Læs også:

Close
pundkage asta just schack

Kagetid: Pundkagen med blodappelsin

Mad  | 

‘Pound cake’ eller pundkagen med med blodappelsin er en super lækker skærekage fra dygtige Asta Just Schack’s bog ‘Den mad, vi deler’

Opskriften er også for alle der lever plantebasseret. Asta fortæller selv kagen og historien bag:

Når min mor skal fortælle mig en kærlighedshistorie fra min fars og sin ungdom, så dukker fortællingen om blodappelsinjuice altid op. Genfortalt ganske enkelt hentede min far altid juice af blodappelsin til min mor, når de vågnede op sammen; det var og er hendes absolutte yndlingsjuice. Derfor har blodappelsin fået en varm og kærlig plads hos mig, og det har udmøntet sig i denne dejlige opskrift.

pundkage asta just schack
Så lækker ser kagen ud … (Foto: Asta Just Schack)

Opskriften er til 8 personer

Den tager 1 time og 25 minutter at lave …

Det skal du bruge

Ingredienser

120 g plantebaseret smør
2 dl rismælk eller anden plantebaseret mælk
saft og skal fra 1 økologisk blodappelsin
200 g rørsukker
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
300 g hvedemel
½ tsk salt
3 spsk sorte sesamfrø

Glasur

250 g flormelis
saft fra 1 blodappelsin

Sådan gør du

Start med at sætte ovnen på 180 °C.

Smelt smørret i mikroovnen og hæld det over i en stor skål.

Tilføj rismælk og saft og skal fra blodappelsinen. Rør rundt.

Tag en anden stor skål og kom rørsukker, vaniljesukker, bagepulver, natron, hvedemel, salt og sesamfrø i.

Bland godt og hæld de tørre ingredienser over i skålen med de våde.

Vend det hele godt. Er dejen for tør, tilføjes mere væde, og virker den omvendt for våd, tilføjes mere hvedemel.

Beklæd en 26 centimeter lang brødform med bagepapir eller smør den med plantebaseret smør.

Hæld dejen over i formen og bag den i ovnen i 60 minutter, indtil du kan stikke en gaffel i kagen og trække den ud igen, uden at dejen hænger fast.

Lad kagen køle helt af.

Hæld flormelis i en skål og rør blodappelsinsaft i lidt ad gangen, indtil glasuren har en god konsistens.

Hæld den ud over den kolde kage og server, når glasuren har sat sig.

Tip:

Den smager unikt med blodappelsin, men du kan også godt lave den med almindelig appelsin. Blandt andet Aldi har også en blodappelsinjuice, du eventuelt kan bruge …

 

Sådan ser bogen ud:

 

forside den mad vi deler asta just schack

 

Læs også:

 

Lav lækre plantebaserede tebirkes

tebirkes remonce (Foto: Asta Just Schack)

· Mere fra samme kategori ·