Læs også:

Close
plantebaserede produkter mad (Foto: PR)

NEWS: Salget af plantebaseret mad vokset med 30 procent

Nyheder  | 

Salget af plantebaseret mad vokset med 30 procent · Royal Run udsættes til september · Ikea køber skov · Day Birger Ét Mikkelsen viser AW21 · Storebæltsbroen lukkes kortvarigt · Dagens video: Dolly Parton afslører

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Salget af plantebaseret mad vokset med 30 procent

Salget er plantebaseret mad vokset med 30 procent på et år, og Irma forventer yderligere vækst på 50 procent i år, idet udvalget af plantebaseret produkter er firedoblet. Ikke siden økologien fik sit gennembrud, har man set en varegruppe vokse så hurtigt som den plantebaserede mad gør lige nu.

En ny opgørelse fra Irma viser, at salget her steg med 31 procent i 2020 i forhold til 2019. Og i år forventer kæden en vækst på 50 procent.

– For blot få år siden var det ikke mange, der troede, at det plantebaserede køkken ville fylde noget i supermarkederne. Men nu kører toget, og tempoet kommer kun til at øges de kommende år, udtaler konstitueret kædedirektør Rikke Wolff, Irma.

Salget er nu så stort, at Irma har oprettet en særlig varegruppe, man kalder KlimaMad. Kæden har indgået samarbejde med den økologiske producent, Hanegal, der har gentænkt en række klassiske retter, i en grøn udgave. Serien hedder Jordnær og er plantebaserede økologiske retter lavet af råvarer, der er i sæson og dyrket lokalt.

– I den kommende tid vil udvalget vokse. Sammen med kundernes stigende interesse for det plantebaserede køkken og stadig flere nye kvalitetsprodukter, vil salget stige på samme måde, som vi tidligere har oplevet det med økologien, slutter konceptchef Anette Christensen.

I Irmas afdelinger ‘Grønt Måltid’ er udvalget udvidet firdoblet til over 200 forskellige varer. Interessen for plantebaserede varer er størst på Irmas hjemmebane, København, og kæden har en andel på disse varer, der er tre gange så højt som landsgennemsnittet.

plantebaserede produkter mad (Foto: PR)
Salget af plantebaserede produkter bliver ved med at stige … (Foto: PR)

Læs også: Plantebaseret opskrift: Linsekrebinetter

Royal Run udsættes til september

Styregruppen bag Royal Run har besluttet, at Royal Run i maj 2021 skal udsættes. Det skyldes, at der er for stor usikkerhed omkring corona-situationen i forhold til at lave et stort Royal Run allerede i maj måned.

Det fortæller talsmand for Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen, direktør i Danmarks Idrætsforbund:

– Med den store usikkerhed, der er omkring corona-situationen, tror vi ikke, at vi allerede i maj måned kan gennemføre Royal Run i den størrelse og det format, der kendetegner begivenheden. Royal Run kan ikke nedjusteres og tilpasses corona-restriktioner i samme omfang som andre motionsløb, blandt andet fordi arrangementet skal kunne hænge sammen økonomisk, forklarer han og glæder sig samtidig over, at der er fundet en ny dato i efteråret:

– Vi forventer, at der til efteråret er bedre muligheder for at lave et stort, festligt Royal Run, og i samarbejde med de lokale foreninger og klubber, der står for afviklingen i byerne, har vi fundet en ny dato, så vi i fællesskab kan invitere danskerne til Royal Run i september – selvfølgelig i tråd med de retningslinjer, der fortsat måtte være på det tidspunkt, lyder det fra Morten Mølholm Hansen.

