Læs også:

Close
pige arbejde computer kontor

SOMMERNEWS: Din alder indikerer, om du er til hjemmearbejde

Nyheder  | 

Din alder indikerer, om du er til hjemmearbejde · Mand snydt flere ældre til at udlevere Dankort og kode · Bøde til Norge · Morgenmaden vi viser frem på Instagram · Dagens billede: Når naturen viser tænder · Fredagsfjol: Hair cut gone wrong ✂️ · Sommerpostkort: Den helt rigtige (sommer)motion😎

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Din alder indikerer, om du er til hjemmearbejde

En ny undersøgelse viser, at mange danskere generelt foretrækker at arbejde hjemmefra. Tendensen er stærkere, jo ældre man er. Især unge under 24 år ser væsentlige ulemper ved hjemmearbejde.

43 procent foretrækker ifølge en ny undersøgelse hjemmekontoret fremfor at møde fysisk på arbejdspladsen. Og hvis du er én af dem, der foretrækker hjemmets fire vægge som dit primære arbejdssted, er der en god sandsynlighed for, at du er en del af den mere modne aldersgruppe. De unge er nemlig særligt repræsenteret blandt de 35 procent, der hellere vil møde fysisk på arbejde.

I undersøgelsen har to SDU-forskere spurgt 966 danskere, der har arbejdet hjemmefra enten fuldtid eller deltid under coronapandemien, om deres holdning til hjemmearbejde. Tallene viser, at den ældre generation ser ud til i højere grad end den yngre at trives med at arbejde hjemme.

– Respondenterne i vores undersøgelse foretrækker overordnet set hjemmekontoret og fordelene ved hjemmearbejde. Tendensen er stærkere, jo ældre respondenterne er, fortæller Oliver Schnittka, professor ved Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi og ekspert i forbrugeradfærd.

Det er især de unge under 24 år, der ser væsentlige ulemper ved hjemmekontoret. Således foretrækker størstedelen af respondenterne under 24 år at arbejde fysisk på kontoret.

Den samme tendens viser sig, når respondenterne besvarer spørgsmål om mødeform og deres mentale tilstand.

I undersøgelsen angiver lidt over halvdelen af de adspurgte, at online møder kan erstatte de fysiske møder med kollegaerne, mens 31 procent ikke mener, at det er tilfældet. Her er de unge under 24 år igen væsentligt repræsenteret.

– Det samme gør sig gældende, når vi spørger til folks trivsel. Godt halvdelen mener, at hjemmearbejde har fremmet deres personlige trivsel, mens 28 procent ikke mener, at det at arbejde hjemmefra har fremmet deres velbefindende, heriblandt de unge under 24 år, forklarer Oliver Schnittka.

Resultaterne kommer dog ikke som en overraskelse for Oliver Schnittka. Selvom undersøgelsen ikke viser, hvorfor de ældre generationer ser ud til at trives bedre med hjemmearbejde end den yngre, har han et bud:

– Unge er generelt meget interesserede i at netværke, være sociale og har – i mange tilfælde – endnu ikke etableret familie. Derudover er kollegaerne for manges vedkommende en central del af deres sociale liv, forklarer han og påpeger, at det sandsynligvis ikke gør sig gældende i samme grad for de ældre generationer:

– Folk i den lidt ældre aldersgruppe ser nok en større fordel ved at arbejde hjemmefra, da de lettere kan få privatlivet og arbejdslivet til at gå op i en højere enhed.

Det kan derfor synes paradoksalt, at halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen faktisk angiver, at hjemmearbejde har gjort det sværere for dem at adskille deres arbejds- og privatliv. Men heller ikke det ser Oliver Schnittka noget unaturligt i:

– På den ene side gør hjemmearbejde det selvfølgelig sværere for folk at adskille tingene, men på den anden side gør det nok også, at arbejdet virker mindre som arbejde. For mange har den største ulempe ved hjemmearbejde nok været perioden, hvor børnene var sendt hjem fra institutioner og skoler, men nu, hvor børnene er tilbage i institution, ser mange generelt fordelene i, at deres hverdag er mere fleksibel, afslutter han.

Undersøgelsen i tal:
Undersøgelsen er en del af en Survey blandt 1.473 respondenter i hele Danmark fordelt repræsentativt på køn og alder. Spørgsmålene omkring hjemmearbejde blev foretaget blandt 966 respondenter, der har arbejdet hjemmefra enten fuldtid eller deltid under Corona-pandemien.

Undersøgelsen er foretaget af Stefanie Sohn og Oliver Schnittka fra Institut for Sociologi, Miljø- og Erhvervsøkonomi, Syddansk Universitet.

