Læs også:

Close
UNICEF, klima, børn, fremtid. (Foto: Unsplash)

NEWS: Ny UNICEF-Rapport viser: Høje voldtægtstal og manglende skolegang for unge piger

Nyheder  | 

Ny UNICEF-Rapport viser: Høje voldtægtstal og manglende skolegang for unge piger · Sejr til Joe Biden: Vinder 9 ud af 14 stater · Fødevarestyrelsen lukker butik ned i tre måneder · Britta Nielsens børn i retten · Sundhedsstyrelsen råder studerende til at blive hjemme · Narkosag i Forsvaret: Fire ansatte fyret · Dagens billede: Storm indhyller huse, biler og træer i is

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny UNICEF-Rapport viser: Høje voldtægtstal og manglende skolegang for unge piger

På trods af 25 års politisk fokus på pigers rettigheder, bliver hver 20. pige i mellem 15 og 19 år udsat for voldtægt, viser rapport fra UNICEF. 

Rapporten er udarbejdet i anledning af 25-året for Beijing-deklarationen, der har til formål at fremme piger og kvinders rettigheder. 

– Vi er kommet langt, men vi er ikke i mål. Rigtig mange piger går i dag i skole, og det glæder vi os over, men desværre er der rigtig mange piger fra den fattigste del af verden, der aldrig har sat deres ben på en skole – faktisk er det hver tredje pige fra verdens fattigste hjem, fortæller generalsekretær i UNICEF Danmark, Karen Hækkerup.

Rapporten viser, at 12 millioner piger hvert år bliver gift væk som barnebrude, fire millioner er i risiko for at blive omskåret, og hver fjerde pige mellem 15 og 19 år går enten ikke i skole eller er i arbejde. Dog er antallet af piger i skolealderen, der ikke går i skole, faldet med 79 millioner på blot to årtier.

– Vi er kommet langt, men desværre er der lang vej endnu. At hver tredje unge pige fra verdens fattigste hjem aldrig har været i skole – det er simpelthen ikke godt nok, understreger Karen Hækkerup.

UNICEF, klima, børn, fremtid. (Foto: Unsplash)
Vold mod verdens piger er desværre hverdagskost, viser tal fra UNICEF-Rapport. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Klimaforandringer og aggressiv markedsføring er en trussel for børns sundhed og trivsel

Sejr til Joe Biden: Vinder 9 ud af 14 stater 

Joe Biden har vundet ni vigtige stater og udfordrer således Bernie Sanders’ status som demokraternes favorit.

‘Super Tuesday’ blev en god valgaften for primærevalgenes kandidat Joe Biden. Ifølge tal fra RealClearPolitics har Joe Biden i skrivende stund 518 delegerede, mens Bernie Sanders har 457 delegerede. Joe Biden tog sejren i North Carolina, Virginia, Alabama, Oklahoma, Tennessee, Minnesota, Massachusetts og Arkansas.

– Man kan simpelthen ikke vinde den demokratiske nominering – og heller ikke noget præsidentvalg – hvis man ikke har appel til sorte vælgere. Det formår Bernie Sanders fortsat ikke, og det er en af årsagerne til, at partitoppen foretrækker Biden over Bernie, siger Mirco Reimer-Elster, der er TV 2-Nyheders USA-analytiker.

Prognoser fra CNN, NBC og New York Times forudser, at Joe Biden også vinder staten Texas. Texas har hele 228 delegerede og får dermed stor betydning for kandidaterne.

Læs også: NEWS: Bernie Sanders vinder primærvalget i New Hampshire: Lover enden på Donald Trump

Fødevarestyrelsen lukker butik ned i tre måneder

For første gang nogensinden har Fødevarestyrelsen brugt en regel i fødevareloven, der gør det muligt at lukke en butik i op til et halvt år. Dette bliver omtalt som en såkaldt virksomhedskarantæne, skriver TV2-Nyheder.

Butikken som midlertidigt er blevet lukket i tre måneder er Ølby Bazar i Køge. Virksomheden har overtrådt samtlige af fødevarelovens paragraffer, som blandt andet har stor betydning for fødevaresikkerheden. 

Ølby Bazar har solgt fordærvet frugt og grønt, og mange af forretningens fødevarer er blevet opbevaret ved for høje temperaturer. 

– Vi står i en situation, hvor vi har udtømt vores muligheder for at få virksomheden til at rette op. Virksomheden har gentagne gange bragt fødevaresikkerheden og dermed forbrugeren i fare. En midlertidig lukning er en meget alvorlig sanktion, men vi ser ingen anden udvej, udtaler Jakob Munkhøj Nielsen, chef for Fødevare København til TV2-Nyheder.

Fødevarestyrelsens regel om virksomhedskarantæne blev indført i 2018. Efter både påbud, bøder og politianmeldelser til Ølby Bazar, uden effekt, håndhæver Fødevarestyrelsen for første gang den særlige fødevarelov.

Fødevarestyrelsen, frugt, lukket butik. (Foto: Unsplash)
I følge Fødevarestyrelsen har virksomheden gentagne gange bragt fødevaresikkerheden og dermed forbrugeren i fare. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Mange sprøjtemidler er ikke testet for hormonforstyrrende effekter

Britta Nielsens børn i retten

I går, den 4 marts 2020, startede retssagen mod Britta Nielsens tre børn. Britta Nielsens tre voksne børn, Jimmy Jamil Hayat, Nadia Samina Hayat og Karina Jamilla Hayat skal for retten, da de alle tre er tiltalt for hæleri af særlig grov karakter – i alt for 51 millioner kroner.

Ifølge tiltalen har Britta Nielsens tre børn haft kendskab til, at de mange millioner stammede fra deres mors lovbrud. Dog nægter alle børnene sig skyldige i anklagen, men kan blive straffet med op til seks års fængsel.

Læs også: NEWS: Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra millionbedrageriet

Sundhedsstyrelsen råder studerende til at blive hjemme

Sundhedsstyrelsen har i går, den 3. marts 2020, skærpet deres beredskab og anbefalinger vedrørende corona-virus.

Anbefalingen fra de danske myndigheder er nu, at man skal blive hjemme fra arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner i 14 dage efter hjemkomst, hvis man er kommet hjem efter den 2. marts 2020 fra et af højrisikoområderne. Højrisikoområderne er Kina (Hong Kong), Sydkorea (provinsen Gyeongbuk og storbyen Daegu), Iran og Italien (regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto).

Alle arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner bliver opfordret til at følge Sundhedsstyrelsens instrukser nøje.

Unge, studerende, skole, uni, bøger, corona-virus. (Foto: Unsplash)
Studerende og medarbejdere på landet uddannelsesinstitutioner bliver rådet til at blive hjemme. (Foto: Unsplash)

Læs også: Det skal du vide om corona-virusset

Narkosag i Forsvaret: Fire ansatte fyret

Sidste år blev fire ansatte fra Ingeniørregimentet på Skive Kaserne afskediget som direkte konsekvens af en narkosag, oplyser Forsvaret på deres hjemmeside.

I alt blev 29 ansatte sigtet i sagen, fire afskediget og en enkelt ansat har fået en skriftlig advarsel. Tilfælles var de ansattes omgang med euforiserende stoffer, skriver DR-Nyheder.

Forsvaret fortæller, at Forsvarets Efterretningstjeneste fortsat vil behandle og undersøge sagen. På længere sigt kan sagen få afgørende konsekvenser for de ansattes sikkerhedsgodkendelser. Netop denne er en nødvendighed for at kunne arbejde i Forsvaret.

Forsvaret, soldater, krig, uniform. (Foto: Unsplash)
I Forsvaret bliver sager om euforiserende stoffer taget med alvorligt, oplyser Forsvaret på deres hjemmeside. (Foto: Unsplash)

Læs også: Forsvaret: Kønsneutrale barakker giver bedre soldater

Dagens billede: Storm indhyller huse, biler og træer i is. Beboere i den amerikanske by Hamburg må hakke sig ind til deres huse efter stormen

· Mere fra samme kategori ·