Læs også:

Close
app, iværksætter, investorer, parkering, parkprivate

NEWS: Iværksætterfamilie fik idé over aftensmaden: Nu skyder investorer millioner i ny app

Nyheder  | 

Iværksætterfamilie fik idé over aftensmaden: Nu skyder investorer millioner i ny app · The Body Shop lancerer bæredygtigt, genvundet plastik · Tre af Danmarks mest talentfulde kvindelige forskere modtager anerkendt pris · Spice up your life: Bo i den originale Spice Bus · Dagens billede: Copenhagen Marathon

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Iværksætterfamilie fik idé over aftensmaden: Nu skyder investorer millioner i ny app

Det var helt tilfældigt, at 25-årige Stine Johansson og hendes familie kom ind på emnet parkering over aftensmaden en hverdagsaften i 2017. Her luftede de frustrationer over manglen på parkeringspladser i byerne, og det plantede en idé hos flere af familiemedlemmerne. Idéen, der er endt ud i appen ParkPrivate, bakkes nu op med millioninvesteringer.

– Vi har selv boet i flere af de større byer herhjemme og dagligt været stressede over parkering. Samtidigt står der jo en del tomme indkørsler og virksomhedsparkeringspladser rundt omkring, og vi kom til at tale om, at det da var fjollet, at man ikke lejede dem ud, når man alligevel ikke selv bruger dem, fortæller Stine Johansson, som ejer ParkPrivate sammen med sin kæreste og svigerfar og netop har ansat sin bror.

Særligt i de store byer er der parkeringsudfordringer, og ifølge det internationale konsulentfirma Frost & Sullivan bruger en bilist i København gennemsnitligt 54 timer om året på at lede efter en parkeringsplads. Det skal appen ParkPrivate gøre lettere. Her kan privatpersoner og virksomheder udleje p-pladser, når de ikke selv bruger dem – og som bruger kan man booke en p-plads forud, så man slipper for at lede forgæves.

Fire investorer har engageret sig i familieprojektet og indskudt flere millioner kroner i virksomheden. En af dem er serieinvestor Henrik Noes Jensen, der har skudt 1,1 millioner kroner i ParkPrivate. Også firmaet Ideal Development, der oprindeligt blev hyret til at udvikle appen, har investeret i ParkPrivate.

ParkPrivate forventer at have 5.000 p-pladser og en omsætning på 2,5 millioner kroner i 2019. I 2020 forventes en tredobling af antallet af p-pladser og en omsætning på et tocifret millionbeløb. Det ambitiøse mål skal nås ved blandt andet at påbegynde ekspansionen til nabolandene allerede næste år. Det skriver ParkPrivate i en pressemeddelelse.

app, iværksætter, investorer, parkering, parkprivate
Iværksætterfamilie fik idé over aftensmaden: Nu skyder investorer millioner i ny app. (Foto: PR)

Læs også: Mød den unge iværksætter Kenny Anker: Jeg har altid været anderledes

The Body Shop lancerer bæredygtigt, genvundet plastik

The Body Shop lancerer deres første Community Trade genvundne plastik fra Bengalore i Indien. Initiativet sætter fokus på den mindre kendte humanitære side af plastikkrisen. The Body Shop ønsker at bekæmpe mere end bare plastikforurening. De ønsker at medvirke til social forandring og hjælpe mennesker til et bedre liv og større selvstændighed.

The Body Shop har derfor indledt et samarbejde med Plastics for Change for at lancere verdens første genvundne Community Trade plastik. Formålet er at tackle plastikkrisen og initiativet blev lanceret på World Fair Trad Day, den 11. maj. Overfloden af allerede eksisterende genvundet plastik er nødt til at blive håndteret på en mere bæredygtig måde, og The Body Shop vil samtidigt støtte op om nogle af de 1,5 millioner affaldsopsamlere, der lever af at samle affald i Indien.

Plastics for Change (PFC) gør det muligt for globale virksomheder at købe genvundet plast af høj kvalitet fra ansvarsbevidste forsyningskæder. PFC har udviklet en etisk, bæredygtig mobil platform og en forretningsproces, der giver affaldsopsamlere og andre fattige mennesker i udviklingslandene adgang til en stabil og bæredygtig mulighed for at forsørge sig selv. Det skriver The Body Shop i en pressemeddelelse.

The body shop
The Body Shop lancerer bæredygtigt, genvundet plastik. (Foto: The Body Shop)

Læs også: 14 bæredygtige mål skal gøre The Body Shop til verdens mest etiske virksomhed

Tre af Danmarks mest talentfulde kvindelige forskere modtager anerkendt pris

Tre af Danmarks mest talentfulde forskere inden for naturvidenskab modtog den 15. maj ’For Women In Science’ prisen. En pris, der fokuserer på at anerkende dansk forsknings kvindelige talenter, fremme flere dygtige kvindelige forskere og skabe ligestilling i toppen af dansk forskning.

Flotte resultater, stor passion for naturvidenskab og ikke mindst et stort drive for at gøre en forskel i deres forskningsfelt er det, der netop beskriver årets tre pristagere. For 11. gang blev prisen ’For Women In Science’ uddelt i Danmark. Prisen er indstiftet af L’Oréal i samarbejde med UNESCO og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Hos L’Oréal er man utrolig stolte af, at man endnu engang kan hædre tre dygtige kvinder inden for dansk forskning. Der er nemlig behov for at sætte fokus på kvindelige forskere og deres resultater, siger L’Oréals kommunikationschef i Danmark Sonja Christensen:

– Feltet har været virkelig stærkt, og igen i år har vi fundet tre kvindelige forskningstalenter, der har opnået meget flotte resultater på trods af deres forholdsvise korte karrierer. I Danmark er kun hver femte professor kvinde. Vi håber, at vi med denne pris er med til at sætte fokus på kvindelige forskere og inspirere yngre kvinder til at vælge en karriere i forskningens verden.

Selvom de tre kvindelige forskere har forskellige specialer, har de alle tre fokus på, at deres forskning skal gøre en forskel. Læge og forsker Stine Lindberg fra Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital forsker i betydningen af thyroidea sygdomme hos gravide. Adjunkt Maria Andreassen fra Aarhus Universitet forsker i protein aggregering, der blandt andet forekommer ved sygdomme som Alzheimer’s og Parkinson’s. Adjunkt Vida Engmann fra Syddansk Universitet i Sønderborg forsker i organiske og miljøvenlige polymersolceller og er pioner inden for dette område, da hun har udviklet en metode til at forbedre de organiske solcellers stabilitet. Det skriver L’Oréal og UNESCO i en pressemeddelelse.

Tre af Danmarks mest talentfulde kvindelige forskere modtager anerkendt pris
Tre af Danmarks mest talentfulde kvindelige forskere modtager anerkendt pris. (Foto: PR)

Læs også: Forskere: Knap hver fjerde vil være svært overvægtig i 2045

Spice up your life: Bo i den originale Spice Bus

For første gang nogensinde kan fans fra hele verden udleve den ultimative 90’er-drøm – nu kan du nemlig overnatte i den originale Spice Bus. Den britiske mega-fan Suzanne Godley har lagt den ikoniske bus fra 1997-filmen Spice World ud på Airbnb-platformen, så andre spice-entusiaster med girl power kan overnatte på bussen og genopleve den berømte film.

Datoerne for mulig booking er den 14. og 15. juni 2019 og falder sammen med pigegruppens ventede Reunion Tour, hvor 4 ud af 5 af de gamle bandmedlemmer samles og synger deres hits, her 20 år efter bandet ryddede toppen af samtlige hitlister verden over.

Bussen er nyligt renoveret, og opholdsstuen har rosa Union Jack-biografstole under en ‘Girl Power’ neonlysinstallation. Derudover er bussen fuldt udstyret med vintage 90’er-magasiner og cd’er, der hjælper med at genskabe den helt rigtige 90’er-stemning. Interiøret er modigt og overdådigt. Potteplanter skaber en hjemlig hyggestemning og farverige pyntepuder omgiver det centrale siddeområde, hvilket skaber en behagelig atmosfære, hvor gæsterne kan slappe af og tilbringe tid med hinanden.

– Vi har arbejdet hårdt de sidste par måneder for at gøre bussen til et hjem, der levede op til dens store arv. Jeg er vildt begejstret for at kunne åbne dørene for offentligheden med støtte fra Airbnb. At være en del af dette projekt har været som en drøm, der går i opfyldelse, og jeg kan ikke vente med at møde andre fans gennem denne oplevelse, fortæller værten Suzanne Godley, der har været fan siden Wannabe-singlen blev en radioplage i 1996. Det skriver Airbnb i en pressemeddelelse.

spice girls, spice bus, airbnb
Spice up your life: Bo i den originale Spice Bus. (Foto: PR)

Læs også: Huskeliste, når du booker en lejlighed på Airbnb

Dagens billede: Copenhagen Marathon

Mere end 13.000 løbere var tilmeldt dette års Copenhagen Marathon, der løb af stablen i går, og hvor store dele af København var lukket for trafik. Her er løbet næsten lige skudt i gang, og de mange løbere er på H. C. Andersens Boulevard klar til at forcere den lange distance.

Copenhagen Marathon, løb, træning, sport
Copenhagen Marathon. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Sådan får du succes med din træning

· Mere fra samme kategori ·