Læs også:

Close
david beckham unicef

NEWS: UNICEF-ambassadør David Beckham står i front for ny vaccinekampagne

Nyheder  | 

UNICEF-ambassadør David Beckham står i front for ny vaccinekampagne · Arrangørerne trækker stikket på Copenhagen Marathon 2021 · To mænd dømt for at ødelægge sandklit ved Skagen · Egedal Kommune kåret til Danmarks bedste · Dagens video: Leonardo DiCaprios hyldest til jorden

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

UNICEF-ambassadør David Beckham står i front for ny vaccinekampagne

UNICEFs ambassadør David Beckham medvirker i en ny kampagnevideo, der skal oplyse og skabe tillid til vaccinationsprogrammer og opmuntre forældre verden over til at lade deres børn vaccinere mod dødelige sygdomme.

I en video, der netop er blevet offentliggjort i anledning af FN’s vaccinationsuge, opfordrer superstjernen David Beckham voksne til at tage i mod COVID-19-vaccinen. Samtidig opfordrer han forældre til at sikre sig, at deres børn modtager de rutinevaccinationer, der kan beskytte dem mod alvorlige sygdomme som difteri, mæslinger og polio.

Om kampagnen siger David Beckham blandt andet:

– Vacciner er med til at redde millioner af liv hvert eneste år. Alligevel er der sørgeligt mange børn verden over, der ikke modtager de livsvigtige vacciner, de har brug for. COVID-19-pandemien har mindet os om, hvor vigtigt og afgørende det er for vores dagligdag, at vi har mulighed for at udvikle og anvende vacciner. For vacciner virker! Derfor er jeg stolt af at være med til at markere verdens vaccinationsuge og opfordre forældre til at lade sig selv og deres børn vaccinere, siger David Beckham.

Frem til slutningen af april vil UNICEFs partnere A shot at life og Bill og Melinda Gates Fonden donere 1 dollar for hvert et like, hver en deling eller hver en kommentar på sociale medier, hvor UNICEF er nævnt sammen med hashtagget #VaccinesWork. På den måde er håbet, at både sundhedspersonale og den brede offentlighed vil være online fortalere for vacciner.

– Efter et år med nedlukninger, tomme klasseværelser, afbrudte vaccinationsprogrammer, virtuelle fødselsdage og aflyste familiemiddage er mennesker over hele verden nu begyndt at modtage COVID-19-vacciner. Pandemien har, som David Beckham siger i det nye kampagnemateriale, været en vigtig påmindelse om, hvor stor en rolle vacciner generelt spiller for vores udfoldelsesmuligheder. COVID-19-vacciner er simpelthen det bedste redskab, vi har, til at vende retur til det liv, vi kender og savner, forklarer generalsekretær i UNICEF Danmark Karen Hækkerup.

Hvert eneste år er der 14 millioner børn verden over, der ikke modtager deres rutinevaccinationer. Hovedparten af de børn lever i fjerntliggende landdistrikter, i konfliktzoner eller i slumkvarterer, hvor der ikke er adgang til basale sundhedsydelser.

Det seneste år har COVID-19-pandemien gjort situationen endnu værre. De mange nedlukninger og afbrydelser i forsyningsskæder risikerer at forårsage en uhyggelig stigning i dødsfald blandt børn, der kunne have været forebygget med vacciner.

– Det er vigtigt at få spredt budskabet om, at vacciner virker. Og det glæder mig, at så prominente stemmer som David Beckham vil hjælpe med det. Jo flere voksne der vaccineres mod COVID-19, des tryggere hverdag får vi skabt for alle verdens børn. COVID-19-pandemien har desuden skabt udbrud af andre sygdomme, og det skal vi have under kontrol. Ingen børn skal dø af sygdomme, der kunne have været forebygget med en vaccine, slutter Karen Hækkerup.

FN’s vaccinationsuge markeres hvert år den sidste uge af april …

david beckham unicef
David Beckham står i spidsen for ny vaccinekampagne … (Foto: UNICEF)

Læs også: Ny UNICEF-rapport viser høje voldtægtstal og manglende skolegang for unge piger

Arrangørerne trækker stikket på Copenhagen Marathon 2021

Sparta Atletik & Løb kan ikke vente længere på de manglende retningslinjer for større arrangementer, og derfor ser foreningen sig nødsaget til at aflyse årets maraton.

Aflysningen af årets Copenhagen Marathon kommer med under tre uger til løbsdagen, som skulle finde sted den 16 maj 2021, hvor deltagerne for første gang i mere end et år skulle havde snøret løbeskoene og løbet et maraton sammen i Danmarks løbehovedstad, København.