Nogle af nøgletallene fra undersøgelsen er:

  • 43% af respondenterne ville foretrække at arbejde hjemmefra sammenlignet med at møde fysisk på arbejde, mens 35% foretrækker at arbejde fysisk på arbejdspladsen (heriblandt størstedelen af de unge respondenter under 24). De resterende 22% af respondenterne har ingen præferencer mellem at arbejde hjemmefra eller være fysisk på arbejdspladsen.
  • 52% af respondenterne mener, at online møder kan erstatte fysiske møder med kollegaerne, mens 31% ikke mener, at online møder kan erstatte de fysiske (heriblandt størstedelen af de unge respondenter under 24).
  • 49% mener, at det at arbejde hjemmefra forbedrer deres personlige trivsel, mens 28% ikke mener, at hjemmearbejder forbedrer deres velbefindende (heriblandt størstedelen af de unge respondenter under 24).
  • 50% af respondenterne angiver, at det kan være sværere for dem at adskille deres arbejds- og privatliv, når de arbejder hjemmefra, mens 28% ikke har et problem med at adskille deres professionelle og private liv. Der er ingen forskel mellem kønnene.
pige arbejde computer kontor
Passer undersøgelsen på dig og din lyst til at arbejde hjemme … (Foto: Unsplash)

Læs også: Inspiration til dit hjemmekontor

Mand snydt flere ældre til at udlevere Dankort og kode

I tirsdag snød en mand i Næstved en ældre kvinde til at udlevere Dankort og kode. En 70-årig kvinde i Næstved ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra banken og fortalte, at der fra hendes konto var forsøgt hævet et større beløb. I den forbindelse lykkedes det manden at lokke kvinden til at udlevere både kreditkort og tilhørende kode.

Tre andre borgere i politikredsen blev også udsat for samme svindelnummer. I Tappernøje blev en 75-årig kvinde også ringet op. Denne gang var svindleren fra Microsoft, sagde han. Den ældre borger blev snydt til at udlevere personoplysninger og efterfølgende er der blevet hævet et større beløb på hendes konto.

Politiet er i gang med at undersøge de forskellige tilfælde.

penge økonomi dankort forbrug (Foto: Unsplash)
Politiet leder efter svindleren … (Foto: Unsplash)

Læs også: Fald i Dankort-svindel på nettet

Bøde til Norge

Det lyder absurd men ikke desto mindre rigtigt. Det norske kvindelandshold i beachhåndbold nægtede at spille i de meget små trusser, som reglerne foreskriver, og de spillede derfor i små ‘cykelbukser’ eller ‘tights’. Det har nu medført, at de kan se frem til en bøde på omkring 11.000 kroner fra Det Europæiske Håndboldforbund, EHF, fordi de ved dette års EM-bronzekamp nægtede at bære trusser.

Det seneste år, og ikke mindst i disse #metoo-tider, har netop disse trusser være omdiskuteret (både af kendte og i befolkningen generelt), men nu gjorde Norge noget ved snakken som en protest, der nu også koster dem. De seneste dage har denne diskussion været meget fremme i medierne, og om deres lille protest kan ende med at få ændret reglerne, må tiden vise. Som et lille PS, så skal mændene bære bluse og shorts …

Læs også: Undersøgelse viser, at der er større problemer med sexchikane end hidtil antaget

Morgenmaden vi viser frem på Instagram

Vi elsker Instagram, og vi er også hurtige til at lægge det perfekte foto op – ikke mindst af vores morgenmad. Og morgenmadsbilleder er ofte meget instavenlige og giver mange likes, for hvem kan ikke blive lækkersulten over at se de smukke opstillinger af brunches i alle afskygninger.

En engelsk undersøgelse lavet af GreenPan.co.uk kan nu konkludere, hvad det er, vi mest lægger op. Og der er ikke overraskende rigtig mange hashtags, likes og fotos lagt op, der omhandler morgenmad. For hvem vil ikke gerne inspireres til næste brunch spot eller brunch, vi skal servere for veninderne.

Med 105,093,965 Instagram tags på #breakfast og 30,903,453 Instagram tags på #brunch er vi ramt ned i noget, mange går op i. 

Nummer 1 ligger pandekage, som det vi mest elsker at fotografere – om du bor i Danmark, USA eller et tredie sted. Det har 12,290,161 hashtags på Instagram. Her er en opskrift på almindelige pandekager.

På andenpladsen ligger belgiske vafler, der er tagget 405,896 gange på Instagram.

Havregrød eller oatmeal er nummer tre – og endelig kommer der noget, der også er liiidt sundt og nærende. Det har 4,055,367 hashtags. Her er en opskrift på havregrød eller overnight oat.

Her kan du se de 20 højest rangerede morgenmadsretter:

Breakfast food – Instagram hashtags

Pancakes: 12,290,161

Belgian Waffles: 5,405,896

Oatmeal: 4,055,367

Croissant: 3,601,692

Granola: 3,389,351

Porridge: 2,667,719

French toast: 2,627,599

Crêpe: 2,573,359

Avocado Toast: 1,869,409

Omelette: 1,747,681

Cinnamon roll: 1,733,864

Doughnut: 1,258,862

Bagels: 1,171,996

Greek yogurt: 1,145,277

Eggs Benedict: 1,026,799

Scrambled eggs: 998,128

Pretzels: 901,472

Protein bar: 837,267

Scone: 796,042

Poached eggs: 769,594

kanelpandekager
Pandekager ligger nummer 1 på listen …  (Foto: Pexels)

Læs også: De 10 mest populære desserter på Instagram

Dagens billede: Når naturen viser tænder

Fredagsfjol: Haircut gone wrong ✂️

Sommerpostkort: Den helt rigtige (sommer)motion 😎

· Mere fra samme kategori ·