Fra både styregruppen, værtsbyer og de lokale klubber og foreninger, der arrangerer Royal Run, har der været stor velvilje for at få enderne til at mødes, så vi kunne finde en løsning i efteråret, fortæller DIF-direktøren:

– Royal Run er en helt særlig folkefest, hvor mange tusinder mødes i et idrætsfællesskab, hvor der er highfives med Kronprinsen, nærvær og uformel adfærd. Vi tror på, at 2021 ser lys ud i kraft af de vacciner, der er på vej, så vi vil se samfundet gradvist åbne mere op. Det glæder derfor vores alle sammens idrætshjerte, at vi kan udsætte Royal Run til efteråret og se frem til endnu en gang at invitere danskerne med i dette unikke, royale idrætsfællesskab, forsætter det fra Morten Mølholm Hansen, der afrunder:

– Royal Run bidrager til at få endnu flere danskere til at snøre kondiskoene. Næsten en tredjedel af Royal Run-deltagerne har ikke tidligere deltaget i et motionsløb, og derfor er Royal Run en fantastisk begivenhed for Bevæg dig for livet, der arbejder for at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.

Alle tilmeldte vil blive overflyttet til den nye dato, eller man kan vælge at få pengene refunderet. Mere information følger pr. mail til de tilmeldte i de kommende dage. Royal Run 2021 afholdes i Danmark den 12. september 2021.

royal run løb kronpris frederik
Det planlagte Royal Run i maj 2021 udsættes på grund af usikkerheden omkring corona-situationen. Den nye dato bliver søndag den 12. september 2021. (Foto: Kongehuset)

Læs også: H.K.H. Kronpris Frederik hilser på folk

Ikea køber skov

Ikea har netop købt et større skovområde i det sydøstlige Georgia i USA. Dermed er den svenske møbelgigant med til at sikre både skoven og diverse økosystemers fremtid.

Området er ganske stort og ligger tæt på Altamaha River Basin. Investeringsansvarlige Krister Mattson har udtalt:

– We truly believe responsible forest management is possible and we see that a large part of our responsibility towards the land we own — and by extension the planet — is to restore forests and plant more than we harvest.

Investeringen er en del af en større strategi, der på sigt skal gøre IKEA klimapositive.

Læs også: 6.000 danskere har købt skov på Lolland

Day Birger Ét Mikkelsen viser AW21

I går var en af de store danske modeaktører på det virtuelle podie. Day Birger Mikkelsen blev stiftet tilbage i 1997 af Keld Mikkelsen. Og Keld Mikkelsens visioner er stadig de samme; nemlig at skabe smukt og sofistikeret tøj med elegante og lækre silhuetter kombineret med etniske detaljer. Alt dette så man også i præsentationen af deres AW21 kollektion.

birger et mikkelsen aw21
Her ses et af sættene fra AW21 kollektionen, der blev vist frem … (Foto: PR)

Læs også: CFF AW21 åbnet

Storebæltsbroen lukkes kortvarigt under test af nye autoværn

I den kommende weekend testes de sidste to mobile overledninger af i alt fire på Storebæltsbroen. Det vil medføre kortvarige lukninger af forbindelsen i nattetimerne.

Test af de nye mobile autoværn sker som et led i montering af værnene, som skal sikre hurtigere afvikling af kø ved uheld på broen. Fremover vil trafikken kunne ledes over i modsat vejbane på cirka 30 minutter og køre dobbeltrettet med nedsat hastighed, mens der ryddes op efter uheld.

De mobile autoværn er en del af en omfattende sikkerhedspakke, baseret på den nyeste teknologi på området. Formålet er at øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.

Storebæltsbroen vil blive spærret i mindre intervaller mellem klokken 01.00 og 04.30 natten til lørdag den 6. februar og natten til søndag den 7. februar.

Der er tale om kortvarige spærringer, som vil lukke for al trafik i to korte perioder på op til 20 minutter i hver retning og ske lokalt omkring selve arbejdsstedet på broen. Her vil hastigheden været nedsat.

storebæltsbroen bro (Foto: Sund og Bælt)
Storebæltsbroen lukker kortvarigt i weekenden … (Foto: Sund og Bælt)

Læs også: Storebæltsbroen lyser op

Dagens video: Dolly Parton afslører

 

· Mere fra samme kategori ·