I fredags kom de længe ventede anbefalinger fra regeringens ekspertgruppe vedrørende større arrangementer, men det er for sent i forhold til, at anbefalingerne nu skal omsættes til specifikke retningslinjer af politikerne.

– I fredags fik vi ekspertgruppens anbefalinger, men vi mangler endnu retningslinjerne, og nu er tiden desværre løbet fra os. Vi kan ikke beskrive, hvor ærgerlige vi er over, at at anbefalingerne kom så sent, at vi ikke kan nå at få udstukket retningslinjerne og indhente de nødvendige myndighedstilladelser, som vi også skal have for at afvikle et event som Copenhagen Marathon, forklarer Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, og uddyber:

– Med under tre uger til, hvad der kunne have været starten på sommerens arrangementer, må vi også være realistiske og sige, at vi desværre ikke kan trække beslutningen længere. Ikke mindst i respekt for vores deltagere, frivillige og samarbejdspartnere.

Allerede i marts, da arrangørerne offentliggjorde det ændrede løbskoncept for 2021, blev alle betalende deltagere tilbudt at beholde deres startnummer til 2021, overflytte til 2022 eller få en refundering for det betalte deltagergebyr. De resterende deltagere for 2021 vil igen få tilbuddet om at flytte deres startnummer til næste år eller at få refunderet deltagergebyret.

Indtægterne fra Copenhagen Marathon går til atletikken, ungdoms- og breddeidrætten og en lang række hjælpeklubber i det københavnske idrætsforeningsliv, der har en betydelig indtjening gennem Sparta Atletik & Løbs events.

Fakta:

Copenhagen Marathon skulle være afholdt i sin 42. udgave den 16. maj 2021

Næste års Copenhagen Marathon løber af stablen den 15 maj 2022

Eventet har mellem op til 13.000 deltagere, heraf cirka 35 procent udlændinge

Copenhagen Marathon er et internationalt godkendt løb med det Internationale Atletik Forbunds kvalitetsstempel, Word Athletics Road Race Label

Copenhagen Marathon arrangeres af Sparta Atletik & Løb, som er en non-profit idrætsforening.

marathon løb sparta
Det er andet år i træk Sparta Atletik & Løb må aflyse Copenhagen Marathon … (Foto: PR)

Læs også: Copenhagen Marathon 2019

To mænd dømt for at ødelægge sandklit ved Skagen

To mænd på 62 år og 39 år blev i fredags i Retten i Hjørring idømt 60 dages betinget fængsel for groft hærværk og for flere overtrædelser af naturbeskyttelsesloven ved i oktober 2019 at have at ødelagt en fredet sandklit ved Skagen Sønderstrand.

Dommen blev for begge mænds vedkommende betinget af 80 timers samfundstjeneste.

Retten fandt det bevist, at den 62-årige havde betalt den 39-årige 10.000 kroner for at flytte en større mængde sand og beplantning fra det fredede område med en læssemaskine. 10.000 kroner, som, retten vurderede, nu skal konfiskeres fra den 39-årige.

Mændene blev både dømt for hærværk, for at gjort skade på et fredet område og for at have forvoldt skade på landskabelige og kulturhistoriske værdier.

Skaderne er både økonomisk, kulturelle og naturmæssige … I dommen lagde retten særlig vægt på, at der var tale om ødelæggelse af et fredet område med en særlig beskyttelsesmæssig interesse.

– Dommen viser, at det er en alvorlig sag, når man helt forsætligt gør skade på et stykke fredet og særligt beskyttelsesværdig natur, der har stor betydning for rigtig mange mennesker. Jeg er tilfreds med, at dommeren meget tydeligt betonede grovheden i at ødelægge et klitlandskab på den måde uden blik for den almindelige offentligheds ret og interesse i at kunne færdes i uberørt natur.  Selvom området er forsøgt genetableret, er der sket skader både økonomisk, kulturelt og naturmæssigt, udtaler specialanklager Jan Østergaard.

Den 39-årige erkendte delvist, mens den 62-årige nægtede alle forhold. Begge udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen. Det skriver Østjyllands Politi.

skagen klitter danmark
To mænd er dømt i sag fra Skagen … (Foto: Unsplash)

Læs også: Postkort fra Nordjylland og Fanø

Egedal Kommune kåret til Danmarks bedste

Det kan være forbundet med en vis ængstelse, at skulle flytte til en ny kommune. For hvad skal man prioritere, og hvilken livssituation er man i. Nu har Findboliger.dk lavet en stor ny undersøgelse med solide datatræk fra blandt andet statistikbanken, som viser at Egedal er Danmarks bedste kommune.

