiv ud … (Foto: Unsplash)

Læs også: Coronakrisen sendte ledigheden blandt nyuddannede i vejret

Dagens billede: OL er i gang

Sommerpostkort: Sommer i Mexico 😎

· Mere fra samme kategori ·