Læs også:

Close
Kenny Anker

Mød den unge iværksætter Kenny Anker: Jeg har altid været anderledes

Mit liv  | 

I en alder af blot 21 år har Kenny Anker en af Danmarks mest eftertragtede skønhedsklinikker til pleje af vipper og bryn. Vi fik en snak med ham om iværksætterdrømmen og meget mere

Kenny Anker fulgte sit hjerte, og selvom han ikke måtte låne penge af banken til at følge sin allerstørste drøm, så lykkedes det alligevel for ham. I dag har han en af landets mest eftertragtede skønhedsklinikker. Vi mødte ham til en snak.

Altid været anderledes

Kenny fortæller, at han altid har været anderledes. Han har aldrig haft mange drengevenner, han har altid været en del af pigerne og lagt makeup på veninderne. Og som helt lille stod Barbie-dukker altid højt på ønskelisten.

Kennys mormor ville gerne have, at han skulle være guldsmed, og hans mor havde en drøm om, at han skulle være brandmand. Men Kenny ville noget helt andet, og han har altid ville skabe noget kreativt og gerne noget med mennesker.

– Faktisk er jeg en gammel sjæl i en ung mands krop. Jeg er kedelig, og jeg fester sjælendt. Jeg bruger mine fredage på at se Vild Med Dans og X-Factor. Jeg har egentlig altid været meget voksen, siger han og smiler genert.

Kenny Anker
Mød den unge iværksætter Kenny Anker: Jeg har altid været anderledes. (Foto: Bee / Honey Studio)

Kunne ikke låne penge i banken

Selvom Kenny Anker i dag er indehaveren af en af landets mest eftertragtede skønhedsklinikker indenfor vippe- og brynpleje, så kunne han ikke få lov til at låne penge af banken, dengang han ville starte sit eget for 2½ år siden. I stedet fik han et overtræk på 25.000 kroner samtidig med, at han fik 8.000 kroner for at male et hus. Ja, en eller anden måde skulle der penge på kontoen.

Mon ikke banken er lidt ked af det den dag i dag … For I dag har Kenny en god og sund forretning med rigtig god vækst.

Hvor kommer din forkærlighed for bryn fra?

– Da jeg var 13 år, opdagede jeg en brynsalon i USA på nettet, hvilket fangede min interesse. Der fik jeg virkelig øjnene op for, hvad bryn kan gøre ved ens ansigt. Og efterfølgende blomstrede min interesse for det. Så jeg startede faktisk med at lære at lave permanent makeup og troede også, at det var det, som jeg skulle leve af. Men da jeg først lærte det, var det slet ikke noget for mig, fordi på det tidspunkt var det for unaturligt og kunstigt, hvilket slet ikke passer til os i Skandinavien eller min filosofi om, hvordan øjenbryn bør se ud.

Kenny Anker
Skuespillerinden Anne Sofie Espersen er blot en af mange, som er kunde hos Kenny. (Foto: Bee / Honey Studio)

Hvordan er det at være iværksætter og have sit eget?

– Jeg arbejdede derhjemmefra, allerede fra jeg var 15 år samtidig med, at jeg havde et job ved siden af. Da jeg så blev 18 år, startede jeg min egen klinik, og rigtig mange havde (og har stadig) en mening om, at man ikke kan lave en forretning baseret på øjenbryn. De sagde til mig “Det kan du da ikke leve af”. Men det kunne jeg altså godt. Jeg startede så på Vester Voldgade i et lille baglokale hos en frisør, og allerede efter seks måneder rykkede jeg klinikken til Snaregade. Så det handler altså bare om at være kreativ og at turde tro på sine idéer. Enten har man drivet og går all in, eller også gør man ikke.

Hvad drømmer du om rent karrieremæssigt?

– Jeg tror på, at Kenny Anker Brows kommer til udlandet. Og jeg har allerede fået gode tilbud. Jeg vil så gerne have virksomheden og brandet til blandt andet Tyskland og England. Og så drømmer jeg om at lave en makeuplinje til bryn samt at udvide med nye brynbehandlinger.

Hvad er bryn-trenden lige nu?

– Efterspørgslen lige nu er, at folk vil have bryn som passer til deres ansigt. Personlige bryn som skal følge ens naturlige form og ansigt. For et år siden ville folk have bryn som for eksempel sin veninde. I dag skal brynene være meget mere personlige og baseret ud fra, hvad der passer til den enkeltes ansigt, hvilket er derfor mange tyr til os.

Hvem får lavet bryn i dag?

– Alle! Mænd, kvinder, teenagerne – simpelthen alle!

Hvad er dit bedste fif til brynene?

– Tegn brynene helt op, inden du former med med pincetten. Så du på den måde kan se den endelige form, inden du går i gang. Lav en skabelon. Så er det meget nemmere. Og husk altid, at hive håret ud med hårets groretning.

 

Du kan læse meget mere om Kenny Anker Brows her.

 

Læs også:

Klumme: Min titel som nyuddannet gjorde mig angst

planlægning, angst, arbejde, voksenliv, nyuddannet, forventninger, forventningspres, præstationskultur, dit liv,

· Mere fra samme kategori ·