Tryghed, sikkerhed, høj indkomst, ligestilling og fantastisk natur og miljø. Det er blot nogle af de parametre som Egedal scorer højt på. Lejeboligportalen Findboliger.dk har rangeret alle danske kommuner ud fra kriterier som miljø, familieliv, indkomst og uddannelse, på baggrund af tilgængelig data i Statistikbanken, for at finde ‘Danmarks bedste kommune’.

Scoren er baseret på indekstal, hvor flere af kategorierne er vurderet og udregnet på baggrund af adskillige parametre og datasæt. Kommunerne er rangeret ud fra en score fra 1-10, hvor 1 er dårligt og 10 er bedst.

Indekset rangerer 95 danske kommuner på baggrund af ni forskellige faktorer, og her ligger Egedal på en klar 1. plads med et gennemsnit på 8.0 efterfulgt af Favrskov og Gentofte med henholdsvis 7,57 og 7,54. I bunden af kvalitetsindekset ligger Lolland, Brøndby og Guldborgsund.

– Det er jeg rigtig stolt af. Vi høster nu frugten af, at byrådet har besluttet at borgerne i Egedal, skal have verdens bedste hverdag. Egedal er også I høj grad begunstiget af, at have nogle stærke borgere, som er meget engageret i lokalsamfundet. Folk har gode indkomster og høj uddannelse, og vi er en kommune i konstant vækst, både når det gælder tilflytning, og når det gælder nybyggeri. Og så har vi noget af Danmarks bedste natur, siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard.

Særligt naturen gøres der meget ud af i Egedal. I øjeblikket kører kampagnen ‘Vild med Egedal’, hvor borgerne kan vinde fine præmier. Kampagnen ”Vild med Egedal” sætter fokus på, hvordan man sammen skaber mere biodiversitet i Egedal Kommune, både i de private haver og på offentlige arealer. Meningen er, både at inspirere borgerne til at skabe mere biodiversitet og udvikle kommunens eget arbejde med biodiversitet.

Andre parametre som Egedal scorer højt på er, – ingen eller næsten igen trafikuheld, lav kriminalitet, høj beskæftigelse og at egedalborgerne er både sunde og veluddannede. Men et parameter der ikke er taget med, er forholdene for erhvervslivet. Men også her har politikerne i Egedal de seneste år gjort meget for, at gøre det attraktivt for erhvervslivet at slå sig ned i kommunen. Blandt andet ved at halvere dækningsafgiften. Det betød at Egedal Kommune sidste år tog et kæmpe hop på Dansk Industris opgørelse over kommunernes erhvervsvenlighed og Dansk Byggeri kårede Egedals som årets absolutte højdespringer i forhold til erhvervsvenlighed.

– Vi har haft en klar ambition om, at være blandt de bedste i Danmark, også hvad angår erhvervsvenlighed. Det er vi nu. Derfor er det her nye kvalitetsindeks med til at sætte en tyk streg under, at vi følger i det spor, der handler om at skabe ‘verdens bedste hverdag’ for egedals borgere. Et godt og sundt erhvervsliv er også ensbetydende med et højt serviceniveau og en økonomisk sund kommune.

Selv om det går godt i den nordsjællandske kommune, så hviler de ikke på laurbærerne. I øjeblikket skyder en hel ny bydel op. Og det der for godt et år siden var braklagte landbrugsmarker, er nu en moderne by med flotte rækkehuse og smarte lejligheder med glasfacader med flot udsigt ud over Egedals mange naturområder og upcomming caféer og handelsliv, tæt på den offentlige transport.

I kåringen som landets bedste kommune, er det parameter som Egedal scorer lavest på, priserne for en bolig. Ligesom mange andre kommuner nær København, så er priserne også i Egedal Kommune kun gået en vej de seneste år. Opad. Men der er dog en god grund til, at Egedal stadig får en pæn karakter på 6.0 i forhold til boligpriserne.

– Vi er altså stadig en af de kommuner tæt på København, hvor en nyuddannet sygeplejerske og politibetjent sagtens kan købe en villa med en dejlig have til. Og så får man præcis den samme skønne natur som i mange kommuner hvor priserne for længst er utilnærmelige for almindelige mennesker. Man skal være så hjertelig velkomne til, at køre en tur forbi Egedal og se på området og husene, hvis man står og skal flytte fra eksempelvis København, slutter Egeldals Borgmester, Karsten Søndergaard.

Se hvor din kommune ligger på listen og gennemgå de enkelte parametre her.

egedal frøpose (Foto: PR)

Egedal Kommune har også egen frøblanding …  (Foto: PR)Læs også: Egedal Kommune styrker udelivet med flyverdrager til pædagogerne

Dagens video: Leonardo DiCaprios hyldest til jorden

· Mere fra samme kategori ·