Læs også:

Close
krænkelse sexisme

NEWS: Ny undersøgelse kortlægger omfanget af krænkende handlinger på arbejdsmarkedet

Nyheder  | 

Ny undersøgelse kortlægger omfanget af krænkende handlinger på arbejdsmarkedet · Politiet har sat nye kameraer op i København · Fodboldskaderne vælter ind hos forsikringsselskab · Netflix lancerer ny funktion · Dagens video: Ren (moder)kærlighed

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny undersøgelse kortlægger omfanget af krænkende handlinger på arbejdsmarkedet

En ny undersøgelse fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd – viser, at 7,8 og 7,2 procent har været udsat for henholdsvis mobning eller diskrimination på deres arbejdsplads.

Undersøgelsen er baseret på svar fra godt 7.700 lønmodtagere, som er indsamlet mellem den 2. september og den 23. november 2020. Langt de fleste af dem, der har følt sig mobbet eller diskrimineret har oplevet det sjældnere end på månedsbasis.

Undersøgelsen afdækker også de oplevede årsager til, at medarbejdere bliver krænket af deres ledere og kolleger, og årsagen er ikke entydig. Størstedelen angiver nemlig andre grunde, end dem undersøgelsen opstiller. Dog angiver 13,6 procent etnicitet som årsag til, at de bliver mobbet (svarende til 1 pct. af alle lønmodtagere), 8,6 procent svarer køn (0,6 pct. af lønmodtagere), 5,2 procent politisk overbevisning (0,4 pct. af lønmodtagere), mens 3,7 procent svarer, at årsagen bunder i deres valg af fagforening (0,3 pct. af lønmodtagere). To procent bliver mobbet på grund af deres religion (0,1 pct. af lønmodtagere), og 1,9 procent er udsat for mobning på grund af deres seksualitet (0,1 pct. af lønmodtagere).

Endelig viser undersøgelsen, at under tre procent har følt sig udsat for seksuel chikane i perioden, og at resultaterne samlet set stemmer overens med den eksisterende viden på området.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtaler:

– Mobning og chikane er fuldstændig utilstedeligt – og det gælder uanset årsagen. Selv om det kun er en relativt lille andel, der – ifølge denne undersøgelse – har oplevet det, så er der ingen tvivl om, at det kan have ødelæggende konsekvenser. Det er arbejdsgivernes ansvar at sikre et sundt psykisk arbejdsmiljø, men fra regeringens side har vi gjort reglerne endnu mere tydelige ved blandt andet at samle de vigtigste regler i én bekendtgørelse og lanceret 14 initiativer mod seksuel chikane. Og vi er også i gang med trepartsforhandlinger om seksuel chikane. Jeg er samtidig sikker på, at arbejdsmarkedets parter vil læse rapporten og tage undersøgelsens resultater til efterretning.

Undersøgelsen blev bestilt af beskæftigelsesministeren i efteråret 2019, men har været forsinket på grund af corona.

Læs mere på bm.dk.

krænkelse sexisme
Ny undersøgelse kortlægger omfanget af krænkende handlinger på arbejdsmarkedet … (Foto: Unsplash)

Læs også: Sexisme mod praktikanter i mediebranchen stadig udbredt

Politiet har sat nye kameraer op i København

Der er nye kameraer på plads i København … Københavns Politi har taget nye kameraer i brug. De skal være med til at sikre borgernes tryghed og styrke politiets efterforskningsmuligheder.

I forlængelse af regeringens udspil ‘Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum’ fra 2019 blev det besluttet at opsætte 14 kameraer i København i første fordelingsrunde. Flere af disse er nu blevet opsat forskellige steder i byen. Det drejer sig om Rådhuspladsen, Nørreport Station, Kgs. Nytorv, Nyhavn og Den Røde og Den Sorte Plads.

På de steder har Københavns Politi samtidig sat skilte op, så borgerne kan se, at der er opsat kameraer.

– Det er helt grundlæggende for vores arbejde, at borgerne føler sig trygge, og derfor er det også vores håb, at de nye kameraer kan bidrage til at øge trygheden i de pågældende byområder, forklarer chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi.

Stederne er udvalgt på baggrund af politifaglige vurderinger, og fordi det er steder, hvor Københavns Politi ofte modtager anmeldelser om forskellige hændelser eller kriminalitet. Derfor vil kameraerne udover at give tryghed også være en hjælp for politiet, når der skal opklares forbrydelser.

– Kameraerne kan selvfølgelig ikke stå alene, men vi har vurderet, at der på de her steder er nogle særlige behov, der gør, at de er relevante. Vi får dermed et ekstra værktøj, når vi skal efterforske kriminalitet, så kameraerne vil ad den vej også bidrage til, at vi kan finde frem til en gerningsmand, som kan blive stillet til ansvar for sine handlinger, udtaler chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

I løbet af 2021 forventer Københavns Politi at opsætte yderligere kameraer. Det bliver i Nørrebroparken og på Christianshavn.

kamera overvågning
Politiet har sat kameraer op i København … (Foto: Unsplash)

Læs også: Eksplosion på Christiania

Fodboldskaderne vælter ind hos forsikringsselskab

Mange er tilbage på grønsværen efter corona, men nu vælter fodboldskaderne ind. Danmarks nationalsport er for alvor tilbage i fuldt gear igen efter corona-nedlukningen, og det kan nu desværre også ses i antallet af fodboldspillere, som kommer til skade. Forsikringsselskabet Topdanmark melder om en ekstraordinær stor stigning i fodboldskader her i foråret.

Bolden ruller atter på grønsværen rundt om i landets mange fodboldklubber. Der er fuld fart på tacklingerne igen, og det kan nu også ses i tallene for fodboldskader. På kun en måned, fra marts til april i år, er antallet af fodboldskader næsten fordoblet, viser nye tal fra Topdanmark.

– Vi oplever lige nu en markant stigning i skader, der opstår i forbindelse med fodbold. På bare én måned er vi tilbage på niveau med antallet af fodboldskader før corona. Det er gået virkelig stærkt, siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

Sammenlignet med sidste år under den første corona-nedlukning ligger antallet af fodboldskader mere end tre gange så højt, og skaderne ligger allerede på samme niveau som i foråret 2019 før corona-pandemien.

Efter coronapausen væk fra fodbold er det særligt vigtigt at være opmærksom på at undgå skader. De fleste fodboldskader er relateret til overbelastninger. Der er større risiko for, at disse skader opstår, hvis man ikke er i ordentlig form efter en længere pause. En del af disse skader kan undgås ved at træne og opbygge sin form, inden den får fuld gas på fodboldbanen, lyder det fra Topdanmark.

Hvis man har været for ivrig med at komme i gang igen, risikerer man at få et kortere eller længere skadesforløb, hvor man måske må sidde udenfor i kampen mod lokalrivalerne eller i de afgørende kampe om oprykning.

– Efter en lang pause med sport, er der en øget risiko for at komme galt afsted, hvis man ikke passer på, når man begynder igen. Skader efter tacklinger eller uheldige vrid kan være svære at undgå, men overbelastningsskaderne kan forebygges ved grundig opvarmning og en god grundform. Det er vigtigt at få styrket sine muskler og led. Ellers kan man nemt risikere en skade, flutter Rasmus Ruby-Johansen.

Topdanmark forventer, at vi nu er helt tilbage til normalen, og fodboldskaderne vil fortsætte i samme antal de kommende måneder.

Gode råd til at undgå fodboldskader

– Har du holdt en længere pause fra fodbolden, skal formen bygges langsomt op igen. Tilpas træningen til dit niveau, så du undgår overbelastning.

– Hold din form vedlige hele året rundt – også når du ikke spiller fodbold.

– En god grundform nedsætter risikoen for skader – særligt sidst i kampen, hvor mange skader opstår.

– Styrketræning af hele kroppen nedsætter risikoen for skader.

– Varm altid grundigt op før hver træning og kamp.

– Hvis du får en skade, bør du nedkøle og lave kompression på det skadede område.

– Sørg for at søge læge eller fysioterapeut, så du kan få den rette hjælp.

– Kontakt dit forsikringsselskab, hvis det er en alvorlig skade.

fodbold
Fodboldskaderne vælter ind hos Topdanmark. Nye tal fra Topdanmark viser, at sammenlignet med sidste år under den første corona-nedlukning ligger antallet af fodboldskader mere end tre gange så højt, og skaderne ligger allerede på samme niveau som i foråret 2019 før corona-pandemien.  (Foto: PR)

Læs også: En snak med Nadia Nadim

Netflix lancerer ny funktion

Med ‘Afspil noget’ gør Netflix alt arbejdet for dig … Der er tidspunkter, hvor man bare ikke orker at træffe et valg. Fredag aften efter en lang arbejdsuge. Et fyldt køleskab, men der er ikke noget, vi har lyst til. En filmaften med familien, hvor ingen kan blive enige.

Nogle gange vil du bare gerne tænde for Netflix og dykke ned i en ny historie. Derfor har Netflix udviklet funktionen ‘Afspil noget’, en ny måde til at slappe af og se med.

Når du trykker på knappen ‘Afspil noget’ kan du med det samme se en serie eller film, vi ved, du vil synes om baseret på det, du allerede har set. Eller med endnu et klik kan du vælge ‘Afspil noget andet’ og se:

  • en helt ny serie eller film,
  • en serie eller film, du allerede er ved at se
  • en serie eller film på din liste eller
  • en serie eller film, du ikke fik set færdig, og måske vil se igen.

Og for at gøre det nemt for dig, kan du finde ‘Afspil noget’ på flere måder på dit tv:

  • under profilnavnet
  • på den 10. række af Netflix-startsiden
  • på navigationsmenuen til venstre på skærmen

‘Afspil noget’ understøtter tekst-til-tale (TTS) for medlemmer, der bruger skærmlæsere. Opdag din næste yndlingsfilm eller – serie via ‘Afspil noget’ ved hjælp af TTS. Gå til afsnittet Tilgængelighed i ‘Hjælp-center’, og få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer denne funktion via indstillingerne på dit tv.

Netflix, streaming, konto, deling, Foto: Unsplash
Har du tjekket den nye funktion ud …  (Foto: Unsplash)

Læs også: Netflix-medarbejder dræbt under research til hitserie

Dagens video: Ren (moder)kærlighed

· Mere fra samme kategori ·