Læs også:

Close
tebirkes remonce (Foto: Asta Just Schack)

Tebirkes med remonce

Mad  | 

Hvem elsker ikke tebirkes … Det er Asta Just Schack, der har lavet opskriften, og vi har været så heldige at få den fra hendes bog ‘Mit Grønne Morgenbord’. Lav selv de lækre tebirkes

Morgenmaden i dag cirkulerer omkring mælkeprodukterne. Den sure yoghurt, komælk i kaffen og ost på håndværkeren, der først er blevet smurt med et godt lag smør. Men tænk sig engang, at man kan gøre hele morgenmadsritualet plantebaseret!

I bogen ‘Mit Grønne Morgenbord’ får man mere end 100 opskrifter på alt fra varm grød med karamelliseret bananer, til grønne, sprøde vafler og smoothiebowls med talrige spændende toppings.

Asta Just Schack har det meste af sit unge liv haft en stegepande i hånden. Inden for de seneste år har fokus primært været på det plantebaserede madunivers, og gennem Instagram-profilen @eatingthemplants bliver flere tusinde følgere dagligt inspireret af de plante- baserede retter, hun præsenterer på smukkeste vis. I foråret 2018 debuterede hun med bogen ”Et Simpelt Grønt Liv”, der blev fulgt op af titlen ”Plantemadder” i foråret 2019, og nu er den tredje i rækken også kommet.

asta just schack mit grønne morgenbord (Foto: Asta Just Schack)
Asta Just Schack har lavet en smuk og indbydende bog med masser af lækre morgenmadsopskrifter som disse lækre tebirkes. (Foto: Asta Just Schack)

Bare så du ikke bliver overrasket. Det tager lidt tid – ja rent faktisk 3 dage – at lave dem. Så forbered dem i god tid. Og du vil glædes endnu mere over at sætte tænderne i de lækre tebirkes, når de endelig er lavet.

Det skal du bruge

Der bliver cirka 8-10 styk af denne portion. 

Start 3 dage før, du ønsker at spise tebirkes.

Ingredienser

2½ dl vand
25 g gær
50 g sukker
500 g tipo 00 mel
10 g salt
75 g + 250 g Smørbar Blok
olie til at smøre skålen med

Remonce

125 g marcipan
125 g plantebaseret smør
4 spsk rørsukker
1 tsk citronsaft
1 knsp salt

Til pensling:

  • ahornsirup til pensling
  • birkes
tebirkes remonce (Foto: Asta Just Schack)
Hvem gad ikke godt sætte tænderne i de her tebirkes remonce …(Foto: Asta Just Schack)

Sådan gør du

Dag 1:

Kom vand i en skål. Smuldr gæren i og tilføj sukkeret.

Pisk gæren ud med et piskeris og tilføj mel og salt. Skær 75 gram smør i tern og kom også dem ved.

Lad dejen køre i 10 minutter på en røremaskine. Smør en skål med olie og læg dejen deri. Kom film over, så der ikke kommer noget ilt ind til dejen. Stil den på køl til dagen efter.

Dag 2:

Tag smørret ud af køleskabet og del blokken i 3 på den høje, lange led.

Læg dem ved siden af hinanden på et stykke bagepapir, så de former et kvadrat, og pak det ind i bagepapiret.

Brug en kagerulle til at mase smørret, så det bliver til én hel plade af smør, uden revner og sprækker.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud. Brug gerne mel på bordet. Rul dejen ud, så den er cirka 40 x 40 centimeter.

Læg smørblokken i midten og fold dejen ind over. Rul nu med en kagerulle dejen ud i et rektangel. Rul oven på folderne, dér, hvor der er 4 lag dej.

Når dejen er rullet ud til cirka 40 x 20 centimeter, foldes begge ender ind mod midten. Fold derefter dejen på midten. Rul igen dejen ud til cirka 40 x 20 centimeter og fold herefter dejen 3 gange.

Gør dette en gang til og pak derefter dejen ind i film. Vær meget omhyggelig med at pakke den ordentligt ind, for den kommer til at hæve rigtig meget.

Læg dejen på køl til næste dag.

Dag 3:

Tag på tredjedagen den foldede dej ud af køleskabet og lad den stå, mens du laver remoncen.

Riv marcipanen groft og kom det op i en stor skål. Skær smørret i tern og tilsæt det sammen med resten af ingredienserne til remoncen.

Brug en elpisker til at piske det sammen. Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den måler cirka 30 x 60 centimeter.

Smør nu remoncen på midten på den lange led. Fold herefter den ene side indover.

Bland en slat ahornsirup med vand i forholdet 3:1. Pensl den side, der er foldet ind over remoncen og fold herefter den anden side ind over, så sirupsblandingen binder dem sammen.

Vend den lange stang om, så dobbeltfoldet ligger nederst.

Pensl oversiden med sirupsblandingen og drys godt med birkes på, så det dækker fuldstændigt. Brug nu et pizzahjul til at skære enderne af og skær derefter stangen i stykker af cirka 6 centimeter. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve i 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 °C almindelig ovn. Bag dine tebirkes i 15 minutter og lad dem efterfølgende køle af på en rist.

ENDELIG som i ENDELIG kan du sætte tænderne i de lækre tebirkes.

 

Sådan ser bogen ud:

forside asta just schack mit grønne morgenbord (Foto: Asta Just Schack)

Læs også: 

 

12 spørgsmål du bør stille din veninde

venner veninder veninde grine sammen ferie blomster (Foto: Unsplash

 

 

· Mere fra samme kategori ·