Læs også:

Close
river cottage fisk

Spist bedre med River Cottage: Pakker med bagt fisk og grøntsager

Mad  | 

Har du lyst til en nem og sund aftensmad, så er disse pakker med bagt fisk og grøntsager fra bogen ‘Spis bedre med River Cottage’ et godt bud

Tilberedningsmetoden her er en mangeårig favorit på River Cottage. Du kan bruge nærmest enhver form for fiskefilet og variere grønsager og krydderier, alt efter hvad du har i spisekammeret. Det hele samler sig i en dejlig saft, som flyder ud på tallerkenen, så snart du åbner pakken.

river cottage fisk
Lav en lækker ret med fisk. (Foto: Simon Wheeler)

Opskriften er til 4 personer.

Det skal du bruge

500 g courgetter (4 mellemstore)
400 g gulerødder
1 bundt forårsløg
trimmede 2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
et par timiankviste, bladene grofthakkede
1 lille bundt persille, bladene grofthakkede
3-4 spsk olivenolie
4 fiskefileter (a 150-200 g), fx kulmule, sej
eller bæredygtigt fisket kuller eller torsk
2 dl hvidvin eller cider, grøntsagsbouillon eller tomatpassata
havsalt og friskkværnet sort peber
fuldkornsprodukt pasta (kogt) eller groft brød (30-60 g per person), til servering

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200°/180° (om du bruger varmtluftsovn eller ej). Du får brug for en stor bradepande med kant (så saften ikke løber ud).

Læg fire store stykker fedttæt smørrebrødspapir eller stanniol parat.

Skær courgetter i bånd eller tynde skiver med et mandolinjern, en kartoffelskræller eller på foodprocessoren.

Kom courgetterne i en stor skål. Skær gulerødder i bånd eller tynde skiver på samme måde og kom dem i skålen med courgetterne.

Skær forårsløg i tynde skiver og kom dem i skålen sammen med hvidløg, timian, eventuelt persille og
2 spsk af olivenolien.

Krydr med 1 nip salt og 1 vrid peber. Vend det rundt med dine hænder.

Fordel grøntsagerne i en bunke midt på hvert stykke papir eller stanniol.

Læg en fiskefilet oven på hver bunke og krydr med salt og peber.

Løft kanterne på papiret op og saml dem over fyldet. Kom et skvæt vin, cider, grønsagsbouillon eller passata i hver pakke.

Krøl de øverste kanter af papiret sammen. Med stanniol kan du forsegle pakken – med papir lukkes den ikke helt.

Læg pakkerne forsigtigt på bradepanden, og bag dem i ovnen 15-20 minutter, eller til både fisk og grøntsager er møre (de skal stadig være al dente).

Server pakkerne med et fuldkornsprodukt, som opsuger saften.

Varianter med grøntsager
Erstat courgetter med fennikel i tynde skiver, halverede aspargeser eller små ærter eller petits pois.

Prøv også med halverede minitomater. Byt gulerødder ud med papirstynde skiver af små sommerrødbeder.

Velbekomme …

Sådan ser bogen ud:

Cover bog river cottage

 

Læs også:

Klumme: ‘Everything happens for a reason

 

horisont himmel tanker verden